MSI RX 5500 XT Gaming X vs. RX 590 Nitro+ SE

OguzhanArikan

Hectopat
Yer
Kahramanmaraş
Daha fazla  
Meslek
Yazılım Müh.
Arkadaşlar, 2500 TL civarı bütçem var. MSI RX 5500 XT Gaming X almak istiyorum. Şu an piyasada ki en iyi RX 5500 XT modeli, RX 590 Nitro + SE modeli ile arasındaki farkları merak ediyorum. GTX 1650 Super al demeyin lütfen, bana göre bu kartlardan alt model ve üstelik 4 GB belleğe sahip. 1650 Super'in rakibi RX 580 ve 1060'tır bana göre. :)

Sistemdeki diğer parçalarım:
Gigabyte B450M S2H anakart.
AMD Ryzen 5 2600X işlemci.
650W 80+ Bronze Gamepower PSU.
240GB SSD 500GB HDD.
10 fanlı XPG Invader kasa.

RX 590, 5500 XT 8 GB'dan daha güçlü bir kart değil hangi verilere bakılıyor anlamadım. 10.000 yıllık Techpowerup verileri veya sürücüsüz 5500 XT testleri referans alınıyorsa günümüzde pek geçerli değil. Bonus RX 590, 5500 XT'nin tükettiği gücün 2 kattan fazlasını çekiyor.

Eğer RX 590, 5500 XT'ye kıyasla daha güçlüyse, bazı oyunlarda 1660 Super'den bile daha iyi demek oluyor ki pek mantıklı değil.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

2500 TL bütçe ile 1660 Super almak daha ideal bir tercih olur. Eğer 5500 XT alınacaksa da Sapphire Nitro+ modeline yönelmek daha doğru olur. MSI Gaming X modeli yüksek fabrika çıkışı frekans hızıyla sorun çıkarmaya yatkın bir model.

Son düzenleme:
590'da 5500'de sıkıntı çıkarmaya aday kartlar maalesef. Ben hiç sorun istemiyorum 2500 lira vereceğim bir de sürücüyle, ısınmayla, wattman hatasıyla falan mı uğraşacağım diyorsanız 1660s alın geçin. Kendim kullanıyorum, high-ultra'da 60 FPS veriyor her oyunda(crysis remastared gibi istisnalar hariç). Ayrıca ısınma derdi yok sürücü derdi yok.
Lakin 590 veya 5500 alıp sorunsuz kullanan da yok değil. Seçim tamamen size ait, risk alıp daha yüksek FPS elde edebilirsiniz yada risk almayıp bir kademe daha az FPS'ye razı gelirsiniz.

Öncelikle 5500XT Gaming X modeli sorunlu diye biliyorum.
Onun yerine Sapphire Pulse bakabilirsin.
5500XT 590’dan kötü değil. Son driver’lar ile 8 GB modeli 1660 ile 1660 Super arası performans veriyor. Hem yeni bir kart olması gerek TDP değerinin daha az olması nedeniyle daha mantıklı.
Bütçeniz 2500 TL ise INNO3D 1660 Super en iyi tercih olacaktır.
Bu arada Gamepower PSU almanızı önermem.

Arkadaşlar araştırmamın sonucunda ulaşmış olduğum sonuç RX 5500 XT ileriye dönük daha yeni ve ileride daha da güçlendirileceği şeklinde oldu. Görselde de gördüğünüz gibi gerek bellek hız saati olsun gerek Boost hızı olsun gerek, transistör sayısı olsun, gerek GPU bellek sürümleri ki benim için en önemlisi içinde barındırdığı yeni teknolojiler üstelik OpenGL ve PCI Express sürümü TDP değerleri DSB değerli ile daha önde olan RX 5500 XT aynı zamanda stabilize ve diğer modellere göre uyum ve sorunsuz çalışması, yeni nesil önü açık bir kart olmasından dolayı benim açık ara tercihim oldu. 1660 Super'e gelirsek, bu fiyata piyasadaki en ucuz 1660 Super'ler alınabiliyor, Zotac ve Palit modellerinde yaptığım karşılaştırma sonuçlarında, GPU hızı ve Boost hızı ile RX 5500 XT önde götürüyor, aynı zamanda RX590'da da olduğu gibi OpenCL ve PCI Express sürümleri RX 5500 XT karşısında eski kalıyor. Başka bir konudaysa 6 GB RAM'e sahip olması dezavantaj, 1660 Super'in dediğim modellerinde + olarak 192 Bit olması RX 590'nın ise 256 Bit olması diyebilirim.
MSI RX 5500 XT Gaming X 8 GB versiyonu da overclock yapılabilmektedir. Üstelik araştırmam sonucunda overclock için özel olarak yapılmış bir kart olduğu yönünde.
PCI-e konektörlerinden daha fazla güç çekerek, anakartın aşırı yüklenmesini önlemeye yardımcı oluyor ve bu sayede en iyi performansı sağlamak için karta daha temiz bir güç sinyali sağlıyor bu da kartın overclock deneyimini oldukça arttırıyor.
Twin forze torx 3.0 fanları ve pasif soğutmasıda dikkat çekiyor.
Dediğim gibi diğer RX 5500 XT modellerinde bazı arkadaşların dedikleri doğru olabilir, ancak bu dediğim model diğer modellerine oranla %10'a yakın fazla performans göstermektedir.
Piyasada ki en iyi RX 5500 XT modeli olan bu model benim favorim olmuştur.
Düşünceleriniz için teşekkür ederim, umarım aklınızda soru işareti kalmamıştır :)

RX590, AMD'nin en sorunlu kartlarından birisidir. Mimarisi de eskidir. RX 5500 XT günceli varken bulaşılmaması gerekir. RX 500 kartların yerini 5500 XT aldı zaten. Bu açık.

Ayrıca o güç kaynağına sistem emanet edecekseniz bol şanslar.

Evet bende öyle düşünüyorum ancak, güç kaynağı 650W 80 Bronze, gayet yerterli RX 590 ve RX 5500XT için.
RX 590, 5500 XT 8 GB'dan daha güçlü bir kart değil hangi verilere bakılıyor anlamadım. 10.000 yıllık techpowerup verileri veya sürücüsüz 5500 XT testleri referans alınıyorsa günümüzde pek geçerli değil. Bonus RX 590, 5500 XT'nin tükettiği gücün 2 kattan fazlasını çekiyor.

Eğer RX 590, 5500 XT'ye kıyasla daha güçlüyse, bazı oyunlarda 1660 Super'den bile daha iyi demek oluyor ki pek mantıklı değil.

2500 TL bütçe ile 1660 Super almak daha ideal bir tercih olur. Eğer 5500 XT alınacaksa da Sapphire Nitro+ modeline yönelmek daha doğru olur. MSI Gaming X modeli yüksek fabrika çıkışı frekans hızıyla sorun çıkarmaya yatkın bir model.

Hocam çoğu arkadaş anlamamış ben 5500 XT kartının dediğim modelini almayı düşünüyorum, Sapphire'nin 5500 XT modeli ile arasında fark çok.
RX 590, 5500 XT 8 GB'dan daha güçlü bir kart değil hangi verilere bakılıyor anlamadım. 10.000 yıllık Techpowerup verileri veya sürücüsüz 5500 XT testleri referans alınıyorsa günümüzde pek geçerli değil. Bonus RX 590, 5500 XT'nin tükettiği gücün 2 kattan fazlasını çekiyor.

RX 590, 5500 XT 8 GB'dan daha güçlü bir kart değil hangi verilere bakılıyor anlamadım. 10.000 yıllık techpowerup verileri veya sürücüsüz 5500 XT testleri referans alınıyorsa günümüzde pek geçerli değil. Bonus RX 590, 5500 XT'nin tükettiği gücün 2 kattan fazlasını çekiyor.

Dediğim gibi yüksek fabrika çıkışına özel olarak tasarlanmış bir kart zaten, henüz sorun yaşayan görmedim.
Öncelikle 5500XT Gaming X modeli sorunlu diye biliyorum.
Onun yerine Sapphire Pulse bakabilirsin.
5500XT 590’dan kötü değil. Son driver’lar ile 8 GB modeli 1660 ile 1660 Super arası performans veriyor. Hem yeni bir kart olması gerek TDP değerinin daha az olması nedeniyle daha mantıklı.
Bütçeniz 2500 TL ise INNO3D 1660 Super en iyi tercih olacaktır.
Bu arada Gamepower PSU almanızı önermem.

Hocam yanlışınız var :) , sorunlu bir kart değil, asıl RX 590 sorunlu bir kart.

Dosya Ekleri

• rx 5500 xt.JPG
    rx 5500 xt.JPG
    58,9 KB · Görüntüleme: 48
  • mmmssiii.JPG
    mmmssiii.JPG
    55,9 KB · Görüntüleme: 43
Son düzenleme:
590'da 5500'de sıkıntı çıkarmaya aday kartlar maalesef. Ben hiç sorun istemiyorum 2500 lira vereceğim bir de sürücüyle, ısınmayla, WattMan hatasıyla falan mı uğraşacağım diyorsanız 1660S alın geçin. Kendim kullanıyorum, High-Ultra'da 60 FPS veriyor her oyunda(Crysis remastared gibi istisnalar hariç). Ayrıca ısınma derdi yok sürücü derdi yok.
Lakin 590 veya 5500 alıp sorunsuz kullanan da yok değil. Seçim tamamen size ait, risk alıp daha yüksek FPS elde edebilirsiniz ya da risk almayıp bir kademe daha az FPS'ye razı gelirsiniz.

MSI Gaming X RX 5500 XT modeli şu an en stabilize ve sorunsuz çalışan RX modeli arkadaşlar.

Biraz ilginç bir araştırma yapmışsınız ama olsun:) zira Bit sayısına ya da GPU hızına bakarak kart alma devri 10 sene önce de kaldı. Üstelik R7 240'a bile OC yapılabiliyor:) neyse hayırlı olsun.

Hocam ilginç tarafını söyleyebilir misiniz siz herhalde yarısını okumuşsunuz ben orada sadece Bit sayısı be GPU farklarını yazmadım bir sürü fark yazdım, RX 590 dediğiniz kartta overclock yaptığınız zaman dahi çok rahat 85 derecelere çıkıyor, MSI'ın bu konuda tasarladığı sistem buna engel oludğu için orada ki performansından bahsettim. Üstelik iki katı gücü çekerek daha güçlü bir kart olamıyor maalesef :)

MSI Gaming X RX 5500 XT modeli şu an en stabilize ve sorunsuz çalışan RX modeli arkadaşlar.

Hocam ilginç tarafını söyleyebilir misiniz siz herhalde yarısını okumuşsunuz ben orada sadece Bit sayısı be GPU farklarını yazmadım bir sürü fark yazdım, RX 590 dediğiniz kartta overclock yaptığınız zaman dahi çok rahat 85 derecelere çıkıyor, MSI'ın bu konuda tasarladığı sistem buna engel oludğu için orada ki performansından bahsettim. Üstelik iki katı gücü çekerek daha güçlü bir kart olamıyor maalesef :)

Kart 4 saatlik oyun testi sonucunda 65 dereceye sabitlendi, ısınma sorunu söz konusu değil.
Üstelik 1660 Super RX 590'nın OpenCL ve PCI Express sürümlerinden düşük bir sürüme sahip RX 590'dan kötü demiyorum tabii ki.
Önüaçık ve daha yeni teknolojiler barındıran güçlü bir kart MSI RX 5500 XT gamin X :)

Son düzenleme:
@OguzhanArikan 5500 XT diyelim biz ona. Açıkçası MSI Gaming X modelinin 5500 XT için en ideal model olduğunu düşünmüyorum. MSI gereksiz bir yüksek frekans koymuş ve bu da bazı kullanıcılara sorun çıkarıyor. 5500 XT'nin diğer marka ve modellerde bu sorun yok.

Sapphire Pulse modelini ben kullanıyorum istediğin videoyu aç bak ısınıyor mu diye Afterburner verileri açık. MSI Gaming X modeline daha fazla para verip bir de üzerine risk almak gereksiz.

Ben tercihimi Sapphire Pulse/Nitro+ 5500 XT 8 GB veya Palit 1660 Super arasında yapardım.

Kart 4 saatlik oyun testi sonucunda 65 dereceye sabitlendi, ısınma sorunu söz konusu değil.
Üstelik 1660 Super RX 590'nın OpenCL ve PCI Express sürümlerinden düşük bir sürüme sahip RX 590'dan kötü demiyorum tabii ki.
Sadece önü açık ve daha yeni teknolojiler barındıran güçlü bir kart :)

@OguzhanArikan 5500 XT diyelim biz ona. Açıkçası MSI Gaming X modelinin 5500 XT için en ideal model olduğunu düşünmüyorum. MSI gereksiz bir yüksek frekans koymuş ve bu da bazı kullanıcılara sorun çıkarıyor. 5500 XT'nin diğer marka ve modellerde bu sorun yok.

Sapphire Pulse modelini ben kullanıyorum istediğin videoyu aç bak ısınıyor mu diye Afterburner verileri açık. MSI Gaming X modeline daha fazla para verip bir de üzerine risk almak gereksiz.

Ben tercihimi Sapphire Pulse/Nitro+ 5500 XT 8 GB veya Palit 1660 Super arasında yapardım.

MSI gereksiz bir yüksek frekans koymuş: Gereksiz olduğunu düşünmüyorum tam tersine rakiplerine oranla daha fazla FPS alıyor.

Bazı kullanıcılara sorun çıkarıyor:

Henüz sorun yaşamadım, yaşayanda bu modelde görmedim açıkcası.

MSI Gaming X modeline daha fazla para verip bir de üzerine risk almak gereksiz:

Açıkcası hiç gereksiz olduğunu düşünmüyorum, kendini kanıtlamış bir soğutma sistemi ve yüksek frekans ve overclock alanında ki başarısıyla şu an ince hesapta 2500 TL'ye satılıyor dediğiniz kartla aralarında 300 TL var yok, RGB severler için ışıklı tasarımıda bence aradaki farkı kapatıyor :)

@OguzhanArikan ben uyarımı yapayım. Şu iki konuda 3 adet MSI Gaming X kullanıcısı aynı sorunu yaşamıştı. Ona göre aklında olsun da sonra aynısı olursa "bu niye böyle oldu" deme. RGB seviyorsan Sapphire Nitro+ modeli de var, bu kartla ilgili de hiç sorun okumadım örneğin. Zaten genel olarak 5500 XT sorunsuz bir kart.

Kararın kesinse de hayırlı olsun ne diyeyim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı