MSI MEG X570 Ace çalışıyor ancak hata kodu veriyor

İşlemci ve gpu hariç aynı sistem var, hatta senin gibi 2 adet samsung M2 var. Ben windows kurulumdan önce sadece tek diski takıp kurun diye bir yerde görmüştüm ve diğer sürücüleri sonradan ekledim.
Bende normal dereceyi gösteriyor, biosta da xmp açmak haricinde bir değişiklik yapmadım.
Tek M2 disk takıp Windows UEFI kurdum. Değişmedi D9 hata kodu devam ediyor.

aynı sorun bendede var d9 ve 40 hatasını alıyorum ve cok nadir reset atıyor kendıne

sistem
3700x
meg ace x570
aorus 2080
ram corsair 3200mhz 16 gb
ssd
Corsair CSSD-F480GBMP510 480 GB
MSI MEG X570 Godlike D9 error Once Dragon Software installed and running
burada anlatmıslar ama bıostan fazla anlamıyorum nasıl yapacagım bılemedım
BİLGİLENDIRME BIOSU GUNCELLEDIM DUZELDI SAUN SICAKLIGI GOSTERİYOR

Son düzenleme:
Bugün sistem topladım. Tüm güncellemeler tamam (BIOS, Windows, yüklü uygulamalar vs) sistem çalışıyor ancak açıldıktan sonra sıcaklık değeri göstermesi gerekekirken D9 hata kodu yazıyor (CMOS resetledim D9 yerine bu seferde 40 hata kodu yazdı. Tekrar format attım CMOS sıfırladım bu sefer yine D9 hata kodu yazıyor ve değişmiyor ) yardım edebilecek birisi var mı?

• MSI MEG X570 Ace.
  • AMD Ryzen 2300X.
  • MSI RX 570 8 GB O.C (PCI Express 1. slotta takılı)
  • G.Skill Trident Z RGB LED 16 GB (2x8 GB) 3200MHz CL16 DDR4 Dual kit RAM (a2 ve B2 slotta takılı)
  • Corsair RM750X(2018) 750W 80+ Gold tam modüler güç kaynağı
  • Corsair H115I RGB Platinum 280mm (anakart üzerinde pump fanda takılı)
  • Samsung 970 Evo Plus M.2 SSD (2 adet) M1 ve M.2 slotta takılı

Sorun çözülmüştür.
Yukarıdaki sistemi değiştirmeden tüm BIOS sürümlerini MSI resmi sitesinden indirerek BIOS Update yaptığım halde ( en son çıkan 7C35V192(Beta version) dahil ) sorun düzelmemiştir.
MSI MEG X570 Ace Anakart üretim olarak geriye dönük 2. nesil Ryzen işlemcilere kadar desteklemekte olup sorunsuz çalışıyor (Bazı özellikler hariç).

18.06.2020 tarihi itibari ile Ryzen 9 3950X işlemci ve MSI RTX 2080 Ti Gaming X Trio Ekran kartı ile sistemimi yükselttim. Başka hiçbir değişiklik yapmadığım halde sorun kendiliğinden düzeldi ve şu anda CPU ısısını gösteriyor.
Sorunun tek nedeni Anakart çok eski nesil Ryzen işlemcileri destekliyor fakat bazı özellikleri kullanamıyoruz. (CPU ısısını Anakart üzerinde görme bunlardan biri) İleri tarihlerde gelecek BIOS güncellemeleri ile belki sorunun farkına varıp düzeltebilirler.

İyi günler,

MSİ X570 Ace anakartı sistemimde kullanmaktayım. Sistemimde anakart ile alakalı bir sorun bulunmakta. Bu durum acaba BİOS sürümü ile alakalı olup olmadığını öğrenmek için size bir kaç sorum olacaktı.
@TeknoMtn @veliatik @reahax yardım etme şansınız var mı?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı