MSI x370 XPower Gaming Titanium XMP Açınca Görüntü Gelmemesi

• Konuyu başlatan S1VAD
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 120
  • Görüntüleme 15.779
kendi yazılımı Command center CPU sıcaklık ve fan rpm değerlerini bazen düzgün göstermiyor. baska bir yazılımla baktığımda normal kullanımda benim CPU sıcaklık değerlerin 39-40 Derecede

7A31v15 Versiyonu yayınlanmış.

Ben güncelledim ama daha deneyemedim. 2133 mhz de bios kendini başlattı sanirim. Birde nedense firefox kitlendi açılmıyor. Musaitt bir zamanda deneyeceğim. Bakalım

Versiyon 1.5 de aynı. profil 2 (2933 mhz de) sistem zor açılıyor. Profil 1 (2666 mhz de) sistem rahat açılıyor (sorun yok) . command center programı profil 2 de kitleniyor. (corsair ramlarimin CL degeri 15 - bu CL değerindeki ramlar test edilip bios a islenmedi sanırım.)

Sırf sizin için girdim. Malum, bilgi paylaşmak kutsaldır! Üşenmeden okuyun lütfen.

Benim anakartım: Asus Crosshair VI Hero X 370 modelidir. Başlangıçta ben de ramlerimi yüksek frekansta çalıştıramadım! Bu arada Ram: G Skill Trident Z RGB 3200 Mhz CL14 8*2 GB kullanıyorum. Samsung B Die çipli olduğu için Ryzen serisi işlemcilere uygun. Yani çalışıyor ama yüksek hızda değil!

Başlangıçta benim de ramlerimin çalışma hızı 2133Mhz idi. Biosu Asus'un en son 1002 versiyonuna güncelledim. Sonra Biostan 3200Mhz ram hızını seçtim. Sistem 3200 Mhz'de çalışıyor ve gayet stabil lakin, Psu'yu arka anahtardan Off yapıp, sonra On yapınca sistem boot ederken, ram frekansını yine kendisi 2133Mhz'e düşürüp öyle boot ediyor ve yine 2133Mhz olarak açılıyordu. Hazır OC profillerinden seçince yine 3200 Mhz frekansı gördüm. Ama yine Psu'nun anahtarından da PC'yi kapatıp sonra açınca sistem yine boot etmedi! Hatta hiç açılmadı! Anakartın bios pilini söküp, biosu sıfırlayınca sistem default 2133Mhz hızında sorunsuzca açıldı.

Bu sefer G Skill firmasına mail attım. İki gün sonra gelen cevapta Biosta onların dediği işlemleri yapınca sistemim 2932 Mhz hızında stabil çalışmaya başladı! Zaten onların bana söylediği ayarlar da bu frekansta çalışma üzerine kurulu idi! Şimdilik herhangi bir sorunum yok. Ama yine 3200 Mhz hızı stabil kullanamıyorum!

Gelelim diğer anakartlardaki Ram hızı sorununa: Arkadaşlar, mayıs ayı içinde AMD, Agesa kodlu büyük bir güncellemeyi anakart üreticilerine gönderecek. Asus yetkililerinin verdiği bilgiler ve yabancı sitelerden okuduğum haberler böyle. Bu gelecek güncellemelerle (Siz bios güncellemesi şeklinde yapacaksınız.) yüksek frekansta Ram hızı ve diğer stabilite sorunları çözülecek. Şimdilik İnce OC ayarlarıyla çıkacağınız yüksek frekanslara çıkmaya bakın! Ama bunu deneyimli biriyseniz yapın! Yoksa Ramleri yakmanız işten bile sayılmaz! Bence biraz sabredin.

Gskill 3200 mhz Cl14 RGB Ramları 2933 Mhz de hangi ayarları yapmıştınız. Bende Gskill F4-3200C16D-16GTZR RGB Ram sipariş ettim CL16 değerindeler sadece - RGB Ledlere veya Ram e zarar vermeden nasıl ayarlıyabilirim . Yurt dışı kaynaklarda LEDlerin öldüğü yazılmakta XMP açıldığında.

1.5 tede hala düzeltmemişler. 2666dada 2933tede problem yaşıyorum. 2933e getirdiğimde sistem 4 defa sürekli açılıp kapanıyor ve açıldığında 2133 mhz görebiliyorum. Ciddi bir problem var çözemedim ve adamlarda çözemediler Recep baltaş ve Ali güngörden bu konuyla alakalı detaylı video beklediğimi söylemeliyim. biryerde birşeymi atlıyoruz anlamış değilim. Kullandığım ramler Corsair vegeance c15 2x16
yapabilen arkadaşlarda buradan bildirirlerse sevinirim. Bu arada CPU-Z dede Dram frequency 1066.4 gözükmekte. Bunun sebebinide bilen biri varsa ve açıklarsa sevinirim.

1.5 tede hala düzeltmemişler. 2666dada 2933tede problem yaşıyorum. 2933e getirdiğimde sistem 4 defa sürekli açılıp kapanıyor ve açıldığında 2133 mhz görebiliyorum. Ciddi bir problem var çözemedim ve adamlarda çözemediler Recep baltaş ve Ali güngörden bu konuyla alakalı detaylı video beklediğimi söylemeliyim. biryerde birşeymi atlıyoruz anlamış değilim. Kullandığım ramler Corsair vegeance c15 2x16
yapabilen arkadaşlarda buradan bildirirlerse sevinirim. Bu arada CPU-Z dede Dram frequency 1066.4 gözükmekte. Bunun sebebinide bilen biri varsa ve açıklarsa sevinirim.

aynı ramlerden kullanıyoruz galiba.ben de kapanma yada reset atma sorunlarını yaşıyordum.hatta başka bir forumda başlık açmıştım.nerdeyse bütün ayarları denemiştim.sonra farkettim ki ryzen işlemciler şu an bizim kitlere(corsair 2x16) sadece 2400 mhzde destek veriyor.ramleri 2400 mhz ye getirdiğimde sorun kalmadı.yeni biosları ve ryzen işlemcilerin yeni firmwarelerini beklemekten başka çare yok sanırım

bios 1.3-1.5ten daha iyiydi şuandada kullanılabilir ram miktarının 16gb olduğunu farkettim. 2 ramdede hiçbir problem yok. dxdiag da 32 gözüküyor. Bu olaylar beni aşırı uyuz etti 130fps aldığım oyundan şuanda maximum 50-90 fps alıyorum.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı