MSÜ 2025 izinsiz soru paylaşımı etik mi?

PowerfulMan

Hectopat
Yer
İstanbul
Sınavın farklı kişilerce sosyal medya üzerinden paylaşılması rahatsızlık verici bence. Düşünsenize normal şartlar alında bu sınavdaki sorularının tamamını yalnızca siz görebiliyorsunuz sadece başvuran kişiler. Özellikle MSÜ sınavında sadece 18 - 21 yaş aralığında olmak gerektiğini düşünürsek YKS gibi her 18 üstü lise mezunu kişi giremiyor. Bu da bir nevi sınavı özel kılıyor. Özel kılmasını geçsek dahi bu kanunen yasaklanmış bir durum.

Belki sınava çalışmak için çıkmış soruları sınavla alakalı her şey belli olduktan sonra ÖSYM tarafından yayınlanması en doğrusu olacaktır ancak şu anda kanunen soruları paylaşıp, dağıtmak yasak. Bu konuda şikayet edebileceğimiz bir merci var mı? Üstelik şikayet ederken de kimliğimiz gizli tutuluyor mu?

Kanuna göre yazıp götürmen yasak. "Çıkışta soruları unutacaksın" diye bir şey yok.
Dostum sen beni anlamamışsın. Ben bundan bahsediyorum. Sınava girenler AİS'ten soruların tamamını ve cevaplarını görebiliyor.
Ekran görüntüsü 2025-02-23 181058.png

Dostum sen beni anlamamışsın. Ben bundan bahsediyorum. Sınava girenler AİS'ten soruların tamamını ve cevaplarını görebiliyor. Eki Görüntüle 2431269
Dostum sen internette nerde gördün bu soruları? Fonksiyon sorusunu hatırlıyorum mesela. Şimdi aynısını yazabilirim. Fotoğrafını çekmedim.

Whatsapp ve telegram grubunda paylaşıyorlar. Öğrencilerinden ekran görüntüsü alıp pdf haline dahi getirmişler.
Sınava maddi durum yüzünden girememiş olanlar da çıkarıp çözüyor. Bunun size zararı ne olabilir ki? Biz o an deneyimledik yine avantajlıyız her türlü.

Sınav sorularını hatırlayıp bastırmak, soru bankalarına veya denemelere koymak yasak. Ancak herhangi bireysel kişilerin kendi arasında veya sosyal medyada konuşması yasak değil. Ayrıca sınava 18-21 değil, 17-20 yaş aralığı alınıyor bu sene. Önceden de 17 yaş alınıyorduk fakat bu sene yaş 21'den 20'ye düştü.

Sınava maddi durum yüzünden girememiş olanlar da çıkarıp çözüyor. Bunun size zararı ne olabilir ki? Biz o an deneyimledik yine avantajlıyız her türlü.

Hocam bu bakış açısıyla bakarsan maddi açıdan her şey meşrulaşır o zaman. Sonra böyle böyle hiçbir kanunu yönetmeliği uygulamıyorlar. Uygulamayacaksan koyma, koyduysan denetle. Bu kadar basit.

Sınav sorularını hatırlayıp bastırmak, soru bankalarına veya denemelere koymak yasak. Ancak herhangi bireysel kişilerin kendi arasında veya sosyal medyada konuşması yasak değil. Ayrıca sınava 18-21 değil, 17-20 yaş aralığı alınıyor bu sene. Önceden de 17 yaş alınıyorduk fakat bu sene yaş 21'den 20'ye düştü.
Yaş aralığına mı takıldın başkan tamam dediğin gibi olsun :D. "Sorular basılı veya internet ortamında yayımlanamaz" ve "uygulanacak sorular hiçbir kişi veya kuruma verilemez" ifadesi gayet açık bence. Soruların aslının başka mecralarda ekran görüntüsünün alınıp paylaşılması yasak demek oluyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı