MSI Optix G32C4 FHD videolarda pikselleşme

Burak Trd

Kilopat
Katılım
23 Eylül 2016
Mesajlar
103
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Monitör
MSI OPTIX G32C4 FHD 165HZ 1MS
Merhaba. 3 4 gün önce arkadaşım MSI Optix G32C4 FHD monitörünü aldı. Görüntü kalitesinde herhangi bir problem yok, ama videolarda pikselleşme oluyor. Benim tahminim ekranın fazla büyük olması ve çözünürlüğünün 1080p olması, kendimce çözüm aradım ama video çözünürlüğünü arttırmaktan başka bir şey bulamadım, her video 2K veya 4K olmadığı için yapabilecek bir şeyimizde yok. Bunu çözmek için alternatif bir yol var mı? Doğru yolu varsa da ben bilmiyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Videolar sıkıştırılırken kaliteden ödün verilir. Özellikle YouTube gibi yerler iyice kalitenin içine ederler. Bu kalite azaltma olayı düşük çözünürlüklü büyük ekranlarda çok rahatlıkla görülebilir. 32" 1080p ekranda aşırı sıkıştırılmış video kalitesinin kötü olması normal.

Yüksek çözünürlüklü videoların bitrate değeri daha fazla olduğu için düşük çözünürlüklü ekranlarda bile daha güzel gözükmesi de normal.

OBS gibi programlarla oyun içinde kayıpsız veya çok yüksek bitrate ile video çekmeyi deneyin, eğer hâlâ kötü gözüküyorsa bir problem vardır. Veya son yıllarda iyi kameralarla çekilmiş 1080p Blu-ray film izlemeyi de deneyebilirsiniz. Yalnız korsan sitelerin Blu-ray dediği videoları değil de gerçek Blu-ray indirip/alıp izleyin. Örnek olması açısından Spider-man No Way Home'un 1080p Blu-ray'i 27 GB boyuta sahip. Öbür türlü yukarıda dediğim durum geçerli.
 

Geri
Yukarı