MSI RX 5700 XT Mech karta 550W PSU yeter mi?

Pasacik

Decapat
Daha fazla  
Başlıkta yazan ekran kartını alacağım ama elimde bulunan güç kaynağı 550 watt yeterli olur mu bilmiyorum. Yardımcı olur musunuz?

O kart sabit durumda en fazla 225W çeker. Peak değeri de sanırım 265W civarı. Yani elde olan PSU çok dandik değilse veya diğer bileşenler çok tüketmiyorsa yetmesi lazım. Madem elinde bir PSU var, kart gelince denersin. Bir taraftan CPU+FPU+cache stres testi yaparken öbür taraftan Furmark ile ekran kartını yüke sokarsın. Kapanmazsa sorun yoktur.

İkinci yol ise ikinci el RX 6600 bulmak. Aynı gücü daha az elektrik harcayarak verebilen bir kart. Şahsen kartından memnun bir RX 5700 XT kullanıcısı olsam da bu yolu daha mantıklı buluyorum. Gerekirse birkaç yüz lira daha koyabilirsin. Elektrik sarfiyatından amorti eder zamanla.

O kart sabit durumda en fazla 225W çeker. Peak değeri de sanırım 265W civarı. Yani elde olan çok dandik değilse veya diğer bileşenler çok tüketmiyorsa yetmesi lazım. Madem elinde bir PSU var, kart gelince denersin. Bir taraftan CPU+fpu+cache stres testi yaparken öbür taraftan FurMark ile ekran kartını yüke sokarsın. Kapanmazsa sorun yoktur.

Hocam üstteki linkte olan markanın 550watt olan versiyonudur.

O kart sabit durumda en fazla 225W çeker. Peak değeri de sanırım 265W civarı. Yani elde olan PSU çok dandik değilse veya diğer bileşenler çok tüketmiyorsa yetmesi lazım. Madem elinde bir PSU var, kart gelince denersin. Bir taraftan CPU+FPU+cache stres testi yaparken öbür taraftan Furmark ile ekran kartını yüke sokarsın. Kapanmazsa sorun yoktur.

İkinci yol ise ikinci el RX 6600 bulmak. Aynı gücü daha az elektrik harcayarak verebilen bir kart. Şahsen kartından memnun bir RX 5700 XT kullanıcısı olsam da bu yolu daha mantıklı buluyorum. Gerekirse birkaç yüz lira daha koyabilirsin. Elektrik sarfiyatından amorti eder zamanla.
Everest hocam sıkıntı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı