MSI RTX 4070 Super Ventus 3X ve i5 14600K iyi bir seçim mi?

Bütçe
60000-80000

tugbad

Yoctopat
Daha fazla  
Arkadaşlar hepinize merhaba, 0 sistem bilgimle PC toplamaya çalışıyorum :( 2 hafta önce işlemci ne diye sorsanız yanıtlayamazdım. Oradan buradan bakarak son aşamaya geldim. Birkaç sorum var:

MSI RTX 4070 Super 3X ve i5 14600K seçtim, uyumlu görünüyor ama;
  • Darboğaz olur mu?
  • Anakart için MSI Pro B760M-P seçtim, sıkıntı yaşar mıyım?
-Team T-Force Delta RAM kötü bir marka seçimi mi? (6400MHz DDR5)
-Güç kaynağı ASUS 850W Gold seçtim, FSP almadığıma pişman olur muyum?

Monitörü aldım ASUS VG3a 2K. SSD Samsung 1TB, sitemde MSI 3 fanlı sıvı soğutucu da var.
Ekran kartı hariç parçaları değiştirebilirim öneriniz varsa.

Oyun oynamak için kullanacağım.

Şimdiden teşekkür ederim :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Hayır ama ekran kartı değiştirmek istediğimde fiyattaki değişiklik çok oluyor. Çevremde bu ekran kartını kullanıp memnun kalmayan yok, bu yüzden seçtim. Neden kötü olmuş?

İşlemci olarak AMD daha iyi. Bu bütçede 4070s değil 5070 Ti alınır eğer NVIDIA istiyorsan.

Evet, şu üstte yazdığım kasayı en uygun 79.728TL'ye bulabiliyorum şu anda. 5070 Ti sadece 50k zaten :)

Bu bütçede hazır sistem alınmaz hatta hiçbir bütçede hazır sistem alınmamalı.
Toplamda 80k. Eğer işlemci ağırlıklı oyunlar oynamayacaksan işlemciyi 9700X yapman daha doğru olur. PSU olarak 750W yeter fakat ileriye dönüklük açısından 850W daha iyi olur diye düşündüm.
Bütçen çıkmazsa düşürebilirim.

Bu bütçede hazır sistem alınmaz hatta hiçbir bütçede hazır sistem alınmamalı.
Toplamda 80k. Eğer işlemci ağırlıklı oyunlar oynamayacaksan işlemciyi 9700X yapman daha doğru olur. PSU olarak 750W yeter fakat ileriye dönüklük açısından 850W daha iyi olur diye düşündüm.
Bütçen çıkmazsa düşürebilirim.
hazır kasa değil ben parçalarını kendim seçtim tek tek. benim seçtiğim işlemcş ve ekran kartı darboğaz olur mu peki bilginiz var mı?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı