MSI Z97 Gaming 5 USB portlara takılan cihazların bozulması

awrlord

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar çok enteresan bir sorun yaşıyorum ve sebebini anlayamadım belki aranızda fikir verecek birileri bulabilirim.

Başlıkta da belirttiğim gibi bilgisayarımın usb portları ile bilgisayara bağladığım donanımlar bozuluyor ve bu sorun yüzünden bozulan midi klavyem , usb oyun konsollarım ve kameramdan zararım 700 tl ye yaklaşmış durumda.

Anlaşılır olması için cihazlardaki arızaları anlatmaya çalışayım.

1. Oyun konsolları bilgisayar usb portuna bağlandığında joystick analog kolların kalibrasyonu bozuluyor aynı zamanda bazı tuşlara basma durumu da söz konusu ve windows içindeki ayarlama ekranından da düzeltilmesi mümkün değil, yeni satın alıp bağladığım oyun konsolları da anında aynı sorun ile çöpe gittiler.
  2. Web kameram hiç çalışmıyor sorun baş gösterdikten sonra hiç bir hareket yok power ışığı da yanmıyor.
  3. Midi klavyeyi bilen bilir bir müzik donanımıdır usb ile bilgisayarıma bağlı idi, sorun yaşandıktan sonra tamamen beni bırakmış değil yalnız bağlantı sağladığımda sürekli bir notaya kendiliğinden basıyor , yani bilgisayara yanlış bir veriyi sürekli göndermesi söz konusu ve test ettiğimde sorunun tuşlar ile alakalı olmadığını anladım , usb üzerinden sürekli olmaması gereken bir veri trafiği söz konusu, bu sebepten kullanılamaz duruma geldi.

Sorunu bir umut çözerim diye bios güncellemesi yaptım ancak olumlu etki etti mi bilemiyorum.
Anakart modeli : Msi z97 gaming 5

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…