MSI Z97 PC Mate ve G3258

SenUyurken

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar Hayretle İçerisinde Kaldım...

1 - Bilgisayarımdaki Tüm sabit Disk ve Cd room söktüm. Sadece SSD yi taktım.
2 - Bios Ayarlarını DEFAULT yaptım Çıktım.
3 - Usb yi Bilgisayarıma taktım.
4 - Kendiliğinden Usb Boot ekranına geldi.
5 - Sadece optionstan FAKECPUID girdim. Recep beyin videolarında gösterdiği gibi Disk İzlencisinden SSD yi 25 GB olarak elma isminde ve 85GB MS-DOS fat olarak ayarladım. Kurulum tamamladı kendisi reset attı. Ve Resim1 Karsıma Çıktı. Baska Hiç bir ayar yapmadım.

tn_SSDye_ilk_kurulum_sonrası.png

Gercekten şok olmuştum.
6 - usb yi çıkarttım makınaya reset attım. Hiç birşeye dokunmadım. Aynı resim Geldi. Birde Windows simgesine basıyım dedim, bastım makına kendini kapattı. Yine aynı resim.
7 - Sonra Elimde tek bir USB im olduğu için. Tekrar netbookta WİN8 hazırladım. Ve Bilgisayarı boot ettim kurulum ekranında
tn_2015-01-06-025.png

88.3 GB olan SSD nin diğer kısmı. Oraya Windows 8 i kurmak istedim. Ama Hata verdi. Sistem Kurulamaz dedi. HATA : SEÇTİĞİNİZ BÖLÜM MBR İÇERMEKTEDİR. KURMAK İSTEDİĞİNİZ GPT DİYORDU.
Bu adımdan sonra diğer 1 TB samsung diski taktım. Tekrar sistemi boot ettim. Onuda 150 GB ını Windows 8 olarak kurmak için ayırdım ve kuruluma devam ettim. Windows 8 sıkıntısız kurdum.

8 - Kurulum sonrası sistemi tekrar boot ettim. Boot seçeneklerine girdim.

tn_2015-01-06-029.png
Sata1 Kıngston SSD den bilgisayarı açtım. Karşıma bu kez aşağıdaki seçenekler geldi.

tn_2015-01-06-030.png

Bu adımda Sistemi elmadan aç dediğimde hiç bir ek komut vs girmeden yine bu ekran geliyor. Aynı yerde Sistemi Windows tan aç dediğimde win8 açılıyor. Normal Bilgisayarı Kapatıp açtığımda Windows 8 açılıyor..

Çok Garip oldu :) Şimdi elimde mavericks USB m olmadığı için ( Birazdan Hazırlayacam) İlerleme yapamadım. Ama sanıyorum artık sıkıntım kalmaz...

Not : SSD nin 25 GB olanında mavericks kurulu 875 GB lık kısma Windows kuramadım. Oraya Nasıl Windows Kurabilirim yada. Yada Mavericks kurulu 25 gb ile nasıl birleştirim. 4 gundur uğraşıyorum tekrar Hazır boot olmuş kurulmuş mavericksi silmek istemiyorum...

Tabiki FakeCPUID Nasıl Kalıcı olarak config.pliste girilir onuda öğrenmek isterim.

Teşekkür ederim..

Son düzenleme:
İyi Geceler Arkadaşlar..

Arkadaşlar Makinada FAKECPUID hariç her türlü ayarı yaptım.

Ses kartı tanıtıldı, Ekran Kartı Tanıtıldı, Ethernet Kartı Tanıtıldı.

İnternete Girerken sayfa açılamaıyor.. Elle ip adresi vs girdim olmadı.

Sonra forumda bir arkadaş benim gibi çaresiz kalıp konu açmış

[Çözüldü] Mavericks ethernet sorunu - Realtek RTL8102E/RTL8103E

favicons
RTGMac_v2.0.6.zip — Yandex.Disk

Bende @parrhesia arkadaşın upload ettiği dosyayı kurdum. PKG uzantılı. bunu kurduktan sonra Maverics güvenli modda açılmaya başladı... Bu dosyayı bilgisayarda nasıl bulurum ve uninstall ederim..

Ayrıca Ethernet Ayarlarını Yapabilen arkadaşlardan yardım bekliyorum ..

Teşekkür ederim.

@SenUyurken Sistemi -x ile açtıktan sonra, Sistemi kurduğunuz HDD'de şu yolu izleyin. Sistem/Kitaplık/Extensions klasöründe RTL veya Realtek ile başlayan kexti çöp sepetine atıp, çöp sepetini boşaltın. Sisteminizde Windows kurulu ise Aida64 ile donanım raporu alıp buraya ekleyin. Ethernet kartının chipsetine bakıp ona göre kext verelim.

@SenUyurken Sistemi -x ile açtıktan sonra, Sistemi kurduğunuz HDD'de şu yolu izleyin. Sistem/Kitaplık/Extensions klasöründe RTL veya Realtek ile başlayan kexti çöp sepetine atıp, çöp sepetini boşaltın. Sisteminizde Windows kurulu ise Aida64 ile donanım raporu alıp buraya ekleyin. Ethernet kartının chipsetine bakıp ona göre kext verelim.

@parrhesia

Hızlı cevap verdiğin için teşekkür ederim. Ama Sizin dosyadan önce çok Realtek Ethernet kexti kurdum. Hangisini sileceğimi bilemedim. Ses Kartıda Realtek. Ayrıca -x komutu kullanmama gerek kalmıyor çünkü zaten güvenli modda açılıyor. O dosyayı kurduktan sonra ses kartını ve ekran kartını tanımaz oldu.. :(
Ethernet KArtını Relatek 8168 . Sistemimde windows kurulu şu an ordan yazıyorum...

Ethernet ayarlarını yapamadım...

@SenUyurken Realtek veya RTL ile Başlayan kextlerin adlarını buraya sırayla yazar mısın. Hazır Windows'da iken donanım raporunu alıp buraya ekler misin?

@parrhesia

Not: Aslında Sıfırdanda kurarım. 5 gundur bu sisteme ugrasıyorum.
Tek Sıkıntı : FAKECPUID her defasında elle girmek zorunda kalıyorum.
Birde ethernet ayarları . Ethernet bağlı diyor ama internete giremiyorum...

Tekrar Teşekkür ederim.

@parrhesia

Dosya Çok Uzun burdan gönderemedim :( bir yerlere upload edeyim..

@parrhesia

Rapor dosyası : Meet Google Drive – One place for all your files

@parrhesia

Kullan?mda @ x1 (Realtek RTL8168/8111 PCI-E Gigabit Ethernet Adapter)

High Definition Audio:
Kodek Adı Realtek ALC887
Kodek Kimliği 10EC0887h / 1462D850h

[ PCI Express 2.0 x16: ATI Radeon HD 5600/5700 ]

Grafik İşlemci Özellikleri:
Görüntü Bağdaştırıcısı ATI Radeon HD 5600/5700
BIOS Sürümü 012.020.000.052.000000
BIOS tarihi 13.4.2011
GPU Kod Adı Juniper CE
Parça Numarası 113-R84K-CE1

RTL ile başlayan kextleri silip, sistemi yeniden başlatıp, bunu yükler misin?
Yandex.Disk

@parrhesia Arkadaşım Çok Çok Teşekkür ederim. Yardımlarından dolayı. Sitede Anlamsız yere 2 gunluk ceza aldığımdan dolayı size yazamadım...
Yuklediğiniz Dosya tüm sorunlarımı halletti. Şu anda hiç bir sıkıntı olmadan FAKECPUID girmeden doğrudan kullanabiliyorum. Sayenizde.

Tekrar tekrar @parrhesia Teşekkür ederim.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı