Müfredata toplu taşıma eğitimi eklensin

Toplu taşıma kullanımı hakkında ders eklenmeli mi?


  • Oy verenlerin toplamı
    33
  • Anket kapandı .

AidenPearce

Hectopat
Katılım
19 Haziran 2020
Mesajlar
3.746
Çözümler
25
İstanbul - Ankara - İzmir vb. büyük ve toplu taşımanın çok yoğun kullanıldığı şehirlerde ilköğretim ve lise seviyesinde "toplu taşıma eğitimi" verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu şekilde otobüslerin sadece ön kısımlarının dolu olup arkanın bomboş olması, bağıra bağıra telefonla konuşulması, otobüslerde bildirim seslerinin aşırı yüksek olması, yüksek sesle video izlenmesi gibi sorunların önüne geçilebileceği kanısındayım.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Zorunlu psikolog olmalı bence. Ahlak, görgü kuralları, temizlik vs. insanları eğitecek eğitmenler gelmeli. Ayrıca ilişki konularını, hayatta ki depresyonlara da bakacak. Okulda öğrencilere, mahallede ailelere. Gitmeyeni de cezalandıracaksın.
İnsanımız psikoloğa "deli"lerin gittiğini sandığı için ne yaparsak yapalım eğitemeyiz, zaten bundan dolayı bu haldeyiz.
 
İnsanımız psikoloğa "deli"lerin gittiğini sandığı için ne yaparsak yapalım eğitemeyiz, zaten bundan dolayı bu haldeyiz.
Bunu da bakanlardan biri çıkıp açıklayacak ve ya virüs döneminde ''sevdikleriniz için maske takın'' reklamları gibi ''psikolog sandığınız gibi bir şey değil'' diye reklam yapıp kötü bir şey olmadığını alıştıracak vatandaşa ama nerde. Bizi cahiller yönetiyor ki halkı nasıl eğitelim.
 
Toplu taşıma eğitimini içinde barındıran daha genel bir eğitim eklenmeli. Yere çöp atılmaz, toplum içinde yüksek sesle konuşulmaz, merdivenin sağ tarafında bekleme yapılır.
 
Aklını asgari biçimde çalıştırabilen her insan bu konuda yapması ve yapmaması gerekenleri bilir zaten eğitime gerek yok. Yapamıyorsa zeka geriliği vardır.

İstanbul'da toplu taşıma kullananların çoğu zeka geriliğine sahip sanırım 🤔
 

Yeni konular

Geri
Yukarı