MSI X570A-PRO R9 3900X RX 5500 XT 3600MHz. 2x8 RAM OpenCore Config

OscarLONG

Hectopat
Yer
Bursa
Daha fazla  
Meslek
Hospitality I.T. Manager
RAM
Mushkin REDline 3600Mhz. 2X8 Gb.
SSD veya HDD modeli
Crucial 500Gb. M2
Ekran kartı
XFX RX 5500 XT 4Gb
Anakart
MSI X570a-rpo
İşlemci
R9 3900X
Sevgili dostlar 2 gün gece gündüz tırmalamanın ardından sizlere danışmaya karar verdim. Başlıkta belirttiğim sisteme OpenCore aracılığı ile Ventura kurulduğunu görünce heveslendim, ama bu işim ne kadar karmaşık olduğunu bilenlerdenim ve beceremedim. İnternetten denemediğim Config dosyası kalmadı desem yeridir.
X570 anakart, R9 3900 12 çekirdek işlemci ve RX 5500 XT donanım olarak hepsi uyumluluk listesindeler. Rica ediyorum bana Config dosyası nereden bulabileceğimi iletirse yükleme işlemini bitirmek istiyorum artık.

MSI anakartının BIOS'u ile alakalı olabilir bu durum.

BIOS'um en son sürüm ve tavsiye edilen tüm ayarlarım ok. Hala uğraşıyorum ama nafile. Birden çok ayar yapılması lazim Config dosyasında anakart işlemci GPU gibi. İnternetten baktığım kadar ayarlamaya çalışıyorum ama yok olmuyor.

Nasıl ve neden oluyor bilmiyorum ama OpenCore tüm sürücüleri ve pachleri yapıyor, arkasından USB'den imaja ulaşıp kuruluma başlarken bilgisayarın tüm USB'leri birden enerji kesiyor. Dolayısı ile flash belleğede ulaşamadağı için kurulum çakıp kalıyor. Lambalı klawyem ve faremden fark ettim. Bir arkadaş sadece Type-C'nin çalıştığını fark edip Type-C usbhub ile bu sorunu aşmış.

Son düzenleme:
Sistemin benimkine benziyor. Sadece işlemcim 3950X. BIOS ayarları tamam ise EFI dosyanı paylaşırsan yardımcı olabilirim. Above 4G decoding kapalı mı yoksa açık mı?

Sistemin benimkine benziyor. Sadece işlemcim 3950X. BIOS ayarları tamam ise EFI dosyanı paylaşırsan yardımcı olabilirim. Above 4G decoding kapalı mı yoksa açık mı?

4G açık kapalı her durumda denedim. Şu an açık. Belirli bir EFI dosyam yok donanımıma uyumlu her türlü EFI'yi denedim boot tan sonra kuruluma bir türlü geçemedim acaba Ventura imaj dosyası mı bozuk diye düşünmeye başladım. Denediğim her EFI de yukarıda paylaştığım hatada takılıp kalıyorum.

Son gönderilen EFI'yi inceledim. Önemli 2 tane kext eksik. SMBIOS senin sistemine uygun değildi. Plist dosyasında işlemci çekirdek ayarı yapılmalıydı filan. Neyse şimdi senin sisteme uygun EFI dosyasını özel hazırladım. BIOS'ta mutlaka 4G kapalı ve diğer ayarlar da forumda anlatıldığı gibi olsun.

Dostum sağ ol şimdiden uğraşıyorsun bu kadar. Drive da paylaştığın belgeye erişim yetkisi istiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…