Yeni topladığım bilgisayarım'da CPU ve pump fanlarının hızını ayarlayabiliyorum. Kasa fanlarım'da dönüyor lakin BIOS ekranında ayar vs yapamıyorum çünkü SYS fanları hiçbir şekilde göremiyorum. Daha önce de buna benzer konular açılmış fakat onları kontrol ederek düzeltme yapmama rağmen düzelme olmadı.
Sorunu hallettim. Sorunun temel sebebini oluşturan şey kablo çoklayıcıydı. Yani büyük ihtimal öyleydi çünkü aşağıda fotoğrafını yüklediğim kablo çoklayıcıyı çıkarıp fan girişlerini tek tek takınca sorun düzeldi.
Egzoz fanının hemen önünde SYS_FAN1 var mesela 3 pinli egzoz fanı soketini taktığımda direkt BİOS'da görmem gerekmiyor mu? Gözükmemesi anormal bir şeylerin olduğuna işaret değil midir?
İşte sorun maalesef burada çıkıyor 3 pinli egzoz fanımı SYS_FAN1 soketine taktığımda BIOS ekranın ne DC modda ne de PWM Mod'da göremiyorum. Buna bağlı olarak herhangi bir Ayar'da yapamıyorum.
İşte sorun maalesef burada çıkıyor 3 pinli egzoz fanımı SYS_FAN1 soketine taktığımda BIOS ekranın ne DC modda ne de PWM Mod'da göremiyorum. Buna bağlı olarak herhangi bir Ayar'da yapamıyorum.
Sorunu hallettim. Sorunun temel sebebini oluşturan şey kablo çoklayıcıydı. Yani büyük ihtimal öyleydi çünkü aşağıda fotoğrafını yüklediğim kablo çoklayıcıyı çıkarıp fan girişlerini tek tek takınca sorun düzeldi.
Çoklayıcı kullandığınızı keşke belirtseydiniz, 2 pin de fan devri zaten görmeniz imkansız, benim bahsettiğim olay, devri görmesenizde DC olarak çoklayıcıyla ayar yapabilirsiniz.