Elektronik MSI MAG B650 Tomahawk 7.658 TL

Evet 7600mhz destekliyor. Vatanda yanlış yazmışlar. Üreticinin sayfası en doğrusudur her zaman.
O zaman orta düzey AMD sistem dizecek biri için B650 serisinde alınabilecek en iyi anakart bu sanırım.
Tabii indirim devam ettiği sürece.
Malum X serisi üst segment oluyor ve orta düzey sistemler için pahalı oluyor.

Kaliteli AM5 anakart. Güzel fiyata düşmüş.

Çok kaliteli anakarttır R7 7800x3D ile çok güzel gidiyor

Giriş seviyede Pro serisi kötü oluyor. Üst segment Pro serisine bakmadım ama bazı modeller kaliteli. Kıyas yapmadığım için bilemiyorum.
Mesela VRM'leri ısınan modeller şunlar. Mesela MSI Pro B650M-P modeli B650M S2H'dan çok daha iyidir yüksek ihtimal. Soğutma blokları falan mevcut girişin girişine benzemiyor ama iyi bir anakartta değil. Ortalama anakartlar MSI tarafında B650 Gaming Plus Wi-Fi ile başlıyor. Onlarda aman aman seviyede değil zaten. Üst segment B650 serisinde Tomahawk ve üstüdür. B650 TUF serisi Gaming Plus serisinden daha iyi iş çıkartıyor. X serisinde işler farklı olabilir. MSI anakartların bazıları berbatken bazıları gayet iyi oluyor. Araştırmadan almamak lazım.

Zamanında MSI B650S Wi-Fi ile de kullandım R7 7800x3D hiçbir sıkıntısı yok onu da rahatlıkla alabilirsiniz orta segment güzel bir anakarttır. Asrock B650 Pro RS'de bakabilirsiniz oda iyidir

Yanlış bilgi
Çok kaliteli anakarttır R7 7800x3D ile çok güzel gidiyor.

Güzel ama anakart fiyatları pahalı maalesef. Zamanında bütçem çıkmadığı için 5.300 TL'ye B650M Gaming Plus Wi-Fi aldım.

Zamanında MSI B650S Wi-Fi ile de kullandım R7 7800x3D hiçbir sıkıntısı yok onu da rahatlıkla alabilirsiniz orta segment güzel bir anakarttır. ASRock B650 Pro RS'de bakabilirsiniz oda iyidir.

Orta segment değil hocam. VRM'leri ısınıyor. Testte 113 derece çıkmış. Çoğu işlemci için zayıf yani. 7800x3D 65W tükettiği için A620 bile taksan pek bir sıkıntı olmaz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Güzel ama anakart fiyatları pahalı maalesef. Zamanında bütçem çıkmadığı için 5.300 TL'ye B650M Gaming Plus Wi-Fi aldım.

Orta segment değil hocam. VRM'leri ısınıyor. Testte 113 derece çıkmış. Çoğu işlemci için zayıf yani. 7800x3D 65W tükettiği için A620 bile taksan pek bir sıkıntı olmaz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Oda doğrudur hocam :D ama R7 7800x3D ile sıkıntı yapmıyordu zaten yakın zamanda anakart ile işlemcimi satıp ASRock B650 Pro RS+ R7 9800x3D çekeceğim başka bir anakart öneriniz var mı R7 9800x3D'ye? ASRock kaliteli japonmarkası diye biliyorum ama

Oda doğrudur hocam :D ama R7 7800x3D ile sıkıntı yapmıyordu zaten yakın zamanda anakart ile işlemcimi satıp ASRock B650 Pro RS+ R7 9800x3D çekeceğim başka bir anakart öneriniz var mı R7 9800x3D'ye? ASRock kaliteli japonmarkası diye biliyorum ama.

ASRock kaliteli marka lafım olmaz. Zaten ASUS tarafından kuruldu. Sonra da ASUS tarafından kovuldu. Sonra ASUS bölündü ve ASUS'un bir parçası olan Pegatron tarafından tekrar satın alındı. İçinde %90 ihtimal ASUS'un çalışanları bulunuyordur. Benim önerim Tomahawk ama 10k
Yani demek istediğim 10k ve üstüne çıkıyorsanız X670E veya X870 anakartlara yönelin. B650 bu bütçede alınacak anakart değil.

ASRock kaliteli marka lafım olmaz. Zaten ASUS tarafından kuruldu. Sonra da ASUS tarafından kovuldu. Sonra ASUS bölündü ve ASUS'un bir parçası olan Pegatron tarafından tekrar satın alındı. İçinde %90 ihtimal ASUS'un çalışanları bulunuyordur. Benim önerim Tomahawk ama 10k.
Yani demek istediğim 10k ve üstüne çıkıyorsanız X670E veya X870 anakartlara yönelin. B650 bu bütçede alınacak anakart değil.

X870'de başka bir öneriniz var mıdır kaliteli bütçe 20kya kadar ayırırım 5000 serisinden alacağım ekran kartını çünkü anakarta biraz önem vereyim.

X870'de başka bir öneriniz var mıdır kaliteli bütçe 20kya kadar ayırırım 5000 serisinden alacağım ekran kartını çünkü anakarta biraz önem vereyim.

Sistemi yeniliyorum bende :D

X870'de ne önerebilirsiniz?

Bu bütçede rakipsiz. İndirim konusunu açtım bile 1 tane stok kalmış. RTX5000 serisi için PCIe 5.0 desteği mevcut. VRM sıcaklıkları 9950X ile 60 dereceyi geçmiyor. DDR5 RAM'ler için EXPO 8000MHz RAM testini de geçiyor. 6 ay vade farksız taksit imkanı da mevcut.

Desktop Screenshot 2024.11.24 - 15.39.15.33.png

Bu bütçede rakipsiz. İndirim konusunu açtım bile 1 tane stok kalmış. RTX5000 serisi için PCI-e 5.0 desteği mevcut. VRM sıcaklıkları 9950X ile 60 dereceyi geçmiyor. DDR5 RAM'ler için EXPO 8000MHz RAM testini de geçiyor. 6 ay vade farksız taksit imkanı da mevcut.

Eki Görüntüle 2359197

Düşüneceğim teşekkür ederim

Bu indirimden ben de dün yararlanıp satın aldım, güzel fiyat. Henüz işlemciyi almadım. Konusu geçmişken, 7800x3D işlemci sizce bu haftaki indirimlerde 15k TL bandına düşer mi?

7800x3D alma 9700X al. 1080p Low ayarlarda oynamayacaksan arada pek bir FPS farkı fanlar kalmıyor. 9700X hem daha serin çalıştığı için kafanı ütülemez. Isınma derdi de olmaz. Ayrıca 9700X çok daha ucuz bir işlemci. Aradaki farka ekran kartı veya SSD yükseltmesi yaparsın. Eskiden 13K bandındayken 7800x3D rakipsizdi. Artık F/P olmaktan çıktı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı