MSI resmi servisine verilen MSI RTX 4070 Super Ventus mahvedildi

HyperEs

Centipat
Daha fazla  
20.01.2024 tarihinde Sinerji bilgisayar web sitesinden satın aldığım MSI RTX 4070 Super Ventus OC2X ekran kartımı, 23.05.2025 tarihinde aşırı ısınma ve bakım ihtiyacı nedeniyle Türkiye'de MSI'ın yetkili servisi ServisPoint'e gönderdim. Ürün bana geri geldiğinde fanları bozulmuştu ve tıkırtı şeklinde sesler geliyordu. 12.06.2025'te tekrar servise gönderdim, fanlar tamir edilip gönderildi. Ancak sonrasında monitörde ara ara görüntü kaybı yaşamaya başladım ve karttan yine gelmemesi gereken sesler duydum. 23.06.2025'te tekrar servise gönderdim, fakat “sorun yok” denilerek geri gönderildi.

Kullanmaya devam ettikçe yaklaşık 3 hafta sonra fanlar tekrar bozuldu ve tıkırtı sesleri yeniden başladı. 13.08.2025'te tekrar garantiye gönderdim ve bu kez ürünün yenisiyle değiştirilmesini özellikle talep ettim. Ancak sadece heatsink değişimi yapılıp ürün bana geri gönderildi. Şu anda ise coil whine (bobin zırıltısı) sesi arttı, bilgisayarı açarken bakır borudan ses geliyor ve oyundayken ya da masaüstüne dönerken “tık tık” diye sesler çıkıyor.

Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurdum, MSI Tayvan'a mail attım, Şikayetvar'a yazdım. Ancak Tüketici Hakem Heyeti ile uzun süre beklemek istemiyorum. Bu süreçte hızlı çözüm için ne yapabilirim?

Kimse yardim etmeyecek mi?

Son düzenleme:
THH dışında bir çözüm yok eğer firma durumu kabullenmiyorsa.

ServisPoint'e tekrar gönderip iade istesem THH vazgecsem olur mu?

Şimdi servise versme bir sorun yok diye versleer onlar lehine işlencekler 6 ay beklesem güç kaynağı arzalancak belki de ne yapcağmı şaşırdım tek başıma cözmeye calışıyorum.

Son düzenleme:
20.01.2024 tarihinde Sinerji bilgisayar web sitesinden satın aldığım MSI RTX 4070 Super Ventus OC2X ekran kartımı, 23.05.2025 tarihinde aşırı ısınma ve bakım ihtiyacı nedeniyle Türkiye'de MSI'ın yetkili servisi ServisPoint'e gönderdim. Ürün bana geri geldiğinde fanları bozulmuştu ve tıkırtı şeklinde sesler geliyordu. 12.06.2025'te tekrar servise gönderdim, fanlar tamir edilip gönderildi. Ancak sonrasında monitörde ara ara görüntü kaybı yaşamaya başladım ve karttan yine gelmemesi gereken sesler duydum. 23.06.2025'te tekrar servise gönderdim, fakat “sorun yok” denilerek geri gönderildi.

3 kere servise gödermişsiniz. Geç bile kalmışsınız ancak tekrar arızalanma sebebiyle seçimlik hakkınız olan değişim hakkını kullanmak istediğinizi servis raporları ile satıcıya iletin. Bu hakka herhangi bir sebepten dolayı 2. servise girişinde sahip oluyorsunuz, bu kanunlar tarafından size tanınıyor. Satıcı veya servisin tanımasına gerek yok. Değişim teklif edilecek ürünün sizdekinin tüm özellikleriyle aynı şekilde karşılaması veya en yakın bir üzeri olması zorunlu. Bu değişim ellerinde sadece 5080 varsa bile ücretsiz 5080 ile yapılmak zorunda.

Burada servisin bir yasal yükümlülüğü yok. Sorumlu olan satıcı ve ithalatçı. Şikayetinizi servise karşı yaptıysanız kararsızlık verilerek şikayet düşürülür.

Ayrıca lütfen internet forumlarında ve şikayetvar gibi yerlerde yardım istemeden önce https://www.mevzuat.gov.tr/mevzuat?MevzuatNo=19782&MevzuatTur=7&MevzuatTertip=5 bir okuyun. Bu yönetmelik hem kısa bir şekilde yazılı hem de açıkça Madde 9'da tekrar arıza durumunda sahip olacağınız hakları yazıyor. Bunları geçtim ChatGPT'ye hangi haklarınız olduğunu sorarak ve sonra doğru olup olmadığını kontrol ederek de bunlar konusunda bilgi sahibi olabilirsiniz.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı