MSI Z390 A-PRO sisteme görüntü gelmiyor

muratnogiveup

Femtopat
Katılım
9 Mayıs 2021
Mesajlar
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba,

Araştırıp yeni bir bilgisayar topladım. Anakartın üzerindeki VGA çıkışından ve ekran kartı üzerindeki HDMI çıkışından denememe rağmen kesinlikle görüntü alamıyorum. Farklı ekranlarda da denedim yine olmadı. 2-3 defa parçaları takıp çıkardım ve bütün bağlantıları kontrol ettim. RAM'i doğru yere taktığımdan emindim fakat onu da değiştirerek denedim ama bir değişiklik yok. DRAM ışığı beyaz yanıyor ve göz kırpıyor ve aynı zamanda arada CPU ışığı göz kırpıyor. Yardım edebilirseniz çok sevinirim.

Bütün parçaları 0 kutusundan açtım.

Anakart: MSI Z390 A-PRO
İşlemci: Intel i5-9400F
RAM: Kingston 8 GB DDR 4 2666MHz
Ekran kartı: Palit GTX 2060 OC Dual.
Güç kaynağı: Aerocool AE VXP400.

 
RTX 2060lı bir sisteme 400W kullanılmamalı diye düşünüyorum...Tüm bağlantıları doğru yapmanıza rağmen görüntü gelmiyorsa PSU'dan şüphelenirdim ben olsam. Lakin en azından görüntü gelmeliydi ama yüke binince kapanmalıydı. Bu sayfadaki yönergeyi bir uygulayın.
 
Anakart üzerinden görüntü alamazsınız. İşlemcide dahili grafik birimi yok. Sonunda F ibaresi olan Intel işlemcide olmaz. RAM`in parlak yerlerini yumuşak bir silgi ile temizleyip takın. Mutlaka fişten çekik olsun. BIOS pilini söküp 10 dakika bekleyip takın. Fişten çekikken açma tuşuna basıp bırakın. Daha sonra açmayı deneyin. 400W PSU ile açılabilir fakat sağlıklı olmaz. Yük altında kapanabilir.
 
Pili çıkardım dediğiniz gibi yaptım ve ramı de sildim fakat sonuç aynı bir değişiklik yok. Bir fotoğraf atıyorum bağlantıları bu şekilde yapılı.
 

Dosya Ekleri

  • IMG_1962.jpg
    IMG_1962.jpg
    338,7 KB · Görüntüleme: 58

Geri
Yukarı