MSI Vector 16 HX A13VHG-495TR cihazı kronik sorunlu mu?

PrOoFfStRiKeR

Megapat
Öncelikle herkese hayırlı forumlar.
Başlıkta belirttiğim cihaz fiyatına göre alınabilecek en iyi cihaz diyebiliriz forumdada birçok arkadaşta mevcut ancak son günlerde cihaz hakkında çok şikayet görmeye başladım. Bende kendim bu cihazı almayı düşünüyorum birkaç gündür ancak ciddi para verip sıkıntılı bir cihazda almak istemiyorum. Forumda gördüğüm cihazın işlemcisi belli dereceleri gördükten sonra kendini kapatması olayını yaşayan arkadaşlar var bunun sebebi neden olabilir birçok kişinin yaşamasına vesile olan olay nedir bilgi sahibi arkadaşlar bizi aydınlatırsa seviniriz.
Ek olarak Amazon'da şöyle bir yorum gördüm " %99 ihtimalle şarj aletinden kaynaklı bir sorun yaşadım ve cihaz bataryadan çalışmaya geçti(sistem boştayken). Bu arada belirteyim şarj aleti internette yabancı incelemelerdeki tırtıklı büyük brick değil daha ufak bir şey. Türkiye'ye ö. Z. E. L. Olarak mı getirildi bilemiyorum tabii ama, insan huylanmadan edemiyor." ürünün şarj aleti TR versiyonunda farklı mı geliyor, geliyorsa sıkıntılı bir adaptör ile mi geliyor bu durumlar ciddi sorunlar olmasından dolayı beni de çok tereddüte düşürdü.

Aynı laptoptan aldım hocam 70k'ya. 4 gün önce teslim edildi ancak kutusunu henüz açmadım. Ben de etrafta çok duymaya başladım bu ısınma sorununu. Gerçekten böyle bir problem varsa iade ederim kullanmadan. Ancak 70k-80k aralığında da başka elle tutulur cihaz yok şansımıza

Bir yandan da inceleme videolarında soğutma sistemi en iyi olan cihazlar arasında gösteriyorlar. Çok büyük bi çelişki var bu durumda.

Aynı laptoptan aldım hocam 70K'ya. 4 gün önce teslim edildi ancak kutusunu henüz açmadım. Ben de etrafta çok duymaya başladım bu ısınma sorununu. Gerçekten böyle bir problem varsa iade ederim kullanmadan. Ancak 70K-80K aralığında da başka elle tutulur cihaz yok şansımıza.

Bir yandan da inceleme videolarında soğutma sistemi en iyi olan cihazlar arasında gösteriyorlar. Çok büyük bir çelişki var bu durumda.

Aynen bende o durumdayım şu an 74K Hepsiburada mevcut alayim diyorum bir bakiyorum her yerde isinmadan dolayi kapaniyor diyorlar çok çelişkiye düştüm bu fiyata eşi benzeri yok cihazin tek eksiği ekranken en okunduğu soğutmadan darbe yemesi hiç olmadi. Bu fiyatlara baska alinacak cihaz yokken 40k bütçeye alacagim sistem daha mantikli olur kafasindayim şu an.

ekranı çok takmıyorum. Muhtemelen monitör alımı yapacağım. Monitörle beraber bile muadillere göre ucuz. Kasayı canlı gördüm ve çok beğenerek aldım. Sağlam ve kaliteli hissi veriyor. Test videolarının hiçbirinde ısınma sorunundan bahsedilmiyor. Aksine soğutma sistemi için övgüler dizmişler. Bazı kullanıcıların yaşadığı bu soruna ne neden oluyor anlamadım.

Eli yüzü düzgün bir üst kademe 90-95k lardan başlıyor. Ben de çok arada kaldım 1haftadır. 10 günüm daha var cayma hakkı için. Biraz daha gözlemleyip ona göre karar vereceğim artık.

1722772204668.png

Dünden beri inceleme videolarını tekrardan izliyorum. Alt yazıya da bakarsanız hemen hemen hepsi çok serin çalıştığını söylüyor laptopun. Sanırım ısı yükselme sorunu yaşayan arkadaşlarda başka problemler var. Termal macun sorunu olabilir belki.

Son düzenleme:
Ekranı çok takmıyorum. Muhtemelen monitör alımı yapacağım. Monitörle beraber bile muadillere göre ucuz. Kasayı canlı gördüm ve çok beğenerek aldım. Sağlam ve kaliteli hissi veriyor. Test videolarının hiçbirinde ısınma sorunundan bahsedilmiyor. Aksine soğutma sistemi için övgüler dizmişler. Bazı kullanıcıların yaşadığı bu soruna ne neden oluyor anlamadım.

Eli yüzü düzgün bir üst kademe 90-95klardan başlıyor. Ben de çok arada kaldım 1haftadır. 10 günüm daha var cayma hakkı için. Biraz daha gözlemleyip ona göre karar vereceğim artık.

Eki Görüntüle 2273624

Dünden beri inceleme videolarını tekrardan izliyorum. Alt yazıya da bakarsanız hemen hemen hepsi çok serin çalıştığını söylüyor laptopun. Sanırım ısı yükselme sorunu yaşayan arkadaşlarda başka problemler var. Termal macun sorunu olabilir belki.

1-2 kişide değil bu sorun birkaç kişi yaşamış ancak cihaz alttan hava alıp yanlardan verdiği için alt kısım kapalı kaldığı taktirde cihaz hava alamadığı için sıkıntı yaşıyorlar olabilir. Siz eğer ki kutuyu açıp cihazı test ederseniz alt kısmı önce masanın üstünde sonrasında ise yükseltecek bir şey ile laptop soğutucu veya stant olabilir onunla denerseniz bize yol göstermiş olursunuz. Stok geldiği taktirde bende direkt alacağım bu soğutma mevzusu kullanıcı kaynaklı olma ihtimali beni de düşündürüyor ancak bu fiyata en iyisi bu. Attığınız görseldeki cihaz GP68 modeli sanırım bizim konuştuğumuzdan model no olarak farklı ancak parçalar aynı belki soğutma kasa yapısı farklıdır bilemiyorum yoğun araştırma bizi bekliyor.

Hepsiburada vs. stok bitirmiş fiyatlar tekrardan 90k bulmuş iade etseniz böyle bir şeyin kullanıcı hatası olduğunu öğrenseniz tekrar alamazsınız benim tavsiyem açıp kullanın sorun çıkması durumunda MSI ile muhatap olup çözersiniz.

@745396 hocam siz bu cihazı alan arkadaşların birçoğunun deneyimine şahit oldunuz sanırım veya geri dönüşlerini ilettiler size sizin konu hakkındaki yorumunuz nedir alan arkadaşlar neler yaşamış alan veya alacak olan arkadaşların içini ferahlatmak amacıyla yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleme:
1-2 kişide değil bu sorun birkaç kişi yaşamış ancak cihaz alttan hava alıp yanlardan verdiği için alt kısım kapalı kaldığı taktirde cihaz hava alamadığı için sıkıntı yaşıyorlar olabilir. Siz eğer ki kutuyu açıp cihazı test ederseniz alt kısmı önce masanın üstünde sonrasında ise yükseltecek bir şey ile laptop soğutucu veya stant olabilir onunla denerseniz bize yol göstermiş olursunuz. Stok geldiği taktirde bende direkt alacağım bu soğutma mevzusu kullanıcı kaynaklı olma ihtimali beni de düşündürüyor ancak bu fiyata en iyisi bu. Attığınız görseldeki cihaz GP68 modeli sanırım bizim konuştuğumuzdan model no olarak farklı ancak parçalar aynı belki soğutma kasa yapısı farklıdır bilemiyorum yoğun araştırma bizi bekliyor.

Hepsiburada vs. stok bitirmiş fiyatlar tekrardan 90k bulmuş iade etseniz böyle bir şeyin kullanıcı hatası olduğunu öğrenseniz tekrar alamazsınız benim tavsiyem açıp kullanın sorun çıkması durumunda MSI ile muhatap olup çözersiniz.

@745396 hocam siz bu cihazı alan arkadaşların birçoğunun deneyimine şahit oldunuz sanırım veya geri dönüşlerini ilettiler size sizin konu hakkındaki yorumunuz nedir alan arkadaşlar neler yaşamış alan veya alacak olan arkadaşların içini ferahlatmak amacıyla yardımcı olursanız sevinirim.

GP68, 16HX'in bir eski kasası diyebiliriz. Donanımlar aynı (ram mhzleri haricinde 4800-5600) Dolayısıyla 16 hx lerin daha iyi olması lazım mantıken. 1 sene sonra çıkan kasada daha kötüye gitmiş olamazlar.

Aslında açıp kulllanacaktım ama bu intelin 13. ve 14. nesil işlemci problemi de tuz-biber ekti olaya. Şu an sorun yaşamayıp 1 sene sonra sorun yaşama ihtimali de var. İyice allak bullak oldu kafam. Ryzen işlemcilere de bi göz atıyorum bu süreçte

Hocam Rusya da aynı ürün yok. Bildiğim kurcaladığım aynı ürünün i9 modelleri var. Kullanıcı yorumları, uzkt, makaleler, oyun testleri baktım çokça. UV ya da limit olmadan bile o sıcaklıklar bana çok garip geldi. Forumda bir kişi benzer sorunu yadaşığını biliyorum. Son durumu ne bilmiyorum. Diğer 2 arkadaş hiç yüksek sıcaklık ya da sıcaklık sonucu sorun yaşamamış. Benzer Vector ve Raider ve dahi Katana yorumlarını sıklıkta takip ediyorum. Özellikle yük altında kapanma ilk kez gördüm ben. Anormal bir durum. Vector'ya da bazı Raider maksimum şikayeti yüksek fan sesi(50-55)e bir zahmet yüksek çalışsın. Özellikle Türkiye'de ki kullanıcılar ya da hiç kullanmayıp sallayan kesim jet motoru tabiri yapıştırmış. Uzun süre Katana kısa süre Raider i9 12900HK gibi bir canavar kullandım. Bırak sıcaklık(Katana dahil) yüksek fan sesi şikayetim bile olmadı. Oyun oynadığım zaman hiç Turbo açmadım zaten ihtiyacım olmadı. Beğenmedikleri Katana 1 saat oyunda 11800H ile Ultra RDR2 73-83 çalışıyordu. MSI üretim kalbını kolay terkeden bir firma değil. Vector kasa neyse Raider o. Vector ne ise Pulse, Crosshair hatta yeni sword o kalitede. Bir hata varsa yazılımsal( bir ihtimal BIOS) ya da fabrika hatası olabilir. Şikayet eden kişiler durumu nasıl açıklamış? Ürün sadece stant üzerinde bile olsa devasa sıcaklık değişimi yaşanıyor. Söylendiği gibi MSI soğutma konusunda orta ve üst modellerinde çok başarılı.
Yakın zamanda forumda önerim üzerine Lenovo aldı arkadaş. Rus Türk Avrupa Çin Kore ispanyol... O kadar makale ve video baktım metal kasa olduğu halde ürün 87C geçmiyordu. i9 13900H. Oyun 3'2 k ya da 2K çözünürlükte oyun testlerde o işlemci 73-87 arasında testlerde biraz daha değişken şekilde. Arkadaş ürünü satın aldı ve basit bir oyunda 95-100C çalışıyordu ürün.
Biraz Rus forumuna baktım ve sorun BIOS kaynaklı. Birkaç basit ayar ve tercih ile şu anda çok serin çalışıyor. Bu en basit örnek. BIOS bir özelliği kapatmak sıcaklığı düşürür(Turbo değil)
Ya da bir program yüklemek - silmek sıcaklığı kontrol altına alır.(Intel dynamic tuning)
Ben kronik bir sorun olduğunu düşünmüyorum. O kadar kişi satın aldı ve ben fazla şikayet görmedim(yüksek sıcaklıık şikayeti)

Aslında açıp kulllanacaktım ama bu Intel'in 13. ve 14. nesil işlemci problemi de tuz-biber ekti olaya. Şu an sorun yaşamayıp 1 sene sonra sorun yaşama ihtimali de var. İyice allak bullak oldu kafam. Ryzen işlemcilere de bir göz atıyorum bu süreçte.

Vector vazgeçerseniz adamakıllı elle tutulur benim bildiğim Ryzen i9 ROG ve Legion var. Legion 99 oldu. ROG 60/70 ve küçük işlemci farklarıyla tercih edilebilir.

Muhteşem oyun gücü ROG Strix G17 G713 Gaming Laptop| Asus E-Store 66 k
Fiyat yüksek bence. İşlemci odaklı işiniz varsa daha iyisinizi bulamazsınız.

Ryzen 9 4060 60k.

Son düzenleme:
Hocam Rusya da aynı ürün yok. Bildiğim kurcaladığım aynı ürünün i9 modelleri var. Kullanıcı yorumları, uzkt, makaleler, oyun testleri baktım çokça. UV ya da limit olmadan bile o sıcaklıklar bana çok garip geldi. Forumda bir kişi benzer sorunu yadaşığını biliyorum. Son durumu ne bilmiyorum. Diğer 2 arkadaş hiç yüksek sıcaklık ya da sıcaklık sonucu sorun yaşamamış. Benzer Vector ve Raider ve dahi Katana yorumlarını sıklıkta takip ediyorum. Özellikle yük altında kapanma ilk kez gördüm ben. Anormal bir durum. Vector'ya da bazı Raider maksimum şikayeti yüksek fan sesi(50-55)e bir zahmet yüksek çalışsın. Özellikle Türkiye'de ki kullanıcılar ya da hiç kullanmayıp sallayan kesim jet motoru tabiri yapıştırmış. Uzun süre Katana kısa süre Raider i9 12900HK gibi bir canavar kullandım. Bırak sıcaklık(Katana dahil) yüksek fan sesi şikayetim bile olmadı. Oyun oynadığım zaman hiç Turbo açmadım zaten ihtiyacım olmadı. Beğenmedikleri Katana 1 saat oyunda 11800H ile Ultra RDR2 73-83 çalışıyordu. MSI üretim kalbını kolay terkeden bir firma değil. Vector kasa neyse Raider o. Vector ne ise Pulse, Crosshair hatta yeni sword o kalitede. Bir hata varsa yazılımsal( bir ihtimal BIOS) ya da fabrika hatası olabilir. Şikayet eden kişiler durumu nasıl açıklamış? Ürün sadece stant üzerinde bile olsa devasa sıcaklık değişimi yaşanıyor. Söylendiği gibi MSI soğutma konusunda orta ve üst modellerinde çok başarılı.
Yakın zamanda forumda önerim üzerine Lenovo aldı arkadaş. Rus Türk Avrupa Çin Kore ispanyol... O kadar makale ve video baktım metal kasa olduğu halde ürün 87C geçmiyordu. i9 13900H. Oyun 3'2 k ya da 2K çözünürlükte oyun testlerde o işlemci 73-87 arasında testlerde biraz daha değişken şekilde. Arkadaş ürünü satın aldı ve basit bir oyunda 95-100C çalışıyordu ürün.
Biraz Rus forumuna baktım ve sorun BIOS kaynaklı. Birkaç basit ayar ve tercih ile şu anda çok serin çalışıyor. Bu en basit örnek. BIOS bir özelliği kapatmak sıcaklığı düşürür(Turbo değil)
Ya da bir program yüklemek - silmek sıcaklığı kontrol altına alır.(Intel dynamic tuning)
Ben kronik bir sorun olduğunu düşünmüyorum. O kadar kişi satın aldı ve ben fazla şikayet görmedim(yüksek sıcaklıık şikayeti)

Bende pek şikayet bulamamıştım aslında aylardır piyasada olan cihaz ancak şu günlerde MSI genelinde şu kapanma sorunu hakkında birden çok konu görünce gözüme çok ilişti. Bütün incelemelere bakınca hepsi soğutma süper diyor testlerde keza öyle gösteriyor. Alttan hava almadığı için olabilir diye düşündümde en mantıklı sebep Intel mevzusu gibi gözüküyor cihazda başka sıkıntı yok çünkü. Sizin şu konu hakkındaki görüşünüz nedir acaba orijinal yorumu Amazon'da ürün yorumlarında son yorumda bulabilirsiniz: " %99 ihtimalle şarj aletinden kaynaklı bir sorun yaşadım ve cihaz bataryadan çalışmaya geçti(sistem boştayken). Bu arada belirteyim şarj aleti internette yabancı incelemelerdeki tırtıklı büyük brick değil daha ufak bir şey. Türkiye'ye ö. Z. E. L. Olarak mı getirildi bilemiyorum tabii ama, insan huylanmadan edemiyor."

Bende pek şikayet bulamamıştım aslında aylardır piyasada olan cihaz ancak şu günlerde MSI genelinde şu kapanma sorunu hakkında birden çok konu görünce gözüme çok ilişti. Bütün incelemelere bakınca hepsi soğutma süper diyor testlerde keza öyle gösteriyor. Alttan hava almadığı için olabilir diye düşündümde en mantıklı sebep Intel mevzusu gibi gözüküyor cihazda başka sıkıntı yok çünkü. Sizin şu konu hakkındaki görüşünüz nedir acaba orijinal yorumu Amazon'da ürün yorumlarında son yorumda bulabilirsiniz: " %99 ihtimalle şarj aletinden kaynaklı bir sorun yaşadım ve cihaz bataryadan çalışmaya geçti(sistem boştayken). Bu arada belirteyim şarj aleti internette yabancı incelemelerdeki tırtıklı büyük brick değil daha ufak bir şey. Türkiye'ye ö. Z. E. L. Olarak mı getirildi bilemiyorum tabii ama, insan huylanmadan edemiyor."

Bu süre içinde Intel hele i7 bu kadar sorun yaratmaz. Daha çok performans kaybı var laptop tarafında(hala net değil. Her kafadan ayrı ses çıkıyor) birkaç i9 örnek görmüştüm. Adam 115W XXX puan almış. Bahsettiğiniz Intel sorunları yüzünden yeni BIOS güncelleme sonrası adamın laptop 70W geçmemiş. Benzer performans kaybına yol açabilir.
Adaptör olarak fikrim yok. Ülkemizde satılan ürünlere bakınca farklar var yok değil. En basit panel SSD RAM markası gibi. Bunu alıp kullanmadan emin olamazsınız. Bildiğim kadarıyla @Asabı Bozuk Adam hocam uzun zamandır Vector kullanıyor. Konuyla alakalı net cevap verebilir size.

Bu süre içinde Intel hele i7 bu kadar sorun yaratmaz. Daha çok performans kaybı var laptop tarafında(hala net değil. Her kafadan ayrı ses çıkıyor) birkaç i9 örnek görmüştüm. Adam 115W XXX puan almış. Bahsettiğiniz Intel sorunları yüzünden yeni BIOS güncelleme sonrası adamın laptop 70W geçmemiş. Benzer performans kaybına yol açabilir.
Adaptör olarak fikrim yok. Ülkemizde satılan ürünlere bakınca farklar var yok değil. En basit panel SSD RAM markası gibi. Bunu alıp kullanmadan emin olamazsınız. Bildiğim kadarıyla @Asabı Bozuk Adam hocam uzun zamandır Vector kullanıyor. Konuyla alakalı net cevap verebilir size.
Sistemin boştayken çalışmaya başlaması (uykudayken sanırım) bende de oluyordu BIOS kurcalayarak çözmüştüm ama BIOS sıfırlayınca tekrar etmeye başladı (bunlar şu son olaylardan çok önce oldu) Sıcaklık konusunda son zamanlarda bir artış bende de var, tozdandır, yaz sıcağındandır masanın "kapalılığından" ve son olarak kullandığım standın yetersizliğindendir (stand dediğime bakmayın düz, köşeli tahta bir çubuk, alt taraftaki hava akışını engelliyor olabilir) diye şu anlık pek paniğe kapılmadım ama asla kapanma gibi bir mevzu yaşamadım. Öncesinde 1.5 2 saat Valorant oynayarak ısıttığım bilgisayarda 2k upscale edilmiş ve ayarlar köklenmiş biçimde (işlemci ve ekran kartı throttle sınırındaydı ama throttle olmuyordu - İşlemci 92 civarı GPU 80 civarıydı) War Thunder oyununu 2.5 3 saat boyunca 1 aydır oynamama rağmen kapanma gibi bir sorun yaşamadım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı