MSI Z87-G45 Gaming Mavericks 10.9 Yükleme

Technology

Hectopat
Katılım
28 Nisan 2013
Mesajlar
39
Yer
Ankara
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Merhaba arkadaşlar. Bilgisayarımda şuan Windows 7 yüklü ve ben Mavericks 10.9 dual boot yapmak istiyordum. Rehberleri izledim. 240GB'lık SSD'imde 60gb boş alan ayırdım Paragon'un programıyla. Her şey tamam. Rehberden yaptığım şeyin tek farkı 10.9.2 değil 10.9 yüklemem.

Evimde internet yok. Yeni taşındım ve akşam eve gelicne can sıkıntısından ölüyordum. Bilgisayarda 10.9 un RAW dosyası olduğu için 10.9 yapayım dedim. Yani lütfen 10.9.2'nin RAW dosyasını indir demeyin. Ttnet avea 3g modemden bağlanıyorum.

Sistemimde 4770K ve GTX 770 var. HD 4600 olduğu için sistemde Nvidia kextlerini sildim. Clover'ın boot ekranına gelince adını hatırlamıyorum şu rehberde + işaretini kaldırmışsınız Grapichs in... bir şeydi. Neyse oraya gelince ekran kartı Gtx 770 altında da + olan kısımda Nvidia yazıyor. Anlayamadım başta. Sonra sizin sisteminizde harici ekran kartı yoktu. Böyle olması doğal diye düşündüm ve sürücülerini kurmasın diye + yı kaldırdım. Boot ettim, noktalar oldu satır satır. Sonra birden yarım satır kadar + çıktı ve ekran gitti, yeniden başladı bilgisayar. Yüzlerce kez denedim, USB'ye tekrar yazdım imajı ama nafile. En sonunda da ekran kartını söktüm ve anakartın DVI girişinden taktım monitöre kabloyu. Bu sefer HD 4600 yazdı. Clover Boot Loader'ın ayarlarında + yı kaldırdım yine denedim yine yarım satır + geldikten sonra yeniden başladı. Bilgisayar UEFI kullanıyorum bu arada. UEFI siz de denedim olmadı. Lütfen yardım edin. Fotoğraf isterseniz atmaya çalışırım ama yanımda bir kamera yok galiba.

Anakartımı da unutmayayım. MSI Z87 G45 Gaming bios ayarlarında hiçbir şey değiştirmedim çünkü siz videoda BIOS da ne yaptıysanız zaten bende öyle ayarlıydı. Önceden BIOS'ta değiştirdiğim bir ayar yok ha. Ramlerim 1333Mhz de çalışıyordu. Onları Extreme düzeyinemi ne almıştım çünkü normalde 1600Mhzler.

Son 2 sorum daha var :) Bu ekran kartımı çıkarmama gerek kalmadan bu işi yapabilir miyim? Yoksa hiç yapmayayım Windows'a geçince deli gibi oyun oynuyorum çünkü.

Son sorum da, diyelim başardım, yaptım ve başarılı kurulum konusunu da açtım :D Dual boot'u bozmadan daha sonra Win7'nin üstüne Windows 8.1 yükleyebilir miyim? Şuan yüklemem olanaksız. Cevaplarınıza şimdiden teşekkürler. Yazım yanlışı varsa affola. Geçen bu yüzden ceza yemiştim. Neyi yanlış yazdığımı da anlayamadım :( İyi günler...

Flood için özür dilerim. Arkadaşlar kimse bilmiyor mu yav 3 gündür buna uğraşıyorum yokmu bir cevap lütfen.

Flood için tekrar tekrar çok özür dilerim bilmiyorum yazılan cevap silinebiliyor mu. Yukardaki cevabımı silebilirim ama bulamadım nerden. @Recep Baltaş abi lütfen bakabilir misin. 55 kişi bakmış kimse cevap veremedi mi sorunuma :( Sorunum kısa ve özetle Sürücüler yükleniyor dedikten sonra yaklaşık 6 satır kadar . koyuyor ve yarım satır + koyuyor işte tam yani yüklemeye geçecekken Reboot atıyor. Bilgisayar 4770k, msi z87-g45 gaming. Bir de nvidia gtx770 var ama söktüm bilgisayardan tak diyorsanız takarım.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Biosdan IGPU yu kapattınız mı? Sata Modu=AHCI yaptınız mı? Intel Vd ve Vt-x kapattınız mı? 2. Graphics Injector de nvidia ve intel + işaretini kaldırdınız mı? Bunları yapıp tekrar deneyin. Olmazsa siyah ekranda takıldığı yerin resmini ekleyin.
 
Biosdan IGPU yu kapattınız mı? Sata Modu=AHCI yaptınız mı? Intel Vd ve Vt-x kapattınız mı? 2. Graphics Injector de nvidia ve intel + işaretini kaldırdınız mı? Bunları yapıp tekrar deneyin. Olmazsa siyah ekranda takıldığı yerin resmini ekleyin.

IGPU diye bir yer görmedim Sata modu zaten AHCI idi. Intel Vd diye bir yerde görmedim. Ama emin olmak için tekrar bakacağım şimdi . Injector deki + işaretini kaldırıyordum evet ve takılmıyor dediğim gibi sürücüler yükleniyor diyor tam boot lamaya geçecek iken reboot atıyor hiç yüklemiyor yani Mavericks'i. Kısaca takıldığı yeri çekebileceğimi sanmıyorum çünkü 1 saniye falan sürüyor sonra reboot.
 
Bios da Advanced bölümüne bakın.
Baktım Advanced da ki her bölüme baktım IGPU ve Intel Vd Vt-x diye bir şey yok biosumda, biosda güncel en son sürüme. Zaten her şey başta güzel gidiyor bir yerde takılmada yaşamıyorumki daha yüklemeye başlamadan restart atıyor kendi kendine. Bu arada baya bir araştırdıktan sonra bu siteye ulaştım Haswell early reboot, Mavericks, locked MSRs, and HP Envy 15-J063CL (i7-4700MQ) - OSx86 10.9 (Mavericks) - InsanelyMac Forum ve bu konuya tabii ki haswell early reboot dediğine göre benle alakalı mach_kernel le ilgili şeyler söylemiş ingilizcem var ama bazı yerleri pek anlamadım ve mach_kernel ne bilmiyorum açıkcası.
 
Bizde o soruna çözüm yazıyoruz. O zaman bios ayarlarının resmini ekleyin. Inject EDID'i kaldırıp sadece Nvidia'yı işaretleyip kuruluma geçmeyi denediniz mi?
 
bu biosta secure boot ayarı varmı win8 ile alakalı? msi
Hayır yok. Win7 yüklü zaten ama bakmıştım yok öyle bir ayar.
Bios resimleri hepsini çekmedim tahminimce lazım olan yerleri çektim.

Z87-G45 Gaming BIOS Advanced.png


Z87-G45 Gaming BIOS Integrated Graphics.png


Z87-G45 Gaming BIOS Integrated Peripherals.png


Z87-G45 Gaming BIOS PCI Subsystem.png


Z87-G45 Gaming BIOS Power Management.png


Z87-G45 Gaming BIOS Smart Connect Configuration.png


Z87-G45 Gaming BIOS Super IO Configuration.png


Z87-G45 Gaming BIOS USB Configuration.png
 
Son düzenleyen: Moderatör:
@Technology

Recep abi ml2 videosunda göstermişti. Böyle son sistem güncel uefi anakartla mac os x için yamalı bios atıyorsun ;

Bir nevi ali cengiz yapacaksın PMPatch galiba, ondan sonra sisteme göre unibeast usb kurmak için düzenliyorsun iso dmg raw dosyasını. Şurada bir kaynak var senin için ;
MSI Z87 G45 Installing and Post-installing
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı