MSI RX 5700 XT Gaming X Fanlar Çalışmıyor

rucukutu76

Hectopat
Merhaba benim MSI RX 5700 XT Gaming X modelindede sıkıntı var.
Fanlar çalışmıyor oyunlarda ısınmadan kapanmalar olmaya başladı.
Aferburner ile manuel ayarlıyorum. % Olarak 50 olsa da fanlar hiç çalışmıyor.
Ayrıca Dragon Center'i şimdi kurdum kesinlikle Zero Frozr menüsü yok seçenek yok programda. Daha önce vardı. Şu anda fanlarım dönüyor. Boşta 44 derece ekran kartı normalde 60 dereceydi. Ne yapacaz şaşırdım valla.

Son düzenleme:
@rucukutu76 Dragon Center'da zero Frozr özelliği var.
Ayrıca, After Burner iyi değil. Radeon yazılımı üzerinden de Zero Frozr özelliğini açıp kapatabilirsin. İkisinde de var. Oyunlarda kapanma oluyorsa. Radeon software üzerinden fan devirlerini rahatlıkla ayarlayıp oyuna göre ayar yapabilirsin.

Dosya Ekleri

• Ek Açıklama 2020-06-11 122715.png
    Ek Açıklama 2020-06-11 122715.png
    91,1 KB · Görüntüleme: 205
  • Ek Açıklama 2020-06-11 123026.png
    Ek Açıklama 2020-06-11 123026.png
    48,7 KB · Görüntüleme: 210
Hocam sağ olun buldum Zero Frozr özelliğini alet çantasına koymuşlar :D
Benim sıkıntı şundan kaynaklandı. 2 programı birden kurup ayar yapınca çakışma oldu herhalde. AMD Radeon programında profilde açık kaldı Afterburner'dan da müdahale edince tabii çalışmadı.
Ama bu Radeon üzerinden ayar kısmını öğrendiğim çok iyi oldu.
Teşekkür ederim yardımınız için.
Bir de hocam bir sıkıntı mı desem yoksa iyi yön mü desem bir şey daha var.
Benim ekran kartı 5700XT'nin fabrikasyon frekansı internette 1980 Boost yazıyor. Ama Afterburner kurunca fark ettim ya da kurduğum için mi oldu bilmiyorum 2100 MHz'ye kadar çıkıyor.
Sizce sıkıntı mı yoksa iyi bir şey mi?

Sorun olmaz. Ama kapanma ya da Wattman ayarları sıfırlandı gibi bir uyarı alırsan. Under Volt yapabilirsin.
Bence böyle yani.
Bir yanlış varsa zaten bilenler görünce düzelir.

Dosya Ekleri

• rfhdgfhgf.png
    rfhdgfhgf.png
    64 KB · Görüntüleme: 182
Dün akşam kapanma yaptı. Ama bundan mı bilmiyorum. 2 monitörde birden görüntü gitti PC çalışır vaziyette restart atınca geldi. Afterburner'i kaldırdım şimdi daha gerek kalmadı ona.
@temmuzz hocam benim PC'de çift monitör bağlıyken Dragon Center yükleyince LoL'e tıklıyorum ya da herhangi bir oyunda ekranda sürekli kırpmalar oluyor seri olarak sanki F5 yapar gibi.

Son düzenleme:
Dün akşam kapanma yaptı. Ama bundan mı bilmiyorum. 2 monitörde birden görüntü gitti PC çalışır vaziyette restart atınca geldi. Afterburner'i kaldırdım şimdi daha gerek kalmadı ona.
@temmuzz hocam benim PC'de çift monitör bağlıyken Dragon Center yükleyince LoL'e tıklıyorum ya da herhangi bir oyunda ekranda sürekli kırpmalar oluyor seri olarak sanki F5 yapar gibi.
Bilemeyeceğim. Belki hdmi ya da DP kablonuzla ilgilidir.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı