MSI RX 5700 XT Mech karta 550W PSU yeter mi?

Alternatif RX 6600 olmadığı sürece GTX 1660/S/Ti veya RTX 2060 seviyesine düşme. Bunlar bariz bir şekilde daha düşük kartlar.

Eğer PSU yetmez diye korkuyorsan(bence yeter) aslında bir yol daha var. RX 5700 XT aldıktan sonra kartın gücünü kısıp bir müddet öyle de kullanabilirsin. Daha sonra para geçince PSU değiştirirsin.

Hem pahalıya koymuş hem Temmuz'dan kalma bu ilan yakın şehirlere gidebiliyorsan oralara bak bence.

Evet yer yakın gidip görebilirim iyi dediniz.

Onu nasıl yapacağımı bilmiyorum.

Mesela yakın bir il belirleyin ilan bulun günübirlik gidip alıp gelin ya da karşı tarafa kargo ücretini atın kargolasın.

Buna ne diyorsunuz hocam?

ups yanlışlıkla çok fazla attım

Yani evet RX 5700XT gücünü kısarsanız idare edebilir ama tabii performans düşer yeni PSU aldığınızda eski watt değerlerine döndürürsünüz.

Onu nasıl yapacağımı bilmiyorum.
Çok kolay. AMD Adrenalin yazılımı üzerinden manuel performans ayarı kısmına girip -sadece- toplam güç tüketimini sınırlayabilirsin. -%50'ye kadar kısma şansın var. Bununla birlikte haliyle kart daha düşük voltaj verip frekansı indirecek. Bir süre kısmi performans kaybı ile oyun oynarsın. Sonra PSU değiştirirsen sıfırlayıp yoluna devam edersin.

Elindeki güç kaynağı sağlamsa belki sorun çıkarmayacak. Everest marka diye kesin su koyuverecek iddiasında bulunamayız. Gelince testini yaparsın bakarsın duruma.

3200 falan düşere alınır ancak. Ama gerçekten son çare olarak alın biraz araştırın takip edin piyasayı bulamazsanız son çare olarak alın.

Güç kaynağım çok da iyi sayılmaz çünkü geçenlerde kısa devre yaptı ekran kartım yandı.

5700XT alırsınız fakat arkadaşında dediği gibi güç değerlerini biraz kısacaksınız yeni PSU aldığınızda eski haline getireceksiniz.

Güç kaynağım çok da iyi sayılmaz çünkü geçenlerde kısa devre yaptı ekran kartım yandı.
Hangi ekran kartını yaktı?

Yani evet RX 5700XT gücünü kısarsanız idare edebilir ama tabii performans düşer yeni PSU aldığınızda eski watt değerlerine döndürürsünüz.
Performans düşer ama kıstığı ile orantılı değil. Çünkü boost frekanslarına çıktığında verim düşüyor. Özel tasarım olanlarda ise referans tasarımdan daha da düşük verim olur. Yani ne kadar Watt o kadar FPS durumu yok. Yukarı noktalarda Watt değeri FPS'e göre daha hızlı tırmanır.

Kendim bizzat Sapphire RX 5700 XT Nitro+ kullanıyorum. Macun tedarik edip bakımını yapmadan önce güç ayarını kısarak sıcaklığı dizginlemeyi denedim. -%10 güç ayarına rağmen FPS kaybı %4-5 civarıydı.

5700XT alırsınız fakat arkadaşında dediği gibi güç değerlerini biraz kısacaksınız yeni PSU aldığınızda eski haline getireceksiniz.

Biraz daha piyasayı araştırmak lazım.

1050 :|

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…