Halil ÖZKAN
Hectopat
Daha fazla
Sorunum şu şekilde 2 hafta önce yeni bi sistem topladım montajı yaptım hiç bi sorun yok fakat hava sogutucunun fanı bazen duruyor ama PC ne kapanıyor nede ısınıyor. Kasanın bütün fanları calışıyor ekran kartınında calışıyor. Speed fan kontrolden smart fan kontrol kapatıyorum fan hiç durmuyor sürekli yüksek devirde calışıyor ama smart fana aldığım zaman bazen duruyor bazen de PC acılırken calışıyor. Sonra dönsem mi dönmesem mi diye tereddüt ediyor. Anakart sorun olsa smart fan kapattıgımda da aynı sorun olması gerekiyor ama bi türlü cözemedim.
Anakart: Msi Z370A Pro
Ekran kartı: Gigabyte G1 1060 6 GB
CPU: i5 8600k
RAM: HyperX 16 GB 2400 MHz
Kasa: Dark N10
CPU soğutucu: Dark Freezer X120
PSU: Hydro FSP 600W +80 Bronze
Az önce anakartın destek bölümünü aradım onlarla konuştum yeni nesil sistemlerde işlemci fanı gerekmediği sürece dönmeyebilir diyor. Soğutucunuzun böyle bi özelliği varsa smart fan modda gerekmediği sürece dönmeyebilir diyor. sogutucunun özelliklerine baktım şöyle bi yazı buldum.
PWM ile Otomatik Fan Devri
Anakartlarda standart haline gelen PWM 4-Pin fan çıkışı sayesinde, fanınızın devir kontrolünü anakartınıza bırakın. Özel PWM devresi anakarttan gelen sinyal ışığında fan devrini 500-1600 (±%10) RPM arası otomatik ayarlar. Günlük kullanım sırasında 500 devirde 17 dBA ses seviyesi ile sessizliğini korurken, gerektiğinde 53,5 CFM hava akımına hemen ulaşır.
Anakart: Msi Z370A Pro
Ekran kartı: Gigabyte G1 1060 6 GB
CPU: i5 8600k
RAM: HyperX 16 GB 2400 MHz
Kasa: Dark N10
CPU soğutucu: Dark Freezer X120
PSU: Hydro FSP 600W +80 Bronze
Az önce anakartın destek bölümünü aradım onlarla konuştum yeni nesil sistemlerde işlemci fanı gerekmediği sürece dönmeyebilir diyor. Soğutucunuzun böyle bi özelliği varsa smart fan modda gerekmediği sürece dönmeyebilir diyor. sogutucunun özelliklerine baktım şöyle bi yazı buldum.
PWM ile Otomatik Fan Devri
Anakartlarda standart haline gelen PWM 4-Pin fan çıkışı sayesinde, fanınızın devir kontrolünü anakartınıza bırakın. Özel PWM devresi anakarttan gelen sinyal ışığında fan devrini 500-1600 (±%10) RPM arası otomatik ayarlar. Günlük kullanım sırasında 500 devirde 17 dBA ses seviyesi ile sessizliğini korurken, gerektiğinde 53,5 CFM hava akımına hemen ulaşır.
Son düzenleyen: Moderatör: