1onur60
Hectopat
Daha fazla
Son kez açıklama yapıyorum, tekrar anlatmayacağım. ADP denen şey mülakat sürecinden sonra YKS ve diğer testlerdeki başarı durumuna göre belirlenen ve yeterli olması halinde intibak eğitimine çağrılmanı sağlayan şey. Eğer sen deniz harp okulu üzerinden mülakata çağırılırsan ve ADP puanın deniz harp okuluna yetmezse gidip ben Kara Harp Okulu'na gideceğim diyemezsin çünkü süreç deniz harp okulu üzerinden ilerliyor. ADP puanın düşük olursa güle güle derler evine gidersin. Kara Harp Okulu'na girmek için Kara Harp Okulu üzerinden mülakata çağırılman lazım.
Öncelikle merhaba, ben MSÜ tercihi yaptım ama şu an yaptığım tercih sırasından pişman oldum. 1'e Hava Harp Okulu 2'ye deniz 3'e kara yazmıştım ama karayı daha çok istediğime karar verdim. Şu anda anladığım kadarıyla tercih sırası değiştirilmiyor. Tercih sonuçları açıklandığında yani pasif aktif kısmı yazdığında deniz harp okulu için aktif yazmaması için AYT sayısal sıralamasında kaç binin üstünde yapmam gerekiyor.
Hocam hiçbir şey bilmeyip insanları yanlış yönlendirme. Geçen sene mülakatlara gidip dho adp sıralamam yüzünden giremeyen biri olarak cevaplıyım. Öncelikle aktif, pasif yazısı belirlenirken MSÜ sınavına bakılıyor ve 130bin sayısal sıralama ile DHO ve KHO büyük ihtimal aktif yazar. Eğer ikisi de aktif yazarsa sen iki okul için aynı mülakata giriyorsun. Tüm aşamaları başarılı geçersen senin adp puanın hesaplanıyor. DHO ve KHO için ayrı ayrı adp açıklanıyor. Diyelim sen dho nu KHO'nun önüne yazdın o zaman adp sıralamalarında senin dho sıralaman dho için yeterli ise seni dhoya çağırırlar ama senin adp deniz harp okulu tutmuyor ama Kara Harp Okulu'nu tutuyor ise Kara Harp Okulu'na çağırılar. Umarım yardımcı olmuşumdur. Bir de emin olmadığınız konularda insanların hayatını etkileyecek yanlış bilgiler vermeyin.