Önceliklere herkese merhabalar arkadaslar ben yeni bir bilgisayar topluyacağım ve araştırmalarım sonucu bir bilgisayar topladım ama daha yaptırmadım. Sızlere sormadan sistem soyle
Ben oyun oynayan biriyim o yuzden bu toplamak ıstedıgım bılgısyarda nasıl bır sonuc alabılırım? Bılgılerınıze ihtiyacım var ben genelde Arma3, Rainbow, CSGO, GTA 5 gibi onlıne FPS oyunları oynuyorum. Bu sıstemde kasmadan oynayabılır mıyım?
240 GB SSD ve 16 GB ram kısa sürede size fayda sağlamaz şuan bütçenizi yorar sadece. Ram 8 SSD 120 yeterli olur başlangıç için. Ram ve SSD den kıstığınız parayla daha iyi bir ekran kartı alabilirsiniz. İlerde bütçeniz el verdiği zaman + 8GB modül ve daha iyi bir SSD alabilirsiniz. + olarak 3200 Mhz RAM gereksiz o anakarta 2133 işinizi görür.
240 GB SSD ve 16 GB ram kısa sürede size fayda sağlamaz şuan bütçenizi yorar sadece. Ram 8 SSD 120 yeterli olur başlangıç için. Ram ve SSD den kıstığınız parayla daha iyi bir ekran kartı alabilirsiniz. İlerde bütçeniz el verdiği zaman + 8GB modül ve daha iyi bir SSD alabilirsiniz. + olarak 3200 Mhz RAM gereksiz o anakarta 2133 işinizi görür.
Katılıyorum arkadaşa ama siz ram i yinede 16 yapabilirsiniz ram de hyperx fury 2133 2x8gb cl14 tercih edebilirsiniz ya da 2400mhz lik corsair vengeance cl14 tercih edebilirsiniz ya da balistix tercih edebilirsiniz ama onun cl değeri 16 dır frekansı da 2400 mhz dir ama daha ucuzdur ssd her oyuncuya önerdiğim gibi samsung 750 evo 120 gb ssd diğerlerine göre daha iyi fiyat performansı vardır (okuma 540 yazma 520 mb) ama bana soracak olursanız balistix cl 16 2400mhz 2x8gb ram alın ssd de samsung 750 evo 120gb alın ve işlemcinizi i5 6400 yapın yaptığınız tasarruftan çünkü i3 6100 de 2 çekirdek 4 thread vardır ama i5 6400 de 4 çekirdek 4 thread vardır yani fiziksel çekirdek her zaman daha avantajlıdır ve sisteminiz daha ileriye dönük olur ayrıca anakart için b150 modellerini tercih edip bütçeyi biraz zorlayabilirsiniz ve malum yarın black friday yurtdışından parça alma şansınız varsa amazonda newegg(amerikanın vatan pc si) de falan indirim vardır çok daha ucuza alabilirsiniz ekran kartı yerinde bir seçim gtx 1050 ti iyi bir karttır ve pci express ten aldığı 75 wattlık güç onu çalıştırmaya yetiyor yani güç kaynağını çok kasmanıza hacet yok işlemciyi upgrade ederseniz bile 500 watt ideal ama 80 plus bronze sertifikasından aşağı inmeyin
Bellekte yüksek frekans FPS artışı sağlamaz, fakat düşük CL değeri çok azda olsa FPS artışı sağlar. İleri dönük olması açısından 16GB bellek alınabilir, ama zaten sistem giriş orta seviyede olduğu için 8GB belleği doldurabilecek kadar oyunlardaki ayar seviyesine ulaşamazsın.
Topladığın sistem sanırım 2.750 liraya tekabül ediyor.