MT-25 sarı motor arıza ışığı neden yanar?

Hayırlı akşamlar arkadaşlar öncelikle, motorum MT-25 2018 model. Bugün yağ bakımını yaptırmaya götürdüm Yamaha yetkili servise yağı olsun yağ filtresi olsun değişti. Neyse ben kullandım bayağı motoru zorlamadan standart bir şekilde. Sonra evin önüne bıraktım 2 saat kadar geldiğimde motoru normal bir şekilde çalıştırdım ondan sonra durduk yere sarı motor arıza ışığı yanmaya başladı. Motoru kapattım ve etrafına bakmaya başladım yağ kaçağı var mı veya gözle görülür bir şey var mı diye ancak herhangi bir sorun göremedim ondan sonra bir tur atayım gidişine sesine falan bakayım dedim gene hiçbir sorun yok saat gibi çalışıyor hala motor. Neden bu arıza ışıgını yakmıs olabilir ve korkmalı mıyım, sizin başınıza geldi mi? Şimdiden yardımcı olan arkadaşlara teşekkür ederim.

Sonradan söndü mü? Bazen arıza lambası yakabiliyor çoğu motor. Örneğin Activa ve diyor gibi scooterlar dik yokuşlar çıkarken çoğu zaman arıza lambasını yakar.

Bu olay arkadaşların evinde başıma geldi daha birkaç saat önce. İlk çalıştırıdıgımızda yanmadı hatta 10 saniye sonra falan yandı. Neyse ben belki geçer diye kontagı aç kapa. Yaptım sönmedi. Bir tur attım gene sönmedi. En son evime gittim 6-7 kilometrelik bir yol gene sönmedi. Şimdi motoru kapattım işte kitledim örttüm üstünü yarın sabah bir daha kontrol edeceğim ama hala yanıyordu en son bıraktıgım halinde. Arkadaşa ağırlığını göstermek için kontak kapalı biraz hareket ettirdik ondan yapar mı diyeceğim ama ne alaka başka bir şeyde gelmiyor aklıma.

Motoru kapattıktan bir zaman sonra tekrar açın eğer ki dik yokuşta gittiyseniz ve ya taşlı yollarda motoru salladıysanız yanabiliyor.

Hayır bakımı bugün Yamaha yetkili bayiide yapıldı.
Onu kast etmedim mesela motorun her 5 bin km de bir bakım için ışık yakıyordur sen 9900'de bakıma götürürsün 10000 de ışık yakar. Tabi arıza ve servis ışığı farklı mı bilmiyorum. Belki serviste bir şeyi yanlış yapmışlardır yada unutmuşlardır pazartesiye kadar motoru kullanma sonra servise götür.

Bir de sabah deneyin hocam. Eğer yakıt azsa bazen enjeksiyon sistemi hata verebiliyor. Motoru biraz sallamak çözebiliyor bazen.
Depo full hocam sabah olunca biraz sallayım.

Onu kast etmedim mesela motorun her 5 bin km de bir bakım için ışık yakıyordur sen 9900'de bakıma götürürsün 10000 de ışık yakar. Tabi arıza ve servis ışığı farklı mı bilmiyorum. Belki serviste bir şeyi yanlış yapmışlardır yada unutmuşlardır pazartesiye kadar motoru kullanma sonra servise götür.
Sağol genede ama sanmıyorum önceki motorumda aynı mt-25 2017 modeldi öyle bir şey ile karşılaşmadım. Pazartesi servise gideceğim. Benim aklıma tek bi şey geliyor o da oksijen sensöründen yapmış olabileceği.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı