MSI MAG Tomahawk Z390 PSU önerisi ve vida-somun takımı

LeaderTR

Hectopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
Mekatronik Mühendisliği Öğrencisi
Merhaba herkese. Ben MSI MAG Tomahawk Z390 anakart almıştım, buna uygun bir PSU önerebilir misiniz? High Power 750W 80+ Bronze almıştım, fakat işlemci gücü için taktığımız CPU PWR1 (resimde gösterdim) pini yok, olmuyor daha doğrusu. Buna uygun ve genel olarak hepsine uygun bir PSU önerebilir misiniz? Umarım anlatabilmişimdir. Bir de vida ve somun almak istiyorum anakart için. Nerden ve nasıl alabilirim bilginiz var mı acaba? Teşekkür ediyorum şimdiden, iyi günler dilerim herkese.

Ekran kartım: Galax GTX 970
İşlemcim: i5 9600K
RAM: 2x8 GB

Merhaba.
Aynı anakart ve işlemci için Corsair RM750 kullanıyorum, memnunum. Anakartta 8+4 pin girişi var, şuan OC yapmadığım için 4 pinlik girişi kullanmıyorum ancak PSU destekliyor.

Öyle mi? Çok iyi denk geldiniz o zaman bana ya Tamamdır bende o güç kaynağını alayım. Peki ses durumu nasıl? Yük altında olmadığında sessiz çalışıyor diyebilir misiniz?

Düzenleme: 120mm destekliyormuş benim kasam. NZXT S340 Elite kullanıyorum. O güç kaynağı olmaz galiba ya. Başka tavsiyeniz var mı acaba?

Son düzenleme:
Bana bir de Cooler Master'in MPY-7501-AFAAG modelini önermişlerdi hocam. Bu da modüler ve fan çapı 12cm. Daha önce kullanmadım ama kullanıcı yorumlarına bir göz atmanızda yarar var.

Tamamdır ona bakıyım, çok teşekkür ediyorum. Birileri de keşke vida ve somun hakkında bilgi verse, hiç bir yerde bulamıyorum

Mevcut modern güç kaynaklarında pinler standarttır. Elinizdeki güç kaynağında da dediğiniz bağlantı için kablo mevcut. Kablonun üzerinde CPU yazıyor olabilir. (4+4) 8 pin şeklindedir ve resimde CPU_PWR1 yazan yere takılır. Bir de (6+2) 8 pin ekran kartı güç kablosu mevcut. İkisini birbirine karıştırmış olabilirsiniz. Güç kaynağınızdan gelen kabloları kontrol edin.

O kadar denememe rağmen olmadı, 6+2 olan tüm pinleri denedim fakat o +2 olan kısım olmuyodu. O an ki pinin şeklinin tam tersi olsaydı, o zaman oluyodu. Hepsini tek tek denememe rağmen olmadı malesef. Ayrıca bir web sitesinde göre de anakartıma uyumlu bir güç kaynağı değilmiş siteye göre. Anlayamadım bu durumu ve iade ettim, şimdi psu araştırması yapıyorum. SphynxVIII'nın dediği PSU şu an aklımda, ama o da pahalı baya. Başka modeller bulamazsam onu alacağım.
Tekrardan merhaba herkese bilgilendirme amaçlı mesajımı yazmak istiyorum. Güç kaynağı olarak, bu ürünü aldım: Cooler Master MWE 750W 80+ 2xEPS, Aktif PFC, 120mm Fanlı PSU (MPE-7501-ACABW-EU)

İşlemci gücü için 8+4 var ve taktığımda ise hiç bir sorun yaşamadım, kolaylıkla taktım, kullanıyorum, gayet sessiz bi güç kaynağı.

Bir önceki aldığım ve olmayan High Power 750W 80+ Bronze neden olmadı hala anlayamadım, ya desteği yok, ya da bana hatalı ürün gelmişti. Belki birisi daha böyle bi sorun yaşar diye güncellemek istedim. Teşekkür ediyorum ilgilenen herkese.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…