Merhaba,
Bu tarz birbirine yakın bileşenlerde kendim için en işlevsel modeli tercih etmeye çalışıyorum ama bu iki model arasında tespit edebildiğim kayda değer bir fark göremedim. Alttaki belirttiğim durumların farkındayım, bunlar dışında önemli olan ve gözümden kaçan bir konu varsa, yardımcı olabilirseniz çok sevinirim, şimdiden teşekkürler.
- ASUS PRIME Z390M-PLUS 4266MHz(OC)
- MSI MAG Z390M MORTAR 4400MHz(OC)
Bu tarz birbirine yakın bileşenlerde kendim için en işlevsel modeli tercih etmeye çalışıyorum ama bu iki model arasında tespit edebildiğim kayda değer bir fark göremedim. Alttaki belirttiğim durumların farkındayım, bunlar dışında önemli olan ve gözümden kaçan bir konu varsa, yardımcı olabilirseniz çok sevinirim, şimdiden teşekkürler.
- MSI 128GB, ASUS 64GB ram desteği veriyor, bu miktarlara çıkmayacağım için fark önemsiz.
- MSI daha yüksek bellek hızlarına çıkmaya izin veriyor ama 3200 mhz bellekler kullanacağım için fark yine önemsiz.
- MSI görüntü portu açısından daha zengin, ama bunları kullanmayacağım için bir şey ifade etmiyor.
- MSI anakart üzerinde 1 adet USB Type-C var iken ASUS anakartta bu yok. Şuan için kullandığım bir port değil ama olması iyi.
- ASUS USB 3.1 portları açısından daha zengin.