MSI Z97A Gaming 7 Ek Fan Bağlama

theblack61

Megapat
Daha fazla  
Arkadaşlar ben yeni bir sistem toplayacağım. Kasamı Cooler Mastercase Pro 5 alacağım. Öncedeki ve arkadaki fanlari değiştirip yerlerine LED'li fan takmayı düşünüyorum:

CORSAIR AIR SERİSİ AF140 140MM KIRMIZI LED FAN

4 adet öndekileri üçe çıkasracağım. Şimdi anakart da MSI Z97A Gaming 7 olacak. 4 fana yetmedi karttaki bağlantı. Başka türlü bu fanları nasıl bağlarım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakartta 3 tane kasa, 2 tane işlemci fanı bağlamak için soket bulunuyor. Eğer fazladan fan kullanmak istiyorsan Mikail Fidan'ın da dediği gibi molex bağlatısıyla bağlayabilirsin. Yada bir fan kontrolcü alıp ona bağlayabilirsin. Fakat ben molex'i çok verimli bulmuyorum. Çünkü fanın çalışma hızını ayarlaymıyorsun. İki çeşit kablo var ya çok hızlı çalıştırıyor, bu ekstradan ses demek, yada yavaş hızda çalıştıran kablo kullanıldığında fanın performansı ortaya çıkmıyor. O yüzden amazon üzerinden falan iyi kötü bir fan kontrolcüsü ayarlarsan hem herşey kontrolün altında olur, hemde fan kontrolcü kasaya farklı bir hava katmış olur. 20-30$ civarına çok güzel fan kontrolcüler var amazonda.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı