MSI MAG Forge M100R ışıkları değişmiyor

Az önce bir videodan baktım. Bahsettiğim kontrolcü bu. Arka kısma sabit oluyor. Kendi kasamdan atardım aslında ama bu kontrolcü biraz sorunlu ve bozulduğu için kendisini söküp doğrudan anakart üzerinden bağlantı yaptım.
Eki Görüntüle 2509452

Problem değil, bahsettiğim gibi M100a modelinde fanlar sabit renklidir. Doğrudan güç ver, çalışsın mantığında işliyor. Dilerseniz ileride fanları değiştirip kontrolcü alırsanız o LED tuşuna ait kabloyu kontrolcüye takabilirsiniz, M100a versiyonunda o kablo boşta duruyor.

Bu tuş ne işe yaramaktadır.

Dosya Ekleri

• 17495983092031027237630036350851.jpg
    17495983092031027237630036350851.jpg
    62 KB · Görüntüleme: 21
Bu tuş ne işe yaramaktadır?
Bahsettiğim LED tuşu bu. Normalde bu tuşa basıldığında kontrolcüye renk değiştirme sinyali verilir. M100A versiyonunda kontrolcü olmadığı için bu tuş şu anda işlevsiz, isterseniz kontrolcü bağlayıp, bu tuşun kablosunu da kontrolcüye takarak tuşu işlevsel hâle getirebilirsiniz.

Kasanın fanları da ARGB veya RGB olmadığı, yani sabit renkli ışıklara sahip olduğu için fanların da değişmesi gerekir. Biraz masraflı olur. Bence şimdilik uğraşmaya pek gerek yok.

Bahsettiğim LED tuşu bu. Normalde bu tuşa basıldığında kontrolcüye renk değiştirme sinyali verilir. M100a versiyonunda kontrolcü olmadığı için bu tuş şu anda işlevsiz, isterseniz kontrolcü bağlayıp, bu tuşun kablosunu da kontrolcüye takarak tuşu işlevsel hâle getirebilirsiniz.

Kasanın fanları da ARGB veya RGB olmadığı, yani sabit renkli ışıklara sahip olduğu için fanların da değişmesi gerekir. Biraz masraflı olur. Bence şimdilik uğraşmaya pek gerek yok.

Teşekkürler iyi geceler.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı