MSI Vector GP68 HX13vh çok ısınıyor

OsMpq

Centipat
Daha fazla  
Merhaba, ben bilgisayarı uzun zamandır kullanıyorum. Long Dark, CS2, Astroneer, Ranch Simulator gibi oyunlarda bilgisayar 90-95 derecede çalışıyor ve her ne yaptıysam çözüm bulamadım. MSI Center ayarlarını sıfırladım, FPS'i sabitledim ama nafile. Crysis'te yine aynı sorunla karşılaştım ve çözüm olarak şimdilik ThrottleStop'dan Turbo Boost'u kapatıyorum, ancak öyle dizginleniyor. Ama bu sorun cidden canımı sıkmaya başladı, çünkü bu makineye bu kadar para verip ısınmasın diye düşük FPS'de oynamak canımı sıkıyor. Bunun bir ayarı varsa yardımcı olursanız sevinirim.

Sistem: i7 13700HX, RTX 4080, 16 GB RAM.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, ben bilgisayarı uzun zamandır kullanıyorum. Long Dark, CS2, Astroneer, Ranch Simulator gibi oyunlarda bilgisayar 90-95 derecede çalışıyor ve her ne yaptıysam çözüm bulamadım. MSI Center ayarlarını sıfırladım, FPS'i sabitledim ama nafile. Crysis'te yine aynı sorunla karşılaştım ve çözüm olarak şimdilik ThrottleStop'dan Turbo Boost'u kapatıyorum, ancak öyle dizginleniyor. Ama bu sorun cidden canımı sıkmaya başladı, çünkü bu makineye bu kadar para verip ısınmasın diye düşük FPS'de oynamak canımı sıkıyor. Bunun bir ayarı varsa yardımcı olursanız sevinirim.

Sistem: i7 13700HX, RTX 4080, 16 GB RAM.

13980HX, RTX 4080 olanını kullanıyorum. BIOS'a girip Sağ CTRL + Sağ Shift + Sol Alt + F2 kısayolu ile gelişmiş modu açarak UV yapman lazım.
ThrottleStop ile offset ayarlamaların uygulanıyorsa program üzerinden de yapabilirsin.

Son düzenleyen: Moderatör:
13980HX, RTX 4080 olanını kullanıyorum. BIOS'a girip sağ CTRL + sağ Shift + sol alt + F2 kısayolu ile gelişmiş modu açarak UV yapman lazım.
ThrottleStop ile offset ayarlamaların uygulanıyorsa program üzerinden de yapabilirsin.

Hocam illaki UV mı şart yoksa teknik servise göndersem bir şey yapabilirler mi?

MX-4 macunla geliyor çok çabuk pump out oluyor. Sorunun kaynağı bu.

Sağ ol bir de zahmet olmazsa sağlam bir macun önerirseniz sevinirim.
Hocam eğer servise göndermezseniz garanti dışı kalıyor. Yine de ptm7950 veya thermalright heilos öneririm. Cihazın tam potansiyelini ortaya çıkarırsın.

MX-4 macunla geliyor çok çabuk pump out oluyor. Sorunun kaynağı bu.
MX-4 macunla fabrikasyon üretimi olduğunu kanıtlar bir doküman/belge paylaşabilir misin?
Hocam eğer servise göndermezseniz garanti dışı kalıyor. Yine de ptm7950 veya thermalright heilos öneririm. Cihazın tam potansiyelini ortaya çıkarırsın.
Bu kadar net konuştuğuna göre sen cihazında tam potansiyeli ortaya çıkarmış olmalısın . Kullandığın cihazın strest testi sonuçlarını paylaşır mısın?

HX'li işlemcin varsa undervolt hem sıcaklıkları dusurur hem de performansını arttırır. Yapılmasını öneririm İngilizcen varsa bir sürü kaynak var internette.

Hocam illaki UV mı şart yoksa teknik servise göndersem bir şey yapabilirler mi?

Teknik servis kabul ederse anca macun değiştirir, onu da kaliteli bir macun mu düzgün uygularlarmi şansınıza bağlı sıcakliklarinızda değişme bile olmayabilir.

HX'li işlemcin varsa undervolt hem sıcaklıkları dusurur hem de performansını arttırır. Yapılmasını öneririm İngilizcen varsa bir sürü kaynak var internette.

Teknik servis kabul ederse anca macun değiştirir, onu da kaliteli bir macun mu düzgün uygularlarmi şansınıza bağlı sıcakliklarinızda değişme bile olmayabilir.
Cidden haklısınız bide ben Urfa'da yaşıyorum gönderirken sıkıntıda çıkabilir en iyisi undervolt yapmak bana yardımcı olursanız sevinirim çünkü o işlerden çok anlamam

MX-4 macunla fabrikasyon üretimi olduğunu kanıtlar bir doküman/belge paylaşabilir misin?

Bu kadar net konuştuğuna göre sen cihazında tam potansiyeli ortaya çıkarmış olmalısın. Kullandığın cihazın strest testi sonuçlarını paylaşır mısın?

Hocam vaktim olduğunda en kısa sürede paylaşırım fikir için teşekkür ederim hiç aklıma stres testi gelmemişti.

Yük altında iken 157 watta kadar 10 nanometre ile güç çekmeye çalışıyor olan Intel’in 13700HX ve benzeri işlemcileri soğutma konusunda dizüstü bilgisayar tarafında kabus olan bir konuma sahipler. Tek yapmanız gereken oyun kullanımı sırasında ThrottleStop ile işlemciye 55-60 watt limit koymak. Sıcaklıklar 15-20 derece oynar, oyun sırasında 55-60 watt da yeterli olduğu için performansta gözle görülür bir kayıp yaşamayacağınızı da göreceksiniz.

Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı