MSI Vector GP68HX 13VH-227XTR vs ASUS ROG STRIX Scar 16 G634JZ-NM042 vs Acer Nitro Predator Helios

Hocam Hp yetkilisiyle görüştüğümde Coil Whine problemiyle ilgili şikayet hiç almadık dedi yani sen de var diyorsun acaba laptopu ders çalışma mesafesine koyduğumuzda sessiz mod'da duyuluyor mu?(Asus'da baya duyuluyordu) Birde MSI'ı almak istemiştim fakat bu fan problemi baya soğuttu beni baya şikayet de var bu konuda. Kasa kalitesi olarak HP'den farkı olacağını pek düşünmüyorum çünkü bu laptop'da MSI'ın kullandığı güçlü makinelerdeki 3. kasa anladığım kadarıyla 1.'si TITAN 2.'si ise RAIDER gibi gördüm.

Birde ekranda ışık sızması çok mu hocam?

Yani şimdi yok diyemem. Çok ufak bir uğultu duyuyorsun.
Asus'taki sese de baktım videolardan o kadar değil, asusunki rahatsız edecek düzeyde bence.

Bu arada ck2000nt kullanıyorum bunda biraz var. ck2012nt vardı iade ettim mesela onda hiç dikkatimi çekmedi.

Işık sızması bende vardı. Çok diyemem az buçuktu sol üst köşede ama biraz farkediliyordu, benimde biraz sinirimi bozdu açıkcası bu kadar para verince takıntılı oluyorsun ister istemez.
Bezel'i söktüm altına sızma kaybolacak şekilde ufacık bir kağıt koyup kapattım. Şu anda yok denecek kadar az.

Yani şimdi yok diyemem. Çok ufak bir uğultu duyuyorsun.
Asus'taki sese de baktım videolardan o kadar değil, asusunki rahatsız edecek düzeyde bence.

Bu arada ck2000nt kullanıyorum bunda biraz var. ck2012nt vardı iade ettim mesela onda hiç dikkatimi çekmedi.

Işık sızması bende vardı. Çok diyemem az buçuktu sol üst köşede ama biraz farkediliyordu, benimde biraz sinirimi bozdu açıkcası bu kadar para verince takıntılı oluyorsun ister istemez.
Bezel'i söktüm altına sızma kaybolacak şekilde ufacık bir kağıt koyup kapattım. Şu anda yok denecek kadar az.
Bendeki model ck2013nt olarak geçiyor bakalım belki bendekinde yoktur. MSI'da olup olmadığını bilmiyorum bu arada tek bildiğim şey şu bu seneki 4080 ve 4090 laptopların çoğunda Coil Whine olduğu. Bu Asus'dan önce de Acer'ın 4080'li modelini kullanmıştım ve onda da Coil Whine vardı tabii ki Asus kadar değildi.

Bendeki model ck2013nt olarak geçiyor bakalım belki bendekinde yoktur. MSI'da olup olmadığını bilmiyorum bu arada tek bildiğim şey şu bu seneki 4080 ve 4090 laptopların çoğunda Coil Whine olduğu. Bu Asus'dan önce de Acer'ın 4080'li modelini kullanmıştım ve onda da Coil Whine vardı tabii ki Asus kadar değildi.
Coil whine chrome de gezerken felan da oluyor muydu ve çok mu rahatsız ediyor du.

Aslında önemli olan iade süreci durumu fakat laptopta GPN'in çok az sattığını gördüm.

Hocam önerdiğiniz Scar 16'yı Teknoryadan aldım umarım memnun kalırım.

Paketleme ve Yurtiçi ile göndermeleri sebebiyle yaptım daha çok bu seçimi. Gpn ve Teknoryanın çok farkı olacağını düşünmüyorum. Hepsiburada ise hiçbir köpük, balon vs. kullanmadan dandirik bir kutuya koyup yolluyormuş ayrıca kullanılmış mal yolladıklarıyla alakalı yorumlar var(ben de inanamadım)
Hocam merhaba teknorya satıcısında sorun yaşadınız mı? Kargolama vs nasıldı? Ayrıca coil whine çok rahatsız ediyor mu?

Son düzenleme:
Yani direkt laptopu masaya koyup oynadım laptop inceleme videolarında da böyle yapmıyorlar mı? Turbo Mod + Ultimate Mod fotoğrafını biraz sonra çekip atarım.

Turbo mod + Ultimate Mod için güncelleme yapayım yeniden baktım ve şu 3 resimdeki değerler arasında değişip duruyor.
Ayrıca şunu da ekleyeyim unutmadan Performans modunda oyuna ilk girdiğimde 93 derecelerle başlıyor fakat 3-4 dk sonra sabit 83 derece civarını görüyorum normal mi sizce?

@Artoria Pendragon Hocam müsaitseniz yardım edebilir misiniz?
Aga turbo mod +ultimate mod nasıl oluyor?

Anladım tamam : ) mux switch miş.

Hocam merhaba teknorya satıcısında sorun yaşadınız mı? Kargolama vs nasıldı? Ayrıca coil whine çok rahatsız ediyor mu?
Cw genelde sessiz modda çok kısa süreliğine oluyor.Düşün sessiz mod öyle birşey ki ultrada god of war oynarken fanlardan hemen hemen 0 ses geliyor ve 4080nin gücü 4060 seviyelerine geliyor.Sessiz mod gpu nun watını bellek hızlarını falan sessiz modda ısınmayacak şekilde düşürdüğü için ilk başta cw dediğimiz ses çok kısa süreliğine çıkıyor.

Anladım tamam : ) mux switch miş.

Cw genelde sessiz modda çok kısa süreliğine oluyor.Düşün sessiz mod öyle birşey ki ultrada god of war oynarken fanlardan hemen hemen 0 ses geliyor ve 4080nin gücü 4060 seviyelerine geliyor.Sessiz mod gpu nun watını bellek hızlarını falan sessiz modda ısınmayacak şekilde düşürdüğü için ilk başta cw dediğimiz ses çok kısa süreliğine çıkıyor.
Gerçi uzun uzun yazmışım ama bendeki cihazda böyle belki diğerlerinde fazladır.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı