MSI X570-A Pro sistem wake on WAN nasıl yapılır?

murat330

Kilopat
Katılım
10 Ağustos 2015
Mesajlar
16
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Herkese merhaba. Bir süredir bilgisayarımı uzaktan açılmaya hazır hale getirmekle uğraşıyorum ve yaşadığım birkaç sorunu aktaracağım. Amacım, gerektiğinde ev ağı dışından bilgisayarımı başlatmak ve uzak masaüstü ile kullanmaktı. BIOS'tan PCI cihazları ile uyandırmayı açtım, Windows'tan Realtek bağdaştırıcımın wake on magic packet ayarını açtım, modemden bilgisayarıma her zaman aynı IP vermesini sağladım, gerekli port yönlendirmelerini yaptım, public IP adresimi dinamik DNS ile bağladım (CGN sistemine dahil değilim). LAN üzerinden hiçbir sıkıntı olmadan bilgisayarımı açabiliyorum fakat sıra WAN üzerinden açmaya gelince bilgisayarımı kapattıktan kısa bir süre sonra uzaktan açamaz oluyorum. Araştırmalarım sonucu iki ihtimal olduğunu düşünüyorum, sorun ya ARP tablosunun güncellenmesiyle bilgisayarımın bilgileri modemden siliniyor ve uyandırma komutu bilgisayarıma ulaşamıyor ya da uzaktan başlatma bilgisayarın tam kapalı olmasıyla uyumsuz (uyku modundan sorunsuz çıkartabiliyorum). Sorun ARP tablosuyla ilgiliyse bu konuda rehber bulamadım, yardıma ihtiyacım olacak. Yok sorun ARP değil de bilgisayarın tam kapalı olması ise LAN üzerinden neden hiçbir sorun olmadan açabiliyorum?

Modem: ZTE ZXHN H298A V1.0 (Türk Telekom'un FTTH kullanıcılarına verdiği modem)
Anakart: MSI X570-A Pro
Uzaktan başlatmak için kullandığım Android uygulama: WolOn
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bir gelişme kaydedebildin mi hocam? Bende local olarak açıp, internet üzerinden açamıyorum bir türlü. DDNS, port yönlendirme hepsi tam olarak uygun.
Maalesef herhangi bir çözüm bulamadım. Birkaç yerde uyandırmak için sürekli aktif olacak bir arduino cihaz işe yarayabilir şeklinde çözüm okumuştum ama hiç denemedim.
 
Hocam çözüm bulabildin mi? Bende aynı sorunu yaşıyorum çözüm bulduysan paylaşır mısın?
Maalesef çözüm bulamadım ve pes ettim. Başka bir forumda sorunun router ile ilgili olabileceğini, xiaomi routerlar ile sorunsuz yapılabildiğini okumuştum ama ayrıntısını bilmiyorum.

Arkadaşlar 1 yılı aşkın bir süre sonra çözüm buldum. OpenWRT destekleyen bir cihaz gerekiyor(ben mi router 4a giga version kullanıyorum). Statik arp girişi, port yönlendirmeler ve doğru yapılmış bilgisayar ayarları sayesinde hem wake on lan hem de wake on wan çalışıyor.
@harun246 @OmranOmar
 
Son düzenleme:
Ben çözümü Keenetic marka modem alarak çözdüm dostum. Mobil uygulamayı yükleyip tanıtıyorsun oluyor bitiyor. İstersen dünyanın öbür ucunda ol port vs gerekmeden şak diye açıyor.
 

Geri
Yukarı