MSI X570 Tomahawk sıcaklığı "0" derece olarak gösteriyor

Hygieia

Kilopat
Katılım
24 Temmuz 2014
Mesajlar
12
RAM
Gskill
SSD veya HDD modeli
WD 500 GB Black
Ekran kartı
GTX 1060
Anakart
MSI X570 Tomahawk wifi
İşlemci
Ryzen5 5600X
Merhabalar,

MSI MAG X570 Tomahawk anakartım var. BIOS'a girince sıcaklık "0" derece olarak görünmekte, MSI Afterburner ve AIDA 64 açınca sıcaklık değerleri birbirinden farklı. Anakartın sensörü ile ilgili bir sorun mu yoksa yazılımsal mı?
 

Dosya Ekleri

  • Ekran görüntüsü 2022-01-23 140012.png
    Ekran görüntüsü 2022-01-23 140012.png
    250,7 KB · Görüntüleme: 42
  • MSI_SnapShot.jpg
    MSI_SnapShot.jpg
    103 KB · Görüntüleme: 41
Katılım
13 Haziran 2020
Mesajlar
14.228
Makaleler
12
Çözümler
30
Yer
Ankara
Sensörde sorun olsa MSI afterborner da görünmezdi.

MSI "afterbornerda" görünmüyor zaten. Arkada açtığı program HWiNFO.
Merhabalar,

MSI MAG X570 Tomahawk anakartım var. BIOS'a girince sıcaklık "0" derece olarak görünmekte, MSI Afterburner ve AIDA 64 açınca sıcaklık değerleri birbirinden farklı. Anakartın sensörü ile ilgili bir sorun mu yoksa yazılımsal mı?

BIOS güncellemesi yap. Düzelir büyük ihtimalle.
 

SIR_INDO_SCARF

Kilopat
Katılım
20 Mayıs 2018
Mesajlar
7.983
Çözümler
31
Yer
BURSA-BANDIRMA
Sanırım sorun BIOS yazılımında. Çünkü işlemci çekirdeği de 0 derece gözüküyor. MSI Afterburner'da da ekran kartı sıcaklığına bakıyorsunuz. AIDA64 ile aynı oluyor o da.
Bana göre sorun BIOS'da, güncel değilse en stabil ve en güncel sürüm ile deneyebilirsiniz.

Ayrıca MSI Afterburner üzerinde gözüken 0 değeri ekran kartının voltaj değeri olarak gözüküyor. Ama o bana tuhaf geldi açıkçası.
 
Katılım
2 Mart 2021
Mesajlar
3.901
Makaleler
4
Çözümler
31
Yer
İzmir
Ayrıca MSI Afterburner üzerinde gözüken 0 değeri ekran kartının voltaj değeri olarak gözüküyor. Ama o bana tuhaf geldi açıkçası.
Voltaj kontrolü ve takibi kapalı olduğu için. Bende de öyle gözüküyor kapalıyken, sorun yok yani.
 

Yeni konular

Yukarı