MSI Z77A-G43 anakart ve MSI HD7970 LIGHTNING ekran kartlı sistem topluyorum

uzalan

Kilopat
Katılım
9 Ağustos 2012
Mesajlar
2.237
Yer
kartepe
Arkadaşlar uzun süre işimi görüp, tüm oyunları rahatlıkla oynayabileceğim bir pc toplamayı planlıyorum. Kendimce araştırmalar yaptım ve böyle bir sistem kurma çabasındayım. Öncelikle şunu belirtiyim, çok bilgili değilim ve öğrenme aşamasındayım eğer yanlışlarımı düzeltirseniz çok sevinirim. Yardımlarınızı bekliyorum.

Seçimin Intel Ivy Bridge'den yana. Overclock yapmıyacağım. Elimde bazı parçalar hazır. Bunlar;


  • RAM: Kingston HyperX 1333 MHz CL7 2 GB x 2 . Tercih etmemdeki neden CL7 olması. 2GB alarak hata ettim biliyorum ama aldım bir kere, idare eder diye düşünüyorum.
  • POWER: High Power Direct 12 750W 54A 80+ Bronz modüler güç kaynağı.
  • HDD: Samsung 500 GB

Şimdi almayı düşündüğün ve çok önem verdiğim parçalar:



  • Dark Orion Kırmızı Led Fanlı USB 3.0 ve eSATA Destekli Oyuncu Kasası 127 TL. Yeteceği kanatindeyim, çok abartmadan en uygununu seçmeye çalıştım.
  • INTEL Core i7-3770 LGA 1155 8MB 3.5GHz Dört Çekirdekli 22nm İşlemci (Ivy Bridge) 673 TL. Çok araştırdım, Overclock yapılmadığı sürece Ivy öndeymiş. Benim de Overclock'la işim yok. Dünya para vereceğiz, almışken iyisi olsun dedim.
  • MSI AMD HD7970 LIGHTNING 3GB DDR5 384 Bit PCI Ekspres Ekran Kartı 1146 TL. Ekran kartı konusu tam bir sıkıntı, ne yapacağımı bilemedim ama HD7970'lerin en iyisi MSI gibi geldi bana özelliklerine bakarak.

Eğer seçimim yanlışsa düzeltin veya daha iyi bir kart varsa önerilerinizi bekliyorum. Tabi derseniz "Bu çok abartı olur, daha ucuz bir kartta işini görür" o seçenekleri de değerlendiridim.

MSI Z77A-G43 Intel 1155 Soket DDR3 USB3 SATA3 ATX Anakart (G3) (Ivy Bridge) 237 TL. MSI seçme nedenim askeri bileşenlerden üretilmesi falan filan. Pek anlamadım ama iyi birşey heralde, Z77'nin en ucuzu olması da önemli etkenlerden tabi. Yanlışım varsa veya hatalı seçimse düzeltin arkadaşlar. 50, 60 TL için iş görmüyecek parça almak istemiyorum.

Toplamda aşağı yukarı 2183 falan yapıyor. Deli para yatıracağım PC'ye. Bu sisteme değer mi sizce? Araştırarak okuyara bakarak ederek bunları seçtim, siz de hatalarımı düzeltip bana doğru olanı gösterin lütfen.

Saygılar.

Eksenbilgisayardan'dan alırım heralde, daha ucuz. Arada çok fark oluyor.

Görüş ve önerilerinizi bekliyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Anakartı MSI Z77A-GD55 VEYA Z77A-GD65 yaparsan, işlemcini K olarak alırsan güzel sistem. Overlock yapmayacaksan bile K al. Çünkü mutlaka bir gün denemeye çalışacaksın. Eminim.
 
Öncelikle çok kısa bir metin yazmışsınız :D

Anakartınızı daha üst modellerden tercih etmelisiniz. Eğer aşırı derce fps düşkünü birisi değilseniz daha düşük bir model de her işinizi çok rahatlıkla halleder.

İsterseniz 2150 TL lik bir sistem toplayalım arkadaşlar. En baştan.
 
Ancak anlatabildim. En üst model seçmelisin derken anakartta biraz cimrilik yaptım. Nasıl eksileri olur açıklayarak yazarsanız çok daha iyi anlamış olurum. Overclock ta yapmayacağım, sakat iş Overclock.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Kardeşim sen istersen sadece istediğin parçaları bize yaz tek tek, ve bütçeni yaz. Ben sana öyle sistem önereyimkii.. ;)
 
Bak 1000 lira ekran kartına veriyorsun 700 lira işlemciye. Gidip 250 liraya anakart alıyorsun :D Olur mu hiç.

İşlemcim 250 lira ama 250 liralık anakart takıyorum ben. Bir tarafa çok yüklenirken diğer tarafı boş bırakmışsın. Dengeli bir sistem yapınca mutlaka ekran kartından biraz parayı düşürmek gerekecek.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Olmaz mı Diyorsun? :D ... Sınır yok, sadece çok fazla para vermek istemiyorum. Maksimum 2000, 2300 falan. Tamam, anakartı Z77A-GD55 olarak değiştirdim. G43 işimi görücekse GD55 almaya gerek yok diye düşünmüştüm...
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ama yukarıda bende PSU ve HDD var demiş. Sende mevcut olan parçaları yaz da bizde ona göre tavsiye yapalım. ;)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı