MSI RTX 4060 Ti 12 GB vs MSI RTX 4060 Ti Gaming X 8 GB

İbrahimalgz

Centipat
Daha fazla  
Sizce MSI 4060 Ti 12 GB modeli mi daha iyi yoksa RTX 4060 Ti Gaming X 8 GB modeli mi? Çok arada kaldım ç. Oğunlukla oyun oynacağımı belirtmek isterim.

Son düzenleyen: Moderatör:
12 GB modeli daha iyi. Güç olarak oyunları high ayarda oynatabilecekken VRAM nedeniyle mahrum kalmak istemezsiniz.
O zaman bu adamlar yalancı.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Not: 12GB değil, 16GB versiyonu var.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Not: 12 GB değil, 16 GB versiyonu var.

Yanlışlıkla 12 GB yazmışım kusura bakmayın bu arada başka bir şey yine sormak istiyorum MSI B650 Gaming Plus Wi-Fi alınır mı sizce?

Not: 12 GB değil, 16 GB versiyonu var.

Her yeni oyunda sistem gereksinimleri yukarıya doğru seyir gösteriyor. Ve alabilecek durumda ki arkadaş ikisinin kıyaslanmasını istiyor. 8 liği önermenin bir mantığı yok şu anda. Ki 8 GB modeli de 1080p için üst seviye bir kart ama 2K'da ya da yeni nesil oyunlarda sürdürülebilirlik açısından 16 olanı daha makbul. Fiyat açısından kıyaslanma istenmediği ve ikisini de alabilecek durumda olduğu anlaşılmakla bu cevap verilmiştir.

Her yeni oyunda sistem gereksinimleri yukarıya doğru seyir gösteriyor. Ve alabilecek durumda ki arkadaş ikisinin kıyaslanmasını istiyor. 8 liği önermenin bir mantığı yok şu anda. Ki 8 GB modeli de 1080p için üst seviye bir kart ama 2K'da ya da yeni nesil oyunlarda sürdürülebilirlik açısından 16 olanı daha makbul. Fiyat açısından kıyaslanma istenmediği ve ikisini de alabilecek durumda olduğu anlaşılmakla bu cevap verilmiştir.
Yukarıya doğru seyir göstermesi demek 1080p için aralarında fark olmayan kartlarda direkt olarak 16GB VRAM var daha iyi performans gösterir demek değildir. 4060 Ti'ın 16GB VRAM'i işleyecek bir gücü yok. Çekin bakalım grafikleri en yüksek ayarlara ne oluyor? Ayrıca 2K'da nasıl bir gücü varmış ki o VRAM ile fark yaratacakmış? Siz ya videoyu izlemediniz ya da gerçeği kabul etmek istemiyorsunuz.

Yanlışlıkla 12 GB yazmışım kusura bakmayın bu arada başka bir şey yine sormak istiyorum MSI B650 Gaming Plus Wi-Fi alınır mı sizce?
Seçenekleri bilmiyorum. Normalde iyi bir anakart.

Son düzenleme:
Her yeni oyunda sistem gereksinimleri yukarıya doğru seyir gösteriyor. Ve alabilecek durumda ki arkadaş ikisinin kıyaslanmasını istiyor. 8'liği önermenin bir mantığı yok şu anda. Ki 8 GB modeli de 1080p için üst seviye bir kart ama 2K'da ya da yeni nesil oyunlarda sürdürülebilirlik açısından 16 olanı daha makbul. Fiyat açısından kıyaslanma istenmediği ve ikisini de alabilecek durumda olduğu anlaşılmakla bu cevap verilmiştir.
16GB model hâla daha abartılı fiyatta(Son cümlenizi okudum lakin konu sahibi sadece bu iki karttan bahsetti diye sadece bu iki karttan bahsetmek zorunda değiliz, daha iyi alternatif sunabiliriz). Konu sahibinin almayı düşündüğü MSI'lardan biri 21 bin diğer 23 bin TL. 23 bin seviyesine çıktığında az daha koyup 4070 Super almak ya da 21 bin seviyesine çıktığında düz 4070 almak daha mantıklı. 4060TI'da 16GB VRAM var ama o VRAM'i destekleyecek kas gücü yok.

16 GB model hâla daha abartılı fiyatta(son cümlenizi okudum lakin konu sahibi sadece bu iki karttan bahsetti diye sadece bu iki karttan bahsetmek zorunda değiliz, daha iyi alternatif sunabiliriz). Konu sahibinin almayı düşündüğü MSI'lardan biri 21 bin diğer 23 bin TL. 23 bin seviyesine çıktığında az daha koyup 4070 Super almak ya da 21 bin seviyesine çıktığında düz 4070 almak daha mantıklı. 4060 Ti'da 16 GB VRAM var ama o VRAM'i destekleyecek kas gücü yok.

Yurt dışındayım ve burada Gaming X 500 € RTX 4070 ise 650€ arada epey bir fiyat farkı var maalesef.

Yeni konular

Geri
Yukarı