MSI x399 SLI PRO sistem RAM’in birini görmüyor

cizgicizgi

Hectopat
İyi günler. Yeni bir sistem topladım. Anakart MSI X399 SLI PRO modeli, RAM’ler GSKILL SNIPER X modeli ve işlemci de RYZEN THREADRİPPER 1900X modelidir. Montajı şuyu buyu her şeyi tamam. Ama açtığım zaman RAM’im Windows’ta 32GB RAM’den 23,9GB RAM kullanılıyor diyor. BIOS’tan baktığım zaman 4 slotta 8 er GB RAM’ler görünüyor ama BIOS’ta da toplam RAM’ler 24GB gösteriyor ne yaptım ise düzeltemedim. Anakartta mı sıkıntı var acaba? BIOS’u güncellediğim halde değişmedi. Bir de açılış süresi biraz fazla sürüyor. Sorunuma yardımcı olanlara şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakartınız sanırım MSI X399 SLI PLUS. Kullandığınız belleklerin kodunu yazabilir misiniz. Örnek F4-3600C19Q-32GSXWB gibi.

http://gskill.com/en/finder?cat=31&..._1=0&series=3143&prop_6=Dual/Quad+Channel+Kit

Ram slotunda doğru sıralamayla doğru slotlara taktığınızı tekrar kontrol eder misiniz. MSI bu şekilde bir şema vermiş. D2 - C2 - A2 - B2 Ram Slotları.

z0W3pR.png

Cevabın için teşekkür ederim. Şemadaki gibi taktım. Hatta acaba yanlış mı taktım diyerek diğer türlü taktım hiç açılmadı bu seferde. Ramin tam açılımı sniper x f4 - 3200 16d - 16gsxwb xmp de yapamıyorum bu arada ramle anakart mı uyumsuz acaba?
Sorunumu düzelttim arkadaşlar;

Şöyle oldu Msi Türkiye'yi aradım. Bana işlemcinizin pinlerini kontrol edin dedi. Bende işlemciyi söküp taktım. Sonrada ramleri tek tek takarak kontrol ettim. Sonunda 32 gb ram gösterdi. Ram frekanslarıda 2133 den 3066 ya çıktı. Teşekkür ederim. Kolay gelsin herkese...

Son düzenleme:
Cevabın için teşekkür ederim. Şemadaki gibi taktım. Hatta acaba yanlış mı taktım diyerek diğer türlü taktım hiç açılmadı bu seferde. Ramin tam açılımı sniper x f4 - 3200 16d - 16gsxwb xmp de yapamıyorum bu arada ramle anakart mı uyumsuz acaba?
Sorunumu düzelttim arkadaşlar;

Şöyle oldu Msi Türkiye'yi aradım. Bana işlemcinizin pinlerini kontrol edin dedi. Bende işlemciyi söküp taktım. Sonrada ramleri tek tek takarak kontrol ettim. Sonunda 32 gb ram gösterdi. Ram frekanslarıda 2133 den 3066 ya çıktı. Teşekkür ederim. Kolay gelsin herkese...

Probleminizin çözüldüğüne sevindim :)

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı