MSI RX580 Armor 8 GB nasıl undervolt yapılır?

Ayrica diyelim ki cok kotu bir undervolt yaptiniz bilgisayar acilirken sadece mavi ekran veriyor. Cozmenin cok basit bir yolu var guvenli modda baslatip programi silmek. ondan sonra geri yuklersiniz ve guvenli moddan cikarsiniz
UV zararlıdır yapmayın diyorsunuz yani ?
Hayir hayir uv asla zararli degildir. Bir parcayi normalinden daha az voltaj ile beslediginizde zarar veremezsiniz. ov yaptinizda ise ekran kartini yakmaya kadar gidebilir ama konumuz bu degil. Uv yaptiginizda sistem kararsizlik yasayip mavi ekran verebilir ama bundan korkulacak bir sey yok. Ben islemcimi uv yaparken en az 20 kere yemisimdir mavi ekran. Voltaji yukselttigimde sorun cozulmustu.

Ayrica diyelim ki cok kotu bir undervolt yaptiniz bilgisayar acilirken sadece mavi ekran veriyor. Cozmenin cok basit bir yolu var guvenli modda baslatip programi silmek. ondan sonra geri yuklersiniz ve guvenli moddan cikarsiniz
Anladım fakat bu bilgileri neden verdiniz tam kavrıyamadım . Benim sorum Radeon ayarlarından -90 volt azalttığımda 73 dereceyi görüyor ekran kartı daha menude fakat afterburner üzerinden yaptığımda (-100volt) sıcaklık 62 yi geçmiyordu ortalama bu fark neyden kaynaklanıyor ?

@Alparslanemre Sıcaklık farkının neden kaynaklandığını sordun sanırım. Çok basit: W=V.A yani voltaj düşünce güç düşüyor. Radeon'un hangi sürümü yüklü? Son sürümü temiz kurulumla kurun isterseniz.

Evet onu sormuştum radeonun şuan en güncel sürümüne yükselttim . MSI Afterburner'ı yeniden yükleyip -100 volt yeniden mi denesem diyorum birşey fark eder mi sizce ? Veya daha da mı düşürmeliyim radeon ayarlarındaki gücü ?

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı1.PNG
    115,7 KB · Görüntüleme: 56
Bir parca ne kadar elektrik alirsa o kadar fazla isinir. Uv ile 30 derecelik 35 derecelik dusus yapanlar var. Yani o -10 mv bile o kadar fark attirabilir.

Denemekten zarar gelmez. Undervolt sonucta.

Denemekten zarar gelmez. Undervolt sonucta.

Denemekten zarar gelmez. Undervolt sonucta. Abi ciddi misin sen spam atmisim kusura bakmayin

Radeon ayarlarını sıfırladım Afterburner'ı silip yeniden indirdim ve şimdi ilk yaptığım ayarları yeniden deneyeceğim . -100 volt olanı .
Radeon ayarlarını sıfırladım Afterburner'ı silip yeniden indirdim ve şimdi ilk yaptığım ayarları yeniden deneyeceğim . -100 volt olanı .
Yok imkansız Afterburner'dan -100 yaptığım an bilgisayar deliye döndü renkler falan hepsi karıştı . Hemen geri çektim ayarı . Dün böyle birşey olmamıştı çok garip gerçekten şuan nasıl bir ayar yapsam bilmiyorum . Radeondan attığım ayarları yapınca sıcaklık neredeyse hiç düşmüyor .
Ne yapmamı önerirsiniz arkadaşlar ? Uygulamada mı bir sıkıntı var acaba ?

Son düzenleme:
İlginç. Oyun içi değerler ne durumda? En güncel Radeon Software sürümünü kullanıyorsunuz değil mi?
Evet güncel radeon kullanıyorum şimdi böyle ayar yaptım nasıl sizce oyun için değerlere hiç bakmadım ne yazık ki ekran kartı sıcaklığı bakıp çıktım .
Bu arada PSU kalitesinin önemi var mı bu işlemde ?
Ayrıca hocam çoğu kişi MSI üzerinden -100 voltaj yaparak çok güzel sonuçlara ulaşmış bende neden olmadı ?

Dosya Ekleri

• 3.PNG
    129,5 KB · Görüntüleme: 54
Son düzenleme:
Undervolt deneme yanılma yöntemiyle yapılmalı. Voltaj ayarını yavaş yavaş azaltıp oyunlarda test ederek en stabil değeri bulmalısın. Voltajı arttıracaksan eğer (ki bunu asla önermem, karta zarar verebilir) PSU kalitesi önemli fakat Undervolt işleminde PSU'ya binen yük azalacağı için bir önemi yok. Ancak kaliteli bir PSU her bilgisayara gereklidir, özellikle oyun oynanıyorsa.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…