Muay Thai mi, Boks mu?

Şimdi bir kurs buldum aylık 250 lira haftada 3 ders 1'er saat toplamda 3 saat oluyor haftada sizce haftada 3 saat salı perşembe cumartesi yeterli mi yeterliyse kaç yıla yeterince iyi olurum muay thaide. @Silinen üye

Hocam ne kadar pahalı ben aylık 70 TL idi 4 sene önce şimdi 120 TL salı perşembe cumartesi pazar 2 saatti başka yerlerede bir sor istersen.

Hocam çok pahalı hem senin bütçeme zarar belediyenin verdiği kurslar olması lazım onlarida araştır Kayseri'de vardı böyle.

Yine kararsızlık buldu beni boks istiyorum bir yandan çünkü daha hızlı geliyor ve daha güçlü ama bir yandanda dirsek diz tekmeler hoşuma gidiyor sizce hem sokak olarak hem kondisyonumu çevikliğimi ve hızımı hangisi arttırır.
Kusura bakma yine aynı konuya geldim ama çok kararsızım.
Galiba boksa gideceğim çünkü refleks ve el hızıma faydası var bir de daha sert yumruklar ve yumruklardan kaçabilirim acaba boksun kondisyonuma ve çeviklik esnekliğime yardımı olur mu?

Son düzenleme:
Yine kararsızlık buldu beni boks istiyorum bir yandan çünkü daha hızlı geliyor ve daha güçlü ama bir yandanda dirsek diz tekmeler hoşuma gidiyor sizce hem sokak olarak hem kondisyonumu çevikliğimi ve hızımı hangisi arttırır.
Kusura bakma yine aynı konuya geldim ama çok kararsızım.
Galiba boksa gideceğim çünkü refleks ve el hızıma faydası var bir de daha sert yumruklar ve yumruklardan kaçabilirim acaba boksun kondisyonuma ve çeviklik esnekliğime yardımı olur mu?

Box kondisyon ve çeviklik bakımından çok daha iyi. Hem iyi oyunlar yaparsın yumruklar çok daha önemli zaten belli bir süre box yaptıktan sonra kendiniz dirsek atmayı öğrenirsiniz dirseğin öyle ahım şahım teknigi yok teknede var onu da hemen kavrarsin ama tekmeyi çok nadir kullanırsın hatta aklına bile gelmez.

Box kondisyon ve çeviklik bakımından çok daha iyi. Hem iyi oyunlar yaparsın yumruklar çok daha önemli zaten belli bir süre box yaptıktan sonra kendiniz dirsek atmayı öğrenirsiniz dirseğin öyle ahım şahım teknigi yok teknede var onu da hemen kavrarsin ama tekmeyi çok nadir kullanırsın hatta aklına bile gelmez.

Sizce mma nasıl boksu geçebilir mi size göre?

Merhaba acaba 3 4 yıl teakwondoya gitsem ondan sonra Muay Thai'ya da kickboksa başlayabilir miyim ve tekmelerimi tekvandoda kullanabilir miyim kullanabilirsem kickboksta mı Muay Thai'de mi?

Başlarsinda tekmeleri sokakta kolay kolay kullanamazsin adamın kafasına vurman lazım muay thaibile high kick çok atılmaz sıralama yapılacaksa Low >middle> high kullanma şekli bu genelde Low kullanirsin fazla faydası olmaz Muay Thai ya da kick boxa.

Başlarsinda tekmeleri sokakta kolay kolay kullanamazsin adamın kafasına vurman lazım muay thaibile high kick çok atılmaz sıralama yapılacaksa Low >middle> high kullanma şekli bu genelde Low kullanirsin fazla faydası olmaz Muay Thai'ya da kick boxa.

Benim istediğim stil daha çok avengementde kullanılan stil tam olarak aynısı yapılmasada aynen onun gibi bir dövüş stili arıyorum aslında sizce bu stil nedir eğer filmi izlemediyseniz avengement fight scenes yazınca çıkıyor bir göz atarsanız sevinirim.
Ama biraz daha kendini savunma amaçlı olması gerek.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı