MSI Z370-A PRO Anakart İle Diğer Bileşenlerin Uyumu

mactavish1416

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar bilgisayarımı upgrade etmek istiyorum şu anki sistemim aşağıdaki gibi:
  • Anakart : PEGATRON IPXSB-H61
  • İşlemci : Intel Core i5 2400
  • Ekran Kartı : ZOTAC GTX 1060 6 GB
  • RAM: 2x4 GB DDR3 1333 MHz
  • Kasa : ZALMAN Z3 PLUS MidT ATX

Almak istediğim ürünler ise anakart olarak MSI Z370-A PRO işlemci olarak da Intel core i5 8600k.
Bilgisayar bileşenlerinin teknik kısmından anlamıyorum o yüzden bu konuyu açma gereği duydum bu almak istediğim ürünler hem birbirleriyle hem de kullanmaya devam etmek istediğim (ekran kartı - RAM) donanımlarla uyumlu mudur?
Örneğin işlemci soket tiplerinin (1151-v2 yazıyor) uyumu veya RAM'lerimin DDR3 1333 MHz olması ancak yeni anakartta DDR4 ve 4000 MHz yazması sorun teşkil eder mi bu anakartı alırsam, RAM'leri de değiştirmek zorunda kalır mıyım? Yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ramler uyumsuz DDR4 olması gerekmekte. Yani değiştirmen gerek. 8600 K uyumlu.
Özetle Anakartını değiştirdiğinde ram ve işlemci değiştirmen gerekecek.

Peki anakartta yazan 4000 MHz üst sınır mı yoksa şart mı? Yani DDR4 2400 MHz olan RAM'lerden alsam kullanabilir miyim?
Üst sınır ama bütçe ayarlarsan indirimde 3000mhz alırsan güzel olur 2400 mhz fiyatına satılan bazı ürünler var ya da bir tık pahalıya.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı