MSI R7 240 fan dönmeme sorunu

NakedAngel

Hectopat
Daha fazla  
İyi forumlar öncelikle. Birkaç hafta önce bilgisayarımı temizledim. Temizledikten sonra görüntünün geldiğini ama sadece ekran kartı fanın dönmediğini gördüm. Ekran kartı MSİ R7 240 Low Profile ekran kartı. MSI programına baktığımda fan bilgileri gözüküyor. Kaç derece olduğu, OC bilgileri vb her şey yerli yerinde. Ama fan dönmüyor. Bu arada kartın garantisi yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartı gerek görmüyorsa fanları çalıştırmaz oyuna girip dene.

Ekran kartınız yeterince ısınmadığı için çalışmıyor olabilir. Durum bu değilse ekran kart fanının kablosunun ekran kartı üzerindeki pinlere takılı olduğundan emin olun. Böyle bir sorun da değilse PC açık ve ekran kartı yeterince ısındı ise fanı parmağınızla hafifçe döndürmeye çalışın belki hareket etmesine olanak sağlar.

Sistemin görüntü vermemesi başlığı altında fanların çalışmadığını belirtmişsiniz.

Fanlar ekran kartı belli bir sıcaklığa ulaşınca çalışır. Masaüstünde filan çalışması anormal bir durum yani.

Maalesef hocam programdan açtım ama gene fan dönmedi. Temizledikten sonra böyle oldu.

Fan kablosunun soketine taktığınızdan emin olun. Takılı olsa bile çıkartın ve tekrar takın tam oturmadığı zamanda bu durum olabiliyor.
Dediğiniz çözümü denedim ama maalesef. Gene tepki yok. Ama fanı elimle döndürdüğümde eskisine nazaran daha az turladığını gördüm. Ama temizledikten sonra fanın dönmemesi de garip.

Son düzenleyen: Moderatör:
Belirli sıcaklığa gelene kadar fanların dönmemesi özelliği güncel orta ve üst seviye kartlarda olan bir fonksiyon.
Siz fan kablosunun pinini oynatmış veya fana zarar vermiş olabilirsiniz. Ne tür bir temizlik yaptınız ekran kartına?

Aynı sorunu yaşadım tüm fanlar dönüyor ekran kartı dönmüyor üstelik aynı ekran kartı, burada da konu açtım ama çözüm bulamadım benim anakartın kronik sorunlu olduğunu söylediler. MSI 970 serisi anakart.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…