MSI Vector 16HX laptop çok ısınıyor

Bütçe
4000

ctnky_emirhan

Hectopat
MSI Vector 16HX model bir laptopum var, PUBG, The Last of Us gibi yüksek kaliteli oyunlar oynarken işlemci çok ısınıyor, 101 dereceyi bile gördüm. Genelde 97-99 arası oluyor. Altı boş yani hava kanalları kapalı değil ancak buna rağmen çok ısınıyor. Ne yapmam gerek? Soğutucu alsam işlemciye ciddi bir etki sağlar mı? Şimdilik çekirdekleri 24'ten 8'e çekiyorum ve sıcaklık 94e kadar düşüyor ancak hala fazla olduğuna inanıyorum. Soğutucu mu almam gerek, eğer öyleyse önerdiğiniz bir ürün var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Uzun süredir termal bakım yapmadıysanız bakım yapın cihaza. Soğutucu 100 dereceyi 70 dereceye düşürmez, 3-4 derece belki. Ne zamandır bakım yapmıyorsunuz?

İşlemciye bu termal pedi uygularsanız 15 derece düşüş yaşarsınız.

Buyurun kanıtı;

Uzun süredir termal bakım yapmadıysanız bakım yapın cihaza. Soğutucu 100 dereceyi 70 dereceye düşürmez, 3-4 derece belki. Ne zamandır bakım yapmıyorsunuz?
Hocam laptopu alalı 6 ay falan anca oldu 0 almıştım.

Hocam laptopu alalı 6 ay falan anca oldu 0 almıştım.
Bir içini temizletin. Termal macun ya da yukarıda atılan padden alıp yenileyin. İlk aldığınızdan beri mi böyle?

İşlemciye bu termal pedi uygularsanız 15 derece düşüş yaşarsınız.
Her sistemde aynı sonucu vermeyebilir. Direkt 15 derece demeyelim de daha serin çalışacaktır tabii.

Son düzenleme:
Açıkçası daha önceki değerlerini bilmiyorum, en iyisi padi alıp denemek.
Cidden güzel ürüne benziyor, alıp deneyeceğim hocam. Kaç adet yeterli olur acaba? Boyut olarak ne almalıyım acaba i7-13700HX var. Büyük ihtimal kendim yapmak yerine de bir bilgisayarcıya götürürüm çünkü biraz sakarım, cihazda çizik dahi olsun istemem bu yüzden aletler olmadan almayı düşünüyorum.

Hocam bir bilgisayarcı ile görüştüm de sıvı metal gibisinden birşeyler dedi tam olarak bilmediğimden size sormak istiyorum

[2/26, 4:58 PM] Çağdaş Bilgisayar: Bu sıvı metal olabilir macunu
[2/26, 4:58 PM] Çağdaş Bilgisayar: Normal termal macun değildir bu cihaz bilgin varmı
[2/26, 4:59 PM] Ben: Birkaç forumda baktım da kullanan arkadaşlar termal pad önermişler
[2/26, 4:59 PM] Çağdaş Bilgisayar: O başka dediğim başka
[2/26, 5:00 PM] Çağdaş Bilgisayar: Maçından bahsediyorum termal degil

Son düzenleme:
İfadeler: GKD
40x80mm alın nolur nolmaz diye. Bilgisayarcının bu ürünü bilmemesi de biraz tuhaf. Faz değişimli termal ped olarak geçiyor ismi. Sıvı metal tamamen farklı bir şey. Size önerim bunu bilgili birine yaptırın.

Çipten biraz küçük kullanmanız gerekiyor. Isınınca genişleyip büyüyor. Pedi tam çip boyutunda keserseniz ısınınca genişleyip soğutma performansı düşüyor.

Vector kötü macunla geliyor 1-2 ay gidiyor gitmiyor zaten üzerindeki macun. PTM alıp uygularsanız ciddi düşecektir sıcaklıklar..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…