MSI Z490 Carbon ve 10700K için soğutma önerisi

mkayraklik

Centipat
Herkese merhaba öncellikle bilen kişiler yazarsa sevinirim. İnce hesaptan Gaming gecesinde dayıma bu anakartı hediye olarak aldırttım. Elimde Intel 10700K ve ASUS ROG 2070 Super ekran kartı bulunmakta. Bu anakartın soğutma olayını vs. nasıl yapacağız? Ne yapmam lazım ne gerekiyor?Anlamadığım için sanki sıvı soğutma sistemi kurulacak gibi geldi :D. Fikirlerinizi bekliyorum teşekkürler.

Anakart Linki

Son düzenleyen: Moderatör:
Herkese merhaba öncellikle bilen kişiler yazarsa sevinirim. İnce hesaptan Gaming gecesinde dayıma bu anakartı hediye olarak aldırttım. Elimde Intel 10700K ve ASUS ROG 2070 Super ekran kartı bulunmakta. Bu anakartın soğutma olayını vs. nasıl yapacağız? Ne yapmam lazım ne gerekiyor?Anlamadığım için sanki sıvı soğutma sistemi kurulacak gibi geldi :D. Fikirlerinizi bekliyorum teşekkürler.

Anakart Linki
Yanlış anlamış olabilirim ama anladığım kadarıyla orada custom sıvı soğutma bloğu var. Custom sıvı soğutma sistemlerine internetten bak ne demek istediğimi anlarsınız.

Evet o işlemcinin üstünde ki parça çıkıyor galiba ama nasıl yapacağım bunu çıkarmak istemez isem. Bunu çıkarırsam eğer normal soğutucu takabilirim herhalde.
Anakartın VRM soğutması yok, o blok hem işlemciyi hem VRM birimlerini soğutuyor. Onu çıkarmak mantıklı olmaz. Evet fiyatları fazlasıyla tuzlu ama bence o anakarta custom sıvı soğutma kurman gerekiyor.

evet o işlemcinin üstünde ki parça çıkıyor galiba ama nasıl yapacağım bunu çıkarmak istemez isem. bunu çıkarırsam eğer normal soğutucu takabilirim herhalde.
Onu çıkartırsanız VRM soğutma kısımı da çıkar o yüzden biraz masraf edip custom sıvı soğutma yapmalısınız işlemci için, Modart PC kanalının videolarına bakarsanız aklınızda bir fikir oluşabilir😁

Onu çıkartırsanız VRM soğutma kısımı da çıkar o yüzden biraz masraf edip custom sıvı soğutma yapmalısınız işlemci için, Modart PC kanalının videolarına bakarsanız aklınızda bir fikir oluşabilir😁
kutudan çıkarken takılı olarak çıkmıyor ayrı çıkıyor bunu takmayıp normal sıvı soğutucu takarsam ne olur ?

Bu linklerdeki gibi, YouTube'da bir sürü örneği var bunların, forumumuzda bir-iki tane. :)

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı