By.TRabZonLu™
Megapat
Daha fazla
Merhaba,
Cihaza FPS monitör yükleyip buradan çektiği watt değerlerini atma şansınız var mı? PL1 ve PL2'yi de açarak.
Bunun için FPS monitörü indirip, mevcut görünen Katman'a sağ tıklayıp öge ayarları seçmeniz gerekiyor. Daha sonra sağda bir pencere açılacak. Buradan CPU kısmına gelip, aşağıda bulunan yeşil renkli + butonuna basın ve PL1 Power limit, PL2 Power limit hem statik hem dynamicleri göster deyin.
Oyun esnasında ekran kartı 100Watt'ın altındayken işlemci limiti kalkar ve 220W'a kadar ( hangi modda olduğu önemli ) çıkar. Ekran kartında yük varken 55watt maksimuma limitler. Eğer bu durum yoksa, MSI sitesinden dynamic tuning sürücüsünü tekrar kurun düzelir. Bu eğer ısınıp, bir süre sonra kapanıyorsa onu çözecektir.
Isı tarafına gelecek olursak, bende de aynı problem vardı. MSI'a götürdüm ve termal macun değişimi yapıldı. Lakin bu da sorunumu çözmedi. Onlarda komple ısı bloğunu değiştirdiler. MSI GP68HX'in stock macunu MX4. yanınızda MX6 vb. götürürseniz onu uygularlar.
Merhaba,
Şimdi gördüğünüz o bir sürü yazı ile birlikte olan pencereyi, yeni açtığınız mirror Desktop'un altına getirdiniz sanıyorum. Bu şekilde aslında olması gerekiyor. Çünkü bazı oyunlarda tam ekran desteklemediğinde bu şekilde çözüm sağlanıyor. Ekstra olarak, programı yönetici modunda çalışmasını sağlayın.
Sağ CTRL + Sağ Shift + Sol Alt + F2
Advanced/Thermal Configuration/Platform Thermal Configuration
Advanced/Power & Performance/CPU - Power Management Control/View/Configure Turbo Options
@SonOfCopper GP68HX 13VH-208TR i servise göndermeyi düşünüyorum çok ısınmaya başladı, temizlik termal macun yenilenmesi, RAM ve SSD yükseltmesi için. Hangi marka termal macun almalıyım ya da termal pedmi almalıyım? Bir konuda chipset için alüminyum soğutucu önermişsin detaylı anlatabilir misin ne almalıyım serviste takarlar mı? Teşekkürler.
Eki Görüntüle 2310164
Merhaba arkadaşlar, bilgisayar ile çoğunlukla CS2 oynuyorum, yaptığım ayarlar bu şekilde tuşlara kadar ısınıyor, yoldaş modunda 320 FPS'den 250'ye kadar, ölüm maçında 170'lere kadar düşüyor, çözüm nedir driverlar güncel, oyun ayarları düşükte. Bilgisayarın RAM'ini 16 GB'dan 64 GB'a yükselttim.
İşlemci sıcaklığı 90 derece, GPU ise 81 derecelerde. Laptop 6 ay oldu alalı, yoğun bir şekilde kullanmıyorum. 2 akşamda bir oyuna giriyorum.
Eki Görüntüle 2310168
Eki Görüntüle 2310169
Eki Görüntüle 2310184
@SonOfCopper
Fikri olan yok mu
Selam hocam hangi termal macunu tercih ettiniz?
Hocam bende de aynı bilgisayar var sizde sorun düzeldi mi yoksa yine devamı mı ediyor?
MX6 ile değiştirdim ilk, boşta dereceler düştü ama yükte daha yüksek sıcaklara çıktı, sonra servise gönderdim boşta derece daha da düştü, yükte yine daha yüksek sıcaklıklarda çalışıyor ilk kendi macununa göre. RAM ve SSD yükseltmesi yaptım ayrıca cihaza.
Başka bir sorun çıktı BIOS'tan RAM'i 5600 yapınca PC çift seferde açılıyor.
MX6 ile değiştirdim ilk, boşta dereceler düştü ama yükte daha yüksek sıcaklara çıktı, sonra servise gönderdim boşta derece daha da düştü, yükte yine daha yüksek sıcaklıklarda çalışıyor ilk kendi macununa göre. RAM ve SSD yükseltmesi yaptım ayrıca cihaza.
Başka bir sorun çıktı BIOS'tan RAM'i 5600 yapınca PC çift seferde açılıyor.