MSI MAG X870 Tomahawk Wi-Fi ile HDMI olmadan BIOS açılmıyor

Starrk

Megapat
Daha fazla  
RAM
Corsair CL30 6000 mhz EXPO RAM
İşlemci
Ryzen 7 9700X
Merhaba,

Mevcut sistemimi aşağıdaki parçalar ile güncelledim:

Anakart: MSI MAG X870 Tomahawk Wi-Fi
İşlemci: Ryzen 7 9700X.
RAM: 2x16 Corsair CL30 6000MHz DDR5 EXPO RAM

Diğer parçaları henüz güncellemedim. Bir süre böyle kullanmayı düşünüyorum. Diğer sistem parçalarım ise aşağıdaki gibidir:

Ekran Kartı: MSI Armor GTX 1080.
SSD: Samsung 970 EVO+
PSU: High Power 750W Bronze.

Anakart, işlemci ve RAM arasında bir uyum problemi olduğunu düşünüyorsanız, tavsiye verebilirsiniz.

Problemim şöyle:
Almış olduğum parçaları takıp bilgisayarı çalıştırdığımda ekrana görüntü gelmedi ve anakart üzerinde "00" kodunu aldım. Birkaç kez bilgisayarı kapatıp açmama rağmen problem devam etti. Sonrasında BIOS Flashback ile BIOS'u güncelledim. Bu sefer BIOS gelmiyor fakat Windows açılıyor. Windows açılana kadar siyah ekranda bekliyorum ve yaklaşık 1,5 dakika sonra bir anda geliyor. Bilgisayarı açtığımda ekran karanlıkken, BIOS'a girmek için "del" tuşuna bastığımda bu sefer Windows açılmıyor ve anakart üzerinde "08" hata kodunu alıyorum. Bilgisayarı yeniden başlatana kadar ekrana görüntü gelmiyor. Biraz araştırma yaptım ve insanların monitörü anakart üzerindeki HDMI bağlantısına bağlayarak BIOS'a girebildiklerini gördüm. Ben de bu şekilde denedim ve bu sefer BIOS'a girebildim. EXPO vs. değişikliklerini yaptıktan sonra bilgisayarı yeniden başlattım. Boot süresi biraz daha uzadı fakat HDMI kablosu anakarta takılıyken BIOS'a girebiliyorum. Ekran kartına takılıyken BIOS'a girememe problemi veya benzer hata kodunu alıp çözüm sağlayabilen varsa, yardımcı olursa sevinirim.

Ayrıca, bir önceki anakartım olan ROG Maximus Hero Z170'in boot süresi ortalama 15-20 saniye iken, bu anakartın 1, 5-2 dakika sürmesi normal mi?

Çözüm için yaptıklarım:
  1. BIOS güncelleme.
  2. CMOS ile BIOS sıfırlama.
  3. EXPO kapatma.

Son düzenleyen: Moderatör:
Farklı bir ekran kartı ile deneyin sistemi. Veya HDMI kablosunu anakart ile ekran kartı çıkışlarına takın, hangisinden görüntü aldığınıza bakın.
2 adet monitörüm var ikisinide ekran kartına taktığımda BIOS'a giremiyorum fakat birini ekran kartına diğerini anakarta takarsam anakarta taktığım monitörden BIOS ekranına erişebiliyorum

Merhaba,

Mevcut sistemimi aşağıdaki parçalar ile güncelledim:

anakart: MSI MAG X870 Tomahawk Wi-Fi
işlemci: Ryzen 7 9700X.
RAM: 2x16 Corsair CL30 6000MHz DDR5 EXPO RAM

Diğer parçaları henüz güncellemedim. Bir süre böyle kullanmayı düşünüyorum. Diğer sistem parçalarım ise aşağıdaki gibidir:

ekran kartı: MSI Armor GTX 1080.
SSD: Samsung 970 EVO+
PSU: High Power 750W Bronze.

anakart, işlemci ve RAM arasında bir uyum problemi olduğunu düşünüyorsanız, tavsiye verebilirsiniz.

problemim şöyle:
Almış olduğum parçaları takıp bilgisayarı çalıştırdığımda ekrana görüntü gelmedi ve anakart üzerinde "00" kodunu aldım. Birkaç kez bilgisayarı kapatıp açmama rağmen problem devam etti. Sonrasında BIOS flashback ile BIOS'u güncelledim. Bu sefer BIOS gelmiyor fakat Windows açılıyor. Windows açılana kadar siyah ekranda bekliyorum ve yaklaşık 1,5 dakika sonra bir anda geliyor. Bilgisayarı açtığımda ekran karanlıkken, BIOS'a girmek için "del" tuşuna bastığımda bu sefer Windows açılmıyor ve anakart üzerinde "08" hata kodunu alıyorum. Bilgisayarı yeniden başlatana kadar ekrana görüntü gelmiyor. Biraz araştırma yaptım ve insanların monitörü anakart üzerindeki HDMI bağlantısına bağlayarak BIOS'a girebildiklerini gördüm. Ben de bu şekilde denedim ve bu sefer BIOS'a girebildim. EXPO vs. değişikliklerini yaptıktan sonra bilgisayarı yeniden başlattım. Boot süresi biraz daha uzadı fakat HDMI kablosu anakarta takılıyken BIOS'a girebiliyorum. Ekran kartına takılıyken BIOS'a girememe problemi veya benzer hata kodunu alıp çözüm sağlayabilen varsa, yardımcı olursa sevinirim.

Ayrıca, bir önceki anakartım olan ROG Maximus Hero Z170'in boot süresi ortalama 15-20 saniye iken, bu anakartın 1, 5-2 dakika sürmesi normal mi?

çözüm için yaptıklarım:
  1. BIOS güncelleme.
  2. CMOS ile BIOS sıfırlama.
  3. EXPO kapatma.

Boot süresi biraz fazla galiba. Ben bu anakartı Amazon'dan almıştım 30 gün dolmadan fazladan hata almaya başlayınca beni bunalttı bende iade ettim herkes sorunsuz anakart diyordu ha bire sorun çıkarıyordu.

Denemek için HDMI kablosu ile tek bir monitörü ekran kartına bağlayıp denedim. BIOS'a ulaşabiliyorum fakat biri display biri HDMI kablosu ekran kartına bağlıysa BIOS gelmiyor yaklaşık 1 dakika karanlık ekranda bekliyorum ve Windows açılıyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı