MSI MAG CoreLiquid 240R V2 ARGB 240mm sıvı soğutma ile R5 3600 95C görüyor

EmreCj

Hectopat
RAM
GeIL 16GB Evo Spear AMD Edition 3000mhz CL16 DDR4
Ekran kartı
ASUS GeForce RTX 3060 Phoenix 12GB GDDR
Anakart
Asus Prime B450M-K II 4400mhz(OC) M.2 AM4 mATX
İşlemci
AMD Ryzen 5 3600
Başlıkta bahse konu sıvı soğutucuyu dün Vatan Bilgisayar'dan satın aldım. Montajını kendim video izleyerek adım adım yaptım. Fakat sistemde önceden bulunan kule tipi soğutucudan hiçbir farkının olmadığını gördüm. Bir şeyler yanlış gidiyor ama ne? Stres testi yaptığım zaman %100 yük altında ara sıra 95 dereceleri gördüm. Bu konu hakkında bilgisi olan, bana yardımcı olabilecek var mı? Rica ediyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Montajı düzgünce yaptığınıza emin misiniz? Termal macunu olması gerektiği gibi yaydınız mı, pompanın altındaki plastik etiketi söktünüz mü, işlemciye sıkı sıkıya temas ediyor mu, radyatörün fanları istenilen devirde dönüyor mu gibi gibi birçok şeyin kontrol edilmesi gerek. Kule tipi ile 240mm soğutma normal şartlarda aynı sıcaklık değerlerini vermez. R5 3600 zaten çok güç tüketen bir işlemci değil 240mm ile o sıcaklıklara çıkması bir anormallik olduğunu söylüyor.

Hocam montajda bir problem olduğunu sanmıyorum ilmek ilmek ilerledim. Etiketi söktüm, işlemciye sıfırladım fanlar güzel çalışıyor, BIOS'tan pompanın hızını da Full'e çektim. Ama hüsran.

Bir problem var gibi görünüyor v1'lerde problem vardı fakat v2'lerde sogutma konusunda sıkıntısi yok montaj sırasında işlemciye iyice oturttunuzmu acaba

Bir problem var gibi görünüyor v1'lerde problem vardı fakat v2'lerde sogutma konusunda sıkıntısi yok montaj sırasında işlemciye iyice oturttunuzmu acaba.

Çapraz sıktım vidaları gayet güzel bir şekilde oturdu üstüne işlemcinin.

Aynı stres testinde belki 5 derece üstü oluyordu hocam.
Pomp bağlantısı ne durumda pompa çalışmıyor olabilir sokete bir goz atmak lazim harici olarak orada da bir problem yoksa ürünle ilgili birsey olabilir

Pomp bağlantısı olmadığı için anakartta Cpufan'a taktım.
Pomp bağlantısı ne durumda pompa çalışmıyor olabilir sokete bir goz atmak lazim harici olarak orada da bir problem yoksa ürünle ilgili birsey olabilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…