MSI MAG 256F FPS modunda görüntü çok kötü çıkıyor

Senin monitöründe Overdrive ayarı doğrudan "Overdrive" olarak geçmiyor olabilir. Büyük ihtimalle tepki süresi (Response Time) veya MPRT ile kontrol ediliyor. Sana tek tek ne işe yaradıklarını anlatayım:

MPRT (Moving Picture Response Time) → Hareket bulanıklığını azaltmak için ekranı belirli aralıklarla karartır (Black Frame Insertion - BFI). Açıkken parlaklık düşebilir ve göz yorgunluğu yapabilir.

Tepki Süresi (Response Time / En Hızlı, Hızlı vb.) → Bu aslında Overdrive ayarıdır! Eğer "En Hızlı" modundaysa, bunu "Hızlı" veya "Normal" yap. "En Hızlı" bazen ters ghosting ve renk bozulmalarına neden olabilir.

HDCR (High Dynamic Contrast Range) → Kontrastı artırmak için parlaklığı ve gölgeleri yapay olarak değiştirir. Bu ayarı kapatmanı öneririm.

Görüntü İyileştirme (Image Enhancement) → Keskinliği ve yapay görüntü efektlerini artırır. Açık olması bazen renklerin kötü görünmesine sebep olabilir, kapalı kalması daha doğal olur.

Renk Sıcaklığı (Color Temperature: Normal, Soğuk, Sıcak) → Renklerin tonunu değiştirir. Normal ayarda bırakmak genellikle en iyisidir.

1-MPRT kapalı olsun. (Bu mod parlaklığı düşürür ve bazen renkleri bozabilir.)
2-Tepki Süresi (Response Time) → "Hızlı" veya "Normal" olarak ayarla. (Eğer "En Hızlı"daysa, fazla agresif olabilir.)
3-HDCR'yi kapat. (Kontrast yapay şekilde artarsa renkler kötüleşebilir.)
4-Görüntü İyileştirme'yi kapalı tut.
5-Renk sıcaklığını "Normal" yap.

Senin monitöründe OverDrive ayarı doğrudan "OverDrive" olarak geçmiyor olabilir. Büyük ihtimalle tepki süresi (response time) veya MPRT ile kontrol ediliyor. Sana tek tek ne işe yaradıklarını anlatayım:

MPRT (moving picture response time) → hareket bulanıklığını azaltmak için ekranı belirli aralıklarla karartır (Black frame ınsertion - bfı). Açıkken parlaklık düşebilir ve göz yorgunluğu yapabilir.

Tepki süresi (response time / en hızlı, hızlı vb.) → bu aslında OverDrive ayarıdır! Eğer "en hızlı" modundaysa, bunu "hızlı" veya "normal" yap. "en hızlı" bazen ters ghosting ve renk bozulmalarına neden olabilir?

HDCR (high dynamic contrast range) → kontrastı artırmak için parlaklığı ve gölgeleri yapay olarak değiştirir. Bu ayarı kapatmanı öneririm.

Görüntü iyileştirme (ımage enhancement) → keskinliği ve yapay görüntü efektlerini artırır. Açık olması bazen renklerin kötü görünmesine sebep olabilir, kapalı kalması daha doğal olur.

Renk sıcaklığı (color temperature: Normal, soğuk, sıcak) → renklerin tonunu değiştirir. Normal ayarda bırakmak genellikle en iyisidir.

1-MPRT kapalı olsun. (bu mod parlaklığı düşürür ve bazen renkleri bozabilir.)
2-tepki süresi (response time) → "hızlı" veya "normal" olarak ayarla. (eğer "en hızlı"daysa, fazla agresif olabilir.)
3-HDCR'yi kapat. (kontrast yapay şekilde artarsa renkler kötüleşebilir.)
4-görüntü iyileştirme'yi kapalı tut.
5-renk sıcaklığını "normal" yap.

Gerçekten buna zaman ayırdığın için teşekkürler monitörü İtopya'ya getirdim adam orada taktı denedi hatta 1080p video açtı monitör gayet güzel renk ve kontrast vardı FPS modunda dahi ve parlaklık iyi idi dedi ki elektrikle alakalı problem olabilir bende 3'lü prizi değiştirip deneyeceğim ve Power kablosunu değiştirerek deneyeceğim adam orada monitöre kendilerinde mevcut olan Power kablosunu taktı belki onunla da alakalı olabilir gerçekten çok kalıtelı orada gördüğüm görüntü acaba düzelecek mı bakalım haber edeceğim tekrardan teşekkürler.

Senin monitöründe OverDrive ayarı doğrudan "OverDrive" olarak geçmiyor olabilir. Büyük ihtimalle tepki süresi (response time) veya MPRT ile kontrol ediliyor. Sana tek tek ne işe yaradıklarını anlatayım:

MPRT (moving picture response time) → hareket bulanıklığını azaltmak için ekranı belirli aralıklarla karartır (Black frame ınsertion - bfı). Açıkken parlaklık düşebilir ve göz yorgunluğu yapabilir.

Tepki süresi (response time / en hızlı, hızlı vb.) → bu aslında OverDrive ayarıdır! Eğer "en hızlı" modundaysa, bunu "hızlı" veya "normal" yap. "en hızlı" bazen ters ghosting ve renk bozulmalarına neden olabilir?

HDCR (high dynamic contrast range) → kontrastı artırmak için parlaklığı ve gölgeleri yapay olarak değiştirir. Bu ayarı kapatmanı öneririm.

Görüntü iyileştirme (ımage enhancement) → keskinliği ve yapay görüntü efektlerini artırır. Açık olması bazen renklerin kötü görünmesine sebep olabilir, kapalı kalması daha doğal olur.

Renk sıcaklığı (color temperature: Normal, soğuk, sıcak) → renklerin tonunu değiştirir. Normal ayarda bırakmak genellikle en iyisidir.

1-MPRT kapalı olsun. (bu mod parlaklığı düşürür ve bazen renkleri bozabilir.)
2-tepki süresi (response time) → "hızlı" veya "normal" olarak ayarla. (eğer "en hızlı"daysa, fazla agresif olabilir.)
5-renk sıcaklığını "normal" yap.

Hocam görüntü gene aynı oldu ama sizin dediğiniz gibi ayarları ayarladım gerçekten çok mükemmel oldu görüntü ama Valorant'a girince 171 Hz olarak sabitleniyor vysnıc sayesınde acaba neden oluyor?

Son düzenleme:
Gerçekten buna zaman ayırdığın için teşekkürler monitörü İtopya'ya getirdim adam orada taktı denedi hatta 1080p video açtı monitör gayet güzel renk ve kontrast vardı FPS modunda dahi ve parlaklık iyi idi dedi ki elektrikle alakalı problem olabilir bende 3'lü prizi değiştirip deneyeceğim ve Power kablosunu değiştirerek deneyeceğim adam orada monitöre kendilerinde mevcut olan Power kablosunu taktı belki onunla da alakalı olabilir gerçekten çok kalıtelı orada gördüğüm görüntü acaba düzelecek mı bakalım haber edeceğim tekrardan teşekkürler.

Hocam görüntü gene aynı oldu ama sizin dediğiniz gibi ayarları ayarladım gerçekten çok mükemmel oldu görüntü ama Valorant'a girince 171 Hz olarak sabitleniyor vysnıc sayesınde acaba neden oluyor?

Renk ayarları için neler yaptınız sırasıyla yazar mısınız? Bir de monitöre yaklaştığımda ben karıncalanma gibi pikseller görünüyor sanki, sizde de oluyor mu?

Renk ayarları için neler yaptınız sırasıyla yazar mısınız? Bir de monitöre yaklaştığımda ben karıncalanma gibi pikseller görünüyor sanki, sizde de oluyor mu?

1-
MPRT kapalı olsun. (bu mod parlaklığı düşürür ve bazen renkleri bozabilir.)
5-renk sıcaklığını "normal" yaptım.
Başkada hiçbir ayara ellemedim racing (yarışçı) modunda kullanıyorum FPS modunda aynı sorun devam ediyor maalesef ama yarışçı modunda bu ayarlarda gayet iyi sonuçlar alabiliyorum tek problem nedense Valorant'ta 171Hz oluyor 171FPS'ye sabitleniyor.

V-sync açık olabilir. v-sync, fps yi monitörün yenileme hızına sabitlemeye çalışır ama bazen garip şekilde biraz düşük kalabilir.
Nvidia reflex + boost aktif olabilir. Nvidia reflex, gecikmeyi azaltmak için fps yi farklı şekillerde sınırlandırabilir.
Fps sınırı açık olabilir. Fps sınırlama ayarı 171 olarak ayarlanmış olabilir.
G-sync / freesync ile ilgili bir sorun olabilir. Eğer g-sync veya freesync açıksa, bazen fps garip değerlerde sabitlenebilir. Nvidia Denetim Masası'ndan g-sync i kapatıp dene.
Nvidia Denetim Masası - 3D Ayarları - Dikey Senkronizasyon kısmını "Kapalı" yap.

V-Sync açık olabilir. V-Sync, FPS'yi monitörün yenileme hızına sabitlemeye çalışır ama bazen garip şekilde biraz düşük kalabilir.
NVIDIA Reflex + Boost aktif olabilir. NVIDIA Reflex, gecikmeyi azaltmak için FPS'yi farklı şekillerde sınırlandırabilir.
FPS sınırı açık olabilir. FPS sınırlama ayarı 171 olarak ayarlanmış olabilir.
G-Sync / FreeSync ile ilgili bir sorun olabilir. Eğer G-Sync veya FreeSync açıksa, bazen FPS garip değerlerde sabitlenebilir. NVIDIA Denetim Masası'ndan G-Sync'i kapatıp dene.
NVIDIA Denetim Masası - 3D ayarları - dikey senkronizasyon kısmını "kapalı" yap.

Teşekkürler deneyeceğim peki sizce İtopya'da yeşil renk olsun diğer renkler olsun FPS modunda güzel gösterirken bende neden öyle göstermiyor ancak yarışçı modunda ve birkaç ayar kaplı açık olduğu sürece görüntü güzel oluyor. Ve bu görüntü NVIDIA Denetim Masası'ndan 3 5 ayar yapılmış renklerdir normal şekilde de gayet güzel.

1740402945776.png

Teşekkürler deneyeceğim peki sizce İtopya'da yeşil renk olsun diğer renkler olsun FPS modunda güzel gösterirken bende neden öyle göstermiyor ancak yarışçı modunda ve birkaç ayar kaplı açık olduğu sürece görüntü güzel oluyor. Ve bu görüntü NVIDIA Denetim Masası'ndan 3 5 ayar yapılmış renklerdir normal şekilde de gayet güzel.

Eki Görüntüle 2431904

Bence monitöründe bir donanımsal sorun yok, ama İtopya'daki demo üründe farklı ayarlar kullanılmış olabilir. Özellikle mağazalarda sergilenen monitörlerde şu tür şeyler yapılır:
Renk profili özel olarak ayarlanmış olabilir.
Mağazada gösterilen monitörlerde bazen görüntüyü daha canlı göstermek için renk ayarları değiştirilir.
NVIDIA Denetim Masası'ndan veya monitör menüsünden "varsayılan" renk ayarlarını kullanıp test edebilirsin.
Mağazadaki monitör farklı bir üretim partisinden olabilir.
Aynı model olsa bile, bazı monitörlerde panellerin renk doğruluğu ufak farklar gösterebilir.
Üretim farkları nedeniyle senin monitöründe bazı renkler biraz daha farklı görünüyor olabilir.
Bazı mağazalar, monitörleri özel "mağaza demo modu" ile çalıştırır. Bu modda renkler daha canlı olabilir.
Senin FPS modundaki renkler bozuluyor olabilir çünkü FPS modu aşırı agresif renk ayarları kullanıyor.
FPS modunun amacı gerçekçi renkler değil, düşmanları daha görünür yapmak.
Eğer FPS modundaki renkler kötü görünüyorsa, bu donanımsal bir hata değil, tamamen yazılımsal bir renk ayarı farkıdır.

NVIDIA Denetim Masası'ndan renk ayarlarını "varsayılan"a çekip FPS modunu test et.
Monitörün kendi renk profillerini kontrol et (sRGB, user mode, warm, cool vb.).
Eğer mümkünse, İtopya'daki demo ürünü senin monitörle yan yana aynı ayarlarda test et.
FPS modunu kullanmak zorunda değilsin, racing veya Custom modla daha iyi görüntü alıyorsan onu kullan.

Bence monitöründe bir donanımsal sorun yok, ama İtopya'daki demo üründe farklı ayarlar kullanılmış olabilir. Özellikle mağazalarda sergilenen monitörlerde şu tür şeyler yapılır:
Renk profili özel olarak ayarlanmış olabilir.
Mağazada gösterilen monitörlerde bazen görüntüyü daha canlı göstermek için renk ayarları değiştirilir.
NVIDIA Denetim Masası'ndan veya monitör menüsünden "varsayılan" renk ayarlarını kullanıp test edebilirsin.
Mağazadaki monitör farklı bir üretim partisinden olabilir.
Aynı model olsa bile, bazı monitörlerde panellerin renk doğruluğu ufak farklar gösterebilir.
Üretim farkları nedeniyle senin monitöründe bazı renkler biraz daha farklı görünüyor olabilir.
Bazı mağazalar, monitörleri özel "mağaza demo modu" ile çalıştırır. Bu modda renkler daha canlı olabilir.
Senin FPS modundaki renkler bozuluyor olabilir çünkü FPS modu aşırı agresif renk ayarları kullanıyor.
FPS modunun amacı gerçekçi renkler değil, düşmanları daha görünür yapmak.
Eğer FPS modundaki renkler kötü görünüyorsa, bu donanımsal bir hata değil, tamamen yazılımsal bir renk ayarı farkıdır.

NVIDIA Denetim Masası'ndan renk ayarlarını "varsayılan"a çekip FPS modunu test et.
Monitörün kendi renk profillerini kontrol et (sRGB, user mode, warm, cool vb.).
Eğer mümkünse, İtopya'daki demo ürünü senin monitörle yan yana aynı ayarlarda test et.
FPS modunu kullanmak zorunda değilsin, racing veya Custom modla daha iyi görüntü alıyorsan onu kullan.

Doğrudur ama ben kendi monitörümü getirmiştim orada denemiştik. Her şey için teşekkürler şu an Hz dışında bir problem yok zaten racing modunda kullanıyorum bayağı iyi bir görüntü elde ediyorum teşekkürler.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı