Hayırlı günler. Kartı alalı 3 sene olacak. Sıkıntı LoL gibi hafif oyunlarda en fazla 55 dereceyi görüyor ve ses yapmıyor ama BF v gibi ağır oyunlarda fanlar aşırı sesli çalışıyor ısı konusunda da en fazla 74 dereceyi görüyor. CS:GO oyununda da aynı sorun var sesli çalışıyor. Yani işin doğrusu LoL'den ayrı oyun oynayamıyorum diğer oyunlarda sesli çalıştığı için. Varsa bu konu hakkında bilginiz çok makbule geçer. Şimdiden teşekkür ederim.
Merhaba hocam. Kullandığınız ekran kartı modelinin biraz ısınma sorunu olduğunu duymuştum. Ekran kartının sıcaklık değerini düşürmek için fanlar mecbur hızlı çalışıyor. Ayrıca kasanın modeli ve hava akışı da sıcaklık değerlerine etki eder. Size tavsiyem undervolt yapıp sıcaklık değerlerini düşürürseniz ona göre fan ayarı da yaparsınız.
Afterburner programını indirerek daha önce tanımlı kalmış fan ayarını sıfırlayabilirsin. Eğer öyle bir ayar yoksa kendin ses ve sıcaklık değerine göre fanın hızını ayarlayabilirsin.
Bu tarz konular forum içerisinde oldukça mevcut. Konuları inceleyerek fikir sahibi olabilirsin. Yani bu ayarlar o kadar da zor değil. Yani şöyle açıklayayım. Bende de ısınma sorunlu olan bir model mevcut. Kartın otomatik ayarlarında 88 dereceyi görmüştüm. Ekran kartının fanlarını %90 açtım iyi sıcaklık 78-80 dereceye düştü ama çok sesli çalışıyordu. Undervolt yaptım ve fanların hızını %70 ayarladım 75 dereceyi geçmiyor. Yani özellikle RX 570-580-590 gibi kartlar için undervolt şart gibi bir şey.
Zaten dediğim ayarları ya Msi Afterburner programından yapacaksın ya da Radeon programından. Ben Radeon programını kullandım bu ayarları yaparken. Eğer Radeon programından ayar yapacaksan görsele eklemiş olduğum ayarlardan hızlı başlatmayı aç (önerilen) kısmındaki tik işaretini kaldırıp kapatman lazım yoksa Radeon ayarların sıfırlanır.
UnderVolt işlemi yapmanızı öneriyorum. Bu işlem RX serisi için artık şart oldu. Sıcaklığı düşük ölçüde düşürecektir ama kartın ömrünü uzatacaktır. Buradan rehberi takip ederek yapabilirsiniz.
Öncelikle merhabalar. Sosyal'de 1 Haziran 2019 tarihli @Fear The Bones adlı arkadaşın hazırladığı MSI Afterburner tabanlı bir undervolt rehberi mevcut. Ben de 2020 sürücülerinin çıkması, arayüzün değişmesi ve MSI Afterburner ile yapılan ayarların sürücü içinden yapılarak sistemin açılışta...