MSİ Z97 Gaming 5 tam bir hayal kırıklığı

Ergen değilsen ve klavye başında tartışmaya merakın yoksa bir şeyi yazmadan önce internetten tam olarak araştırmasını yapmayı öğren.

Killer'ın sağladığı arkadaşların yazdıklarının dışında -ki arkadaşlardan biri ani FPS artışı diyerek aslında benim diyeceğim şeyi kastetmiş.- bağlantınızdaki spike'ları önler. Spike nedir? Spike stabil olan bir bağlantıda oyun içerisinde 40-45 ms alırken 2 ya da 3 saniyeliğine çok yüksek ms değerlerine (500-1000 arası gibi) çıkmanız ve sonra tekrar normale dönmesidir.

Onun dışında kullanılan kapasitörler, altın kaplamalar ya da sigortalar sizi ilgilendirmiyorsa konuşmaya gerek yok zaten. Bilinçsiz bir tüketici olarak "Pahalıysa iyidir ya işte ne yoruyorum kendimi." deyip rahatlatın içinizi.

Okumuşsun ama anlamamışsın.
Yazdığım, söylediğim şudur:

Killerdenen ve çok özel bir şey yapıyormuş gibi anlatılan programın aynısını diğer kartlardaki bağlantı kontrol programları da yapıyor.

Bir de çok bilen arkadaşım; FPS artışı değil ping artışı olacak.

Son düzenleyen: Moderatör:
Killer özelliğinin yaptığı diğer bağlantı kontrol programları da yapmıyor.

Killer eğer internet bağlantın stabil değilse bundan doğacak tatsızlıkları önler. Zaten stabil bir internet bağlantın varsa sen Killer'ın varlığını ya da yokluğunu hissetmezsin zaten.

Killer alttan alta çalışan bir özelliktir. Normal kullanım akışında sana ekstra bir şey zaten sağlamaz.

Bir de hiç bilmeyen arkadaşım; FPS artışını başka bir insanın yanlış olarak dile getirdiğini ve FPS artışı diyerek ne demeye çalıştığını açıkça söyledim ben.

Ping yerine fps yazmışım, bu benim hatam. Ergen değilim diyorsun ergen gibi konuşuyorsun. Her insan hata yapabilir, ben onu yazarken fps yazmışım ancak pingi kastettiğimi bu işten anlayan herkes farkedebilir. Yoksa fps ile internet bağlantısının bir alakası yoktur, bunu da burada bilmeyen yoktur.
2 günlük kullanıma göre çok cesur yorumlar yapıyorsun. Ben bir ürün aldıktan sonra 1 haftalık kullanımda bile doğru düzgün yorum yapamıyorum.
Bunun yanında, laf ebeliği yapmaya çalışmayalım, "anakart tam bir hayal kırıklığı" cümlesi anakart kötü anlamı taşıyor, en azından parasını haketmiyor anlamı taşıyor, aynı şey. Bunu herkese sorabiliriz buradaki.
Killer'ın işe yaramadığını söylüyorsun. Sana tavsiyem, Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun'a göre üründe belirtilen özelliğin olmaması, ürünü ayıplı kılar. Bu durumda kanun size seçimlik haklar tanımıştır. Bunlar; sözleşmeden dönme, ayıpsız misli ile değiştirme veya ayıbın bedelinde ücret düşümü. Bu 30 günlük süreyle sınırlıdır. Hazır 2 gün olmuşken, üründen de memnun değilsiniz, bu ayıbı belirterek sözleşmeden dönme talep edin. Ürünü internet üzerinden aldıysanız, bir mazeret belirtmeden 15 gün içinde iade edebilirsiniz. Size bir hukukçu tavsiyesi.

Yav neyin derdindesin sen hala? Binlerce kişi bu anakartı aldı, fiyatının son kuruşuna kadar hakediyor diyorlar. Özelliklerini de incelemede gördük. Gayet harika bir anakart. Parasını da gayet hakediyor. Almasaydın, zorla mı aldırdık? Konuyu niye uzatıyorsun hala? Beğenmediysen beğenme. Sana anlatmaya çalışsak da anlamıyorsun zaten. Milletin zamanını çalma boşuna.
Bir anakarttan ne bekliyorsun? Hem ekran kartı hem de işlemci görevini üstlenip, ping sürelerini sıfıra mı indirmesini bekliyorsun?

Ping yerine fps yazmışım, bu benim hatam. Ergen değilim diyorsun ergen gibi konuşuyorsun. Her insan hata yapabilir, ben onu yazarken fps yazmışım ancak pingi kastettiğimi bu işten anlayan herkes farkedebilir. Yoksa fps ile internet bağlantısının bir alakası yoktur, bunu da burada bilmeyen yoktur.
2 günlük kullanıma göre çok cesur yorumlar yapıyorsun. Ben bir ürün aldıktan sonra 1 haftalık kullanımda bile doğru düzgün yorum yapamıyorum.
Bunun yanında, laf ebeliği yapmaya çalışmayalım, "anakart tam bir hayal kırıklığı" cümlesi anakart kötü anlamı taşıyor, en azından parasını haketmiyor anlamı taşıyor, aynı şey. Bunu herkese sorabiliriz buradaki.
Killer'ın işe yaramadığını söylüyorsun. Sana tavsiyem, Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun'a göre üründe belirtilen özelliğin olmaması, ürünü ayıplı kılar. Bu durumda kanun size seçimlik haklar tanımıştır. Bunlar; sözleşmeden dönme, ayıpsız misli ile değiştirme veya ayıbın bedelinde ücret düşümü. Bu 30 günlük süreyle sınırlıdır. Hazır 2 gün olmuşken, üründen de memnun değilsiniz, bu ayıbı belirterek sözleşmeden dönme talep edin. Ürünü internet üzerinden aldıysanız, bir mazeret belirtmeden 15 gün içinde iade edebilirsiniz. Size bir hukukçu tavsiyesi.

Arkadasım, sana 2 defa cevap yazdım ikisinde de FPS-ping ile ilgili bir sey söylemedim. Yani o maddi hataya takılmadım. Seni kırmak gibi bir niyetim yoktu. Drumbanger'ın üslubu karşısında, ona cevaben yazdım.Kartın parasını haketmediğini düşündüğümü de daha evvel yazmıştım. Doğru veya yanlış fikrimi söyledim. Bu forumda fikrini söylemek mümkün değil mi?

Killer'ın işe yaramadığını söylemiyorum.Daha evvel kullandığım M5A97 karttaki programla aynı performansı verdiğini fakat tüketicilere sanki daha fazlasını verecekmiş gibi anlatıldığını söylüyorum. Bu da aslında forum yöneticilerinin kolaylıkla yapabileceği bir karşılaştırma, iki kartın kullanıldığı birer pc de aynı bağlantı ile aynı online oyuna girilerek değerlendirme yapılabilir.

Hukuk kısmındaki tavsiyen için de tesekkür ederim. Bu noktada taahhüt etmek ve algı oluşturmak ayrımı ortaya çıkar. Firma herhangi bir taahhütte bulunmuyor fakat bu yönde algı oluşturuyor.Ayıplı mal iddiası ispatlanamaz.(Benim sicilim de 26xxx).

Yav neyin derdindesin sen hala? Binlerce kişi bu anakartı aldı, fiyatının son kuruşuna kadar hakediyor diyorlar. Özelliklerini de incelemede gördük. Gayet harika bir anakart. Parasını da gayet hakediyor. Almasaydın, zorla mı aldırdık? Konuyu niye uzatıyorsun hala? Beğenmediysen beğenme. Sana anlatmaya çalışsak da anlamıyorsun zaten. Milletin zamanını çalma boşuna.
Bir anakarttan ne bekliyorsun? Hem ekran kartı hem de işlemci görevini üstlenip, ping sürelerini sıfıra mı indirmesini bekliyorsun?

Bu üslup ne ki böyle. Sanki adama hakaret etmişim de bana cevap veriyor.

Binlerce kişi alıp memnun olsa bile 1 kişinin eleştirme hakkı olamaz mı?

Son düzenleme:
Firma taahhüt etmiyor mu?

Eklediğim fotoğrafta algı yaratma gibi bir durum söz konusu değil. Algı yaratma, farklı şekilde anlatım yapan reklamlarda mümkün. Burada açık açık yazmış ve burada yazdıklarını gerçekleştirmiyorsa bu ürün ayıplıdır. Kendi sitesindeki tanımında birşeyi/birşeyleri taahhüt ettiği anlaşılıyor.

Bunun yanında, ayıp kabul edilmez dedin, işte buna katılıyorum. Ama gerekçelerine katılmıyorum.

Bu portalın anakartın oyuna etkisi diye bir makalesi var, okumanı tavsiye ederim. MSI'ın 200TL değerindeki giriş seviyesi kartı ile, 1000+TL değerindeki en üst seviye kartını test ediyor aynı donanım üzerinde. Arada hiçbir fark olmuyor. Yani anakartın işlevi aktif değildir. Z97 PC Mate alsaydın da aynı performansı alacaktın. Pazara bunu sunarken bu fiyatta olmasının nedeni var. Z97 ile gelen yeni özellikleri barındırması, m.2 sata portu bunlardan biri. Sata express var mıydı hatırlamıyorum. Ses kartında iyileştirme yapılmış. Bunları kullanmayacaksanız, görünüşü için de almadıysanız, gereksiz para vermişsiniz. Ama bu kartı kötü, hayal kırıklığı veya o para etmez yapmaz.

uploadfromtaptalk1415129119956.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı