MSİ X570 Ace anakartta CPU Offset ayarını kabul etmiyor

Ertaç çakmak

Hectopat
Kullanmakta olduğum sistemde AMD Ryzen 3700X ve MSİ X570 Açe anakart ikili bulunmakta.

Önceden yapmış olduğum ve CPU Offset ayarı en son verilen BİOS güncellemesinden sonra aktif olmuyor. Yani şöyle aynı ayarları yapıyorum offset ayarını -0.0.75 olarak ayarlıyorum ve kaydediyorum fakat fakat bilgisayar yine anlık olarak işlemciye 1.48 V veriyor. Önceki BİOS sürümünde bu ayarı yaptığımda işlemci voltajı maksimum 1.4 oluyordu ama yeni BİOS sürümünde yaptığım ayar kaydediliyor fakat uygulanmıyor.

Kullanmakta olduğum sistemde AMD Ryzen 3700X ve MSİ X570 Açe anakart ikili bulunmakta.

Önceden yapmış olduğum ve CPU Offset ayarı en son verilen BİOS güncellemesinden sonra aktif olmuyor. Yani şöyle aynı ayarları yapıyorum offset ayarını -0.0.75 olarak ayarlıyorum ve kaydediyorum fakat fakat bilgisayar yine anlık olarak işlemciye 1.48 V veriyor. Önceki BİOS sürümünde bu ayarı yaptığımda işlemci voltajı maksimum 1.4 oluyordu ama yeni BİOS sürümünde yaptığım ayar kaydediliyor fakat uygulanmıyor.
LLC kalibrasyon ayarlarını yapıyor musunuz? Override mod da voltaj verin birde.

Hayır yapmıyorum. Override da yapmak istemiyorum, sebebi ise işlemci frekansı ve voltaj hep sabit kaldığından işlemci boşta bile olsa frekans ve voltajı düşmüyor.

Hayır yapmıyorum. Override da yapmak istemiyorum, sebebi ise işlemci frekansı ve voltaj hep sabit kaldığından işlemci boşta bile olsa frekans ve voltajı düşmüyor.
Offset mode de de bu sorunla karşılaşmıssınız. Override mod da voltaj verirken güç tasarrufu ayarlarını açık tutun, onlar gerektiği zaman düşük frekansa kitliyor. Yük esnasında tekrardan verdiğiniz voltaja ve frekansa çıkıyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı