MSI RX 480 OC Mod'da Kararsız Ekran Kartı Kullanımı

smnfrkn

Hectopat
Makaleler
1
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba.
Yaklaşık 1 yıldır kullandığım sistemimde son dönemde fark ettiğim bir sorun var, ekran kartımı Gaming App üzerinden OC Mod'a aldığımda oyun oynarken yayın da yaptığım esnada işlemci kullanımım en fazla %70-80 gibi değerleri görse de nispeten sık diyebileceğim ölçüde ekran kartı kullanımı %50 altına düşüyor. Gaming Mod'a alınca ekran kartı neredeyse sürekli %95 üzerinde seyrediyor. Sorunun sebebi ne olabilir?

Elimdeki kartın silikonu kalitesiz mi diye düşünüyorum, çünkü RX 580 BIOS'u attığım zamanda da çok fazla kararlılık sorunu yaşamıştım.

Yok mu fikri olan

Hangi modda GPU kullanımı %50 seviyelerinde? GPU sürekli tam kullanım sergilemek zorunda değil. Çözünürlük ve oyun çeşitleri de GPU kullanımını etkiler.

PUBG'de OC Mod'a alınca kullanım %99 dan ani şekilde %1'lere düşmeler gösteriyor. Bir de oyunda hissediliyor ekran kartının kararsızlığı. Driver sürümünü düşürdüm tekrar, biraz böyle deneyeceğim.

MSI Afterburner yanlış gösteriyor olabilir, başka oyunlarda durum nasıl? Kasma, donma oluyor mu? FPS düşüşleri yaşanıyor mu? Sıcaklıklar ne durumda?
Başka oyunları denemedim henüz hiç. Sıcalıklar ideal. Yayın yaptığım için bazen işlemci %80e kadar kullanılıyor ama bunun darboğaz etkisi yapacağını sanmıyorum.
Bugünkü oyun esnasında sanki daha az düşüş yaşadım anlık olarak ekran kartı boşa çıktı çizilecek bir şey kalmayınca, haricinde dikkatimi çekmedi.
Kart değiştirdim memnunum, şimdi tek sorun monitör FreeSync ama bana G-Sync lazım. :)

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı