MSI X570 Tomahawk sıcaklığı "0" derece olarak gösteriyor

Hygieia

Kilopat
Katılım
24 Temmuz 2014
Mesajlar
12
RAM
Gskill
SSD veya HDD modeli
WD 500 GB Black
Ekran kartı
GTX 1060
Anakart
MSI X570 Tomahawk wifi
İşlemci
Ryzen5 5600X
Merhabalar,

MSI MAG X570 Tomahawk anakartım var. BIOS'a girince sıcaklık "0" derece olarak görünmekte, MSI Afterburner ve AIDA 64 açınca sıcaklık değerleri birbirinden farklı. Anakartın sensörü ile ilgili bir sorun mu yoksa yazılımsal mı?
 

Dosya Ekleri

  • Ekran görüntüsü 2022-01-23 140012.png
    Ekran görüntüsü 2022-01-23 140012.png
    250,7 KB · Görüntüleme: 42
  • MSI_SnapShot.jpg
    MSI_SnapShot.jpg
    103 KB · Görüntüleme: 41

KuoNN

Kilopat
Katılım
31 Ekim 2018
Mesajlar
5.424
Makaleler
3
Çözümler
44
Yer
İstanbul, Üsküdar
BIOS yanlış okuyor değerleri. HWiNFO'dan CPU kısmının ekran görüntüsünü paylaşabilir misin? Oradaki değerlerde sorun yok ise takılmaya gerek yok.

Eğer anakartı yeni aldıysan iade etmeni öneririm. Bir ihtimal bu sorun bu modele özgü de olabilir. Zaten VRM performansı iyi değil.
 
KS
KS
H

Hygieia

Kilopat
Katılım
24 Temmuz 2014
Mesajlar
12
BIOS yanlış okuyor değerleri. HWiNFO'dan CPU kısmının ekran görüntüsünü paylaşabilir misin? Oradaki değerlerde sorun yok ise takılmaya gerek yok.

Eğer anakartı yeni aldıysan iade etmeni öneririm. Bir ihtimal bu sorun bu modele özgü de olabilir. Zaten VRM performansı iyi değil.

Yeni değil bayağı oldu.
 

Dosya Ekleri

  • Ekran görüntüsü 2022-01-23 154013.png
    Ekran görüntüsü 2022-01-23 154013.png
    35,6 KB · Görüntüleme: 13
  • Ekran görüntüsü 2022-01-23 154054.png
    Ekran görüntüsü 2022-01-23 154054.png
    122 KB · Görüntüleme: 12
KS
KS
H

Hygieia

Kilopat
Katılım
24 Temmuz 2014
Mesajlar
12

Dosya Ekleri

  • Ekran görüntüsü 2022-01-23 154944.png
    Ekran görüntüsü 2022-01-23 154944.png
    122,9 KB · Görüntüleme: 15
  • Ekran görüntüsü 2022-01-23 155045.png
    Ekran görüntüsü 2022-01-23 155045.png
    117,5 KB · Görüntüleme: 14
Yukarı