MSI PE62 7RD-1620XTR görüntü vermiyor

Hallelujah1

Centipat
Katılım
19 Ocak 2022
Mesajlar
3
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba. MSI marka laptop ekrana goruntu gelmiyor. Bir servise gönderdim fakat anakart arizasindan bahsetti. Onarım ve ekranin da değişmesi gerektiğini söyledi ve 2 fan takılacak, ben fan değiştirmek için fani soktum ama ekran soketi takarken pili takılı unuttum soketi.
Yanındaki ufak çip mi deniyor bilmiyorum ora devre yaptı ve duman çıktı, ondan sonra goruntu gelmedi zaten. Anakartta haliyle ariza olur çünkü yanan çip açınca çok sıcak ama ekran da gitmiş olabilir mi?

Laptop 2 fanli, bir fani yoktu içinde verdiğimde zaten içinde olan fan sadece Turbo modda çalışıyor. Bana onun da bozuk olduğunu söylenince güvenmedim çünkü biliyorum çalışıyor yani tamir etmek için 2 yil garantiyle 4600 lira istendi. Ben laptopu 4500 liraya aldım. Sizce ne yapabilirim veya önerebileceğiniz İstanbul'a yapabilecek biri var mı?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Yanan fanın neyin fanı olduğuna göre tamir değişebilir. Eğer ekran kartının fanı ise ekran kartını yakmış olma ihtimali var. Nedeni ise fan sensörünün direkt ekran kartı çipine bağlı olması. Her türlü bilen birinin bakması lazım.
 
Fan bozuk olduğu için ben onu çıkarttım içinden değiştirilmesi için. Dalgınlıkla yeniden toplarken laptopu pil takılıyken ekran soketini takarken devre yaptı ekran gelmedi daha soketi yanındaki çip yandı sanırım çok sıcak çünkü ufak siyah u3 yazıyor yanında. Benim merak ettiğim ekraninda değişmesi gerekiyor oda gitmiş dendi. Ekraninda değişmesi gerekiyormu bu durumda fanın biri tamam zaten yok içinde onu yeni taktırmak için almıştım içinden gönderirken daha sonra lazım olabilir diye ama çalışan faninda bozuk olduğunu söyledi, ama turbo mod tuşuna basınca çalışıyor ben kontrol edip verdim çünkü yani verdiğim bilisim firmasının ismini vermiyorum . bugun geri teslim edecekler başka yerde göstericem yine bu fiyatları verirlerse sizce yaptırmaya degermi verdikleri fiyat fan ve ekran değişimi ve anakart onarımı için.
 
Fan bozuk olduğu için ben onu çıkarttım içinden değiştirilmesi için. Dalgınlıkla yeniden toplarken laptopu pil takılıyken ekran soketini takarken devre yaptı ekran gelmedi daha soketi yanındaki çip yandı sanırım çok sıcak çünkü ufak siyah U3 yazıyor yanında. Benim merak ettiğim ekraninda değişmesi gerekiyor oda gitmiş dendi. Ekraninda değişmesi gerekiyor mu bu durumda fanın biri tamam zaten yok içinde onu yeni taktırmak için almıştım içinden gönderirken daha sonra lazım olabilir diye ama çalışan faninda bozuk olduğunu söyledi, ama Turbo mod tuşuna basınca çalışıyor ben kontrol edip verdim çünkü yani verdiğim bilisim firmasının ismini vermiyorum. Bugün geri teslim edecekler başka yerde göstereceğim yine bu fiyatları verirlerse sizce yaptırmaya degermi verdikleri fiyat fan ve ekran değişimi ve anakart onarımı için.

Pardon ben fan soketinin yanındaki çip kısa devre yaptı olarak okumuşum. Eğer ekran soketini takarken kısa devre yaptıysa o zaman parlaklığı kontrol eden devrede kısa devre olmuştur. Tamiri 600+ olarak değişebilir. Kısa devre yaparken ekrana zarar verdiyse onun da devresini tamir etme ihtimalleri var. O da 400+ şeklinde olur tahminimce. Genel olarak 1500 TL'yi geçmemesi lazım tamirin kendi düşünceme göre.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı